(Intervju) Jacqueline Stuart, S-invest: Slovenija gradi premalo poslovnih, industrijskih in logističnih objektov (Intervju) Jacqueline Stuart, S-invest: Slovenija gradi premalo poslovnih, industrijskih in logističnih objektov Jacqueline Stuart, direktorica nepremičninske družbe S-Invest, se ne strinja s splošnim prepričanjem, da v Sloveniji doživljamo prerod novogradenj
Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna
Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Vloga občin pri odločanju o podelitvi rudarske pravice oziroma pri odločanju o njenem podaljšanju, kot jo ureja ZRud-1, je neprimerna.

Trgovski center Spar prihaja v Trbovlje

Čas branja: 2 min
09.01.2005  22:30
V novem trgovsko-poslovnem centru bo prostor za različne dejavnosti

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Spar dodaj
Zvone Petek dodaj
Pluton Gradnje dodaj

Središče Trbovelj bo po daljšem času spet bogatejše za novogradnjo, v kateri bo imel osrednje mesto nakupovalni center trgovske verige Spar. V podjetju Pluton pravkar začenjajo graditi in načrtujejo, da bo objekt vseljiv do sredine letošnjega novembra.

Pluton Trbovlje
V središču Trbovelj bodo priložnost dobile trgovske, bančne, storitvene in druge dejavnosti.

Zvone Petek
"Poslovni objekt, v katerem se opravljajo različne dejavnosti, v manjšem kraju kmalu postane središče dogajanja," pravi Zvone Petek, direktor podjetja Pluton gradnje iz Šempetra.

"Kompleks se bo razprostiral na skupno 8.700 kvadratnih metrih in bo obsegal pet etaž," pravi Zvone Petek, direktor podjetja Pluton, ki bo objekt gradilo. Zaradi pomanjkanja prostih površin, kar v Trbovljah zaradi konfiguracije terena povzroča največje težave, so za parkirna mesta namenili kar tri nadzemne etaže, ki so s kompleksom povezane s stopnišči in dvema dvigaloma. Objekt bo zrasel v bližini Partizanske ceste ob tržnici, kar je zelo dobro obiskana lokacija.

Poslovna priložnost v nadstropju

Medtem ko bo večino pritličja zavzemal večji trgovinski center (razen 220 kvadratnih metrov, ki so še na voljo), pa so v prvem nadstropju naprodaj lokali v skupni izmeri 1.700 kvadratnih metrov. "Poudarim naj, da te površine niso zaključene enote, temveč

so prostori še povsem odprti in jih je tako možno poljubno oblikovati. Prostori so

Pluton
V Šempetru je podjetje Pluton gradnje postavilo svojo lastno poslovno stavbo, katere del so odkupila tudi druga podjetja.

primerni za najrazličnejše dejavnosti, od trgovinskih do storitvenih in gostinskih," našteva Petek, "zanimanje za nakup pa kažejo tudi banke." Po prvih ocenah gre za naložbo, vredno več kot milijardo tolarjev.

Pomoč občine pri zapletih

Kot soinvestitor je k projektu, sicer po svojih zmožnostih, pristopila tudi občina Trbovlje, saj takšen center pomeni tudi razvojno spodbudo za kraj. "Naše podjetje je kupilo nepremičnino družbe v stečaju in lahko rečemo, da nas je upravna enota Trbovlje pri pridobivanju gradbenega dovoljenja več kot prijetno presenetila, saj so ta pogosto dolgotrajni postopek opravili zelo hitro. Zaradi nove zakonodaje smo morali namreč kar najhitreje rešiti zaplete zaradi zemljiškoknjižnih napak, nastalih še v času prejšnjih lastnikov zemljišča," pojasnjuje direktor Petek. Trbovlje z zaledjem so obetavna naložba, vendar je po sogovornikovih besedah izredno težko pridobiti ustrezno zemljišče za gradnjo.

Začetek podjetja PLUTON gradnje s sedežem v Šempetru v Savinjski dolini, katerega stoodstotni lastnik je direktor Zvone Petek, sega v leto 1990. Njegova glavna dejavnost so visoke gradnje, nizke pa opravljajo v glavnem za ureditev okolice objektov, ki jih zgradijo.

Podjetje zaposluje 110 ljudi in ima približno tri milijarde tolarjev letnih prihodkov. "Zadovoljni smo tudi z rastjo, ki je v zadnjih letih 20- do 30-odstotna," pravi direktor podjetja Pluton. S svojim strateškim partnerjem načrtuje tudi širitev na trge naše bivše skupne države. "Smo imetnik certifikata ISO 9001 in želimo biti tudi naprej prilagodljivi, delati kakovostno in v skladu s pogodbenimi roki, saj bomo tako najlaže ohranili finančno stabilnost podjetja," je prepričan Petek.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Nova gradnja v Ljubljani: Kje boste lahko rešili svoje stanovanjsko vprašanje?

Pregledali smo stanovanjske projekte, ki v kratkem prihajajo na trg

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator S predlogi Levice bi lahko slovenski stanovanjski trg postal podoben vietnamskemu 109

»Česar Američani v njihovem glavnem mestu niso uničili z bombami, so to pozneje storile oblasti, ki so omejile najemnine stanovanj,«...

OGLAS
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Ljubljana bo dobila 230 stanovanj po več kot pet tisočakov za kvadratni meter 19

V Ljubljani bodo letos končno začeli graditi tri stanovanjske objekte v središču mesta, ki jih lahko uvrstimo v kategorijo top ponudbe...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna

GRADBENIŠTVO
To so poslovne stavbe, ki se trenutno gradijo v Ljubljani 1

Po letih velike gospodarske rasti so se le zbudile tudi investicije v poslovne stavbe

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija To so Jankovićevi največji projekti za obnovo infrastrukture 2

Ker pri Jankoviću ne znajo navesti petih največjih projektov v obnovo infrastrukture, smo jih poiskali sami