Lani vrednost gradbenih del zrasla za petino, gradbenikov je takšnih velikih nihanj strah Lani vrednost gradbenih del zrasla za petino, gradbenikov je takšnih velikih nihanj strah Slovenski gradbinci opozarjajo, da potrebujejo stabilne pogoje, ne pa strmih letnih rasti in globokih upadov; od države pričakujejo, da bo sprejela zlato pravilo o naročanju in s proticikličnim delovanjem uravnala vrednosti in obseg gradbenih del
Lani prodali za tretjino več gradbenih strojev kot predlanskim Lani prodali za tretjino več gradbenih strojev kot predlanskim Še večjo rast, kot jo vidimo na gradbiščih, opažajo prodajalci gradbene mehanizacije
Ljubljansko Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo konec tedna obiskalo veliko dijakov Ljubljansko Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo konec tedna obiskalo veliko dijakov Ljubljanska gradbena fakulteta je v petek, enako kot vse slovenske visokošolske izobraževalne institucije, odprla vrata novim študentom – prikaza njihovih izobraževalnih programov se je udeležilo več kot 200 dijakov iz vse Slovenije.
Gradbeni zakon pred spremembami: se bo končno lahko trgovalo s črnimi gradnjami Gradbeni zakon pred spremembami: se bo končno lahko trgovalo s črnimi gradnjami Natančneje naj bi bilo določeno, kateri kupoprodajni in najemni posli bodo nični; verjetno bo dovoljeno trgovanje s črnimi gradnjami
Oglasno sporočilo

Antonov trg v Ljubljani: Stavbenik gradi nov trg

Čas branja: 2 min
26.02.2006  22:30
Razgibani objekti v neposredni bližini centra in narave

Antonov trg fasada Antonov trg

Fasadna stena stanovanja, ki je v celoti zastekljena, se deli na fiksni del in na balkon z drsnim sistemom; balkon lahko tako podaljšujemo v bivalni prostor.

V objektu je 84 stanovanj, od tega 69 garsonjer, šest enosobnih stanovanj s kabinetom in devet dvosobnih stanovanj s kabinetom. Vsa stanovanja imajo balkone in atrije.

Če vprašate, kje v Ljubljani je Antonov trg, ne bo vedel nihče. Ker ga ni. Pravzaprav ga še ni, saj šele nastaja. Če vprašate, kje je cerkev sv. Antona Padovanskega, bo pravilnih odgovorov nekaj več. Morali bi vprašati, kje je viška cerkev; potem bi vedeli vsi. In Antonov trg raste nasproti nje, na njem pa sodoben stanovanjsko-poslovni objekt, ki bo zaznamoval ta predel Ljubljane. Tako, zdaj veste vse. Povedali pa vam bomo še več.

Če smo merili razdalje že v prejšnji številki Financ, ko smo se ustavili na Obali, jih izmerimo še tokrat. Investitor je namreč v obeh primerih isti, Stavbenik iz Kopra — tako Razgledi San Marco nad Žusterno kot Antonov trg v Ljubljani sta njegovi "deli v teku". Sicer pa se lahko Stavbenik v Ljubljani, podobno kot na Obali, že postavi s številnimi zgradbami, začenši z veleblagovnico Pri Ruskem carju.

V pičlih dveh minutah v središču mesta

Antonov trg tloris
Tloris objekta ima obliko glavnika.

Torej, razdalje bomo izmerili z elektronskim atlasom. Nahajamo se seveda na novi zaželeni lokaciji nasproti viške cerkve, kjer raste najmlajši ljubljanski trg, Antonov. Po Tržaški cesti se vozimo 1.810 metrov in že zavijemo bodisi na Aškerčevo bodisi na Tivolsko cesto. To z drugimi besedami pomeni, da smo v pičli minuti in 51 sekundah že v samem centru oziroma na cestah, ki nas v strogi center vodijo. Prav tako je pomembna oddaljenost do priključka na obvoznico in avtocesto. Ljubljana je tako majhna, le 1.100 metrov potrebujemo in že smo na najkrajši poti do kateregakoli njenega dela, za kar smo potrebovali minuto in devet sekund. Eden največjih trgovskih centrov v bližini pa je oddaljen le 940 metrov ali minuto in pet sekund, seveda z avtomobilom.

