Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Odstranjevanje prahu in smradu s pomočjo vodne meglice

Avtor
10.08.2008 22:30
Dopolnjeno: 10.08.2008 22:30
Čas branja: 1 min

Odpraševalni sistemi, ki za svoje delovanje potrebujejo vodo, so lahko šobni ali rotirajoči. Učinkovitost teh sistemov je odvisna od stopnje sprijemanja vodnih kapljic in prašnih delcev.

Matej Balažic, direktor podjetja Balmar, pojas njuje, da je učinkovitost vodnih odpraševalnih sistemov največja, če so vodne kapljice enakomernih oblik in velikosti. Temu rečemo, da so kapljice monodisperzne. S številnimi znanstvenimi poizkusi in raziskavami so ugotovili, da je sprijemanje vode in prašnih delcev najboljše tedaj, ko je v enem litru vode 238 milijard vodnih kapljic. Poleg sprijemanja prašnih delcev z vodnimi kapljicami je zelo pomemben dejavnik tudi pokrivnost ciljnega območja, kar dosežemo z ventilatorji, ojačevalniki zračnega toka in oscilirajočimi sistemi.

Polidisperzne kapljice so pomanjkljivost

Pomanjkljivost šobnih sistemov v primerjavi z rotirