Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Naravni kisik za vitalnost

Naravni kisik izboljša umske in telesne sposobnosti za 45 odstotkov in več
Avtor
21.05.2006 22:30
Čas branja: 1 min

Če svežega kisika ne dovajamo redno, smo že po nekaj urah utrujeni in bistveno manj zbrani. Ko koncentracija kisika v prostoru z običajne naravne ravni pade le za tri odstotke (torej z 21 na 18 odstotkov), so že opazna prva znamenja v počutju in storilnosti. Pri večjem pomanjkanju kisika se pojavita čezmerna utrujenost in izčrpanost telesa. Obrambni sistem začne pešati, poveča pa se tudi nevarnost obolevanja za različnimi boleznimi.

Ob napornem in stresnem delu dihamo hitreje in globlje, zato se koncentracija kisika v prostoru še hitreje znižuje. Prostori, v katerih delamo ali bivamo, so večinoma tesno zaprti. Primanjkljaj kisika lahko nadomestimo z odpiranjem oken, vendar to v urbanih središčih in poletni vročini ni najboljša rešitev, ker vnesemo v prostor tudi škodljive pline, delce nečistoč, topel in vlažen zrak ter škodljiv ozon.

S kisikom do energije

Telo ves čas potrebuje zadostno količino kisika za oskrbo celic z energijo. Učinkovita rešitev je nakup klimatskih naprav, ki dovajajo v prostor tudi svež in naraven kisik. Zadostna količina kisika v zraku nam bo olajšala premagovanje težav s koncentracijo in zapomljivostjo. Povečala se nam bo življenjska energija ter izboljšala počutje in razpoloženje. Vse to bo pozitivno vplivalo na vitalnost, storilnost in zdravje.

Več kot 30 odstotkov kisika v zraku

In kako poteka dovajanje svežega zraka v prostor? Zunanja enota klimatske naprave dovaja zrak in ga pošilja skozi posebno membrano, ki prepušča predvsem kisikove molekule in preprečuje nečistočam, bakterijam in drugim škodljivim delcem prehod v prostor. Tako doseže povečanje deleža naravnega in čistega kisika v zraku tudi do 32 odstotkov.

Kdaj se pojavi potreba po kisiku?

V prostoru, velikem štiri krat štiri metre in visokem 2,25 metra, je 36 kubičnih metrov zraka. V zraku je povprečno petina kisika, to količino pa trije ljudje ob normalnem dihanju potrošijo v osmih urah. Človek v eni uri vdihne in izdihne 1,5 kubičnega metra zraka. Trije ljudje že v eni uri znižajo raven kisika v takem prostoru z 21 na 17,5 odstotka.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.