Peš pa se lahko odpravimo denimo na Rožnik, na njegovih obronkih smo po nekaj več kot 700 metrih poti skozi Rožno dolino že v kakšnih desetih minutah. Ugodna lokacija, ni kaj, na samem robu mestnega središča in v bližini narave, ki se seveda ne omejuje le na Rožnik, temveč sta tu še Tivoli in živalski vrt. Le malce dlje od priključka na avtocesto pa se začenja neskončno Ljubljansko barje, bodoči krajinski park in izhodišče za lepe izlete v naravo. S kolesom ste tam v desetih minutah.

Tloris v obliki glavnika

Še boljše so lastnosti samega objekta. Pritegne že razgibanost njegovega tlorisa v obliki glavnika, stanovanja z vzhodno in zahodno orientacijo pa so umeščena v tri nize s po tremi nadstropji. V stanovanja se vstopa iz ogrevanih hodnikov. Stanovanjskih enot je 84, od tega 69 garsonjer, šest enosobnih stanovanj s kabinetom in devet dvosobnih stanovanj s kabinetom. Vsa stanovanja imajo balkone in atrije.

Prilagodljivost notran1je ureditve

Osnovni konstrukcijski razpon znaša 5,2 metra, kar že garsonjeri daje precejšnjo či1sto širino, ki omogoča fleksibilnost notranje ureditve. Fasadna stena stanovanja, ki je v celoti zastekljena, se deli na fiksni del in na balkon z drsnim sistemom; balkon lahko tako podaljšujemo v bivalni prostor. Vhodna vrata so varnostno in požarno ustrezno zaščitena, okna pa so zastekljena z ustrezno toplotno in zvočno izolacijo, večina je opremljena tudi z vgrajenimi notranjimi senčili.

Poskrbljeno za vse napeljave

V kuhinji je pas keramičnih ploščic, v kopalnici pa podometni kotliček, straniščna školjka, umivalnik z enoročno mešalno pipo, polkrožna kabina za prhanje z enoročno mešalno pipo in priključek za pralni stroj. Prostori bodo ogrevani z radiatorji, v inštalacijskem jašku je rezervni dimnik s priključno tuljavo, v bivalnih prostorih pa je tudi vsa inštalacija za montažo hladilnega split sistema.

Objekt je priključen na javno električno, vodovodno, kanalizacijsko, plinovodno in komunikacijsko omrežje. Vsako stanovanje se lahko ohlaja s hladilnim split sistemom.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Gradbeni zakon pred spremembami: se bo končno lahko trgovalo s črnimi gradnjami 1

Natančneje naj bi bilo določeno, kateri kupoprodajni in najemni posli bodo nični; verjetno bo dovoljeno trgovanje s črnimi gradnjami

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Zakaj bo na Brdu na pol izkopana gradbena jama zevala še dolgo

Gradbena jama za sosesko Novo Brdo je le delno izkopana, čeprav bi morala biti končana že konec januarja

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Cene nepremičnin po svetu: Malta s prvega mesta izrinila Hongkong

To se je lahko zgodilo zgolj zato, ker spletni nepremičninski portal Global Property Guide ne spremlja cen nepremičnin v Sloveniji

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Republiški stanovanjski sklad pred prvim večjim ciklom gradnje najemnih stanovanj

V Ljubljani bi že začeli gradnjo, vendar teče postopek revizije razpisne dokumen­tacije

GRADBENIŠTVO
Ljubljansko Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo konec tedna obiskalo veliko dijakov 3

Ljubljanska gradbena fakulteta je v petek, enako kot vse slovenske visokošolske izobraževalne institucije, odprla vrata novim študentom...