Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Wienerberger v Ljubljani odprl Center masivne gradnje

Podjetje Wienerberger je prejšnji teden v poslovnem objektu Rotonda odprlo Center masivne gradnje. Kot pravijo, bo to stičišče koristnih informacij o masivni gradnji za individualne graditelje, arhitekte, izvajalce in trgovine z gradbenim materialom.
Avtor
27.06.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Wienerberger v Ljubljani odprl Center masivne gradnje
Ljubljana je prvo mesto v srednji in jugovzhodni Evropi, kjer je Wienerberger postavil Center masivne gradnje. Foto: Wienerberger

Ljubljana je po Oslu, Londonu, Manchestru, Kortrijku, Bruslju in še nekaterih drugih mestih v državah Beneluksa, Velike Britanije in skandinavskih držav dobila prvi tovrstni center v srednji in jugovzhodni Evropi. »To je priložnost za vse nas, da predstavimo investitorjem najkakovostnejše materiale in sistemske rešitve, jim damo možnost, da vidijo in začutijo utrip kakovostne masivne gradnje ali sanacije, se posvetujejo s strokovnjaki in skupaj poiščejo idealno kombinacijo med učinkovitostjo in estetiko v vseh njihovih projektih,« je ob odprtju povedal Jože Štrakl, glavni direktor Wienerberger Opekarne Ormož.

Največji proizvajalec opeke na svetu

Skupina Wienerberger je največji proizvajalec opeke na svetu. Lani je bilo z njihovimi izdelki zgrajenih več kot 140 tisoč hiš in pokritih več kot 240 tisoč streh. Družba Wienerberger po svetu zaposluje več kot 10 tisoč ljudi.

Skupni nastop podjetij Wienerberger in Tondach na trgu zagotavlja celostne rešitve za gradnjo doma od temeljev do strehe. Prav potreba, da trg oskrbujejo s kakovostnimi informacijami, znanjem in tehnično podporo za masivno gradnjo, jih je spodbudila k postavitvi Centra masivne gradnje.

Sodelovanje z raziskovalci

Zbrane goste je nagovoril tudi Friderik Knez, vodja oddelka za gradbeno fiziko na Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG), s katerim Wienerberger že dolgo sodeluje. Kot je povedal, je to sodelovanje zelo koristno za obe strani. Na eni strani v industriji pridobivajo znanja o najnovejših trendih, na drugi pa ZAG določene usmeritve, kaj je pravzaprav na trgu zanimivo in v katero smer naj bi se gradbeništvo in izdelki razvijali. »Nov center bo gotovo k temu močno pripomogel, ker bomo imeli točko, na kateri bo prišlo do večje izmenjave znanj, predavanj, sodelovanja,« je dejal Knez.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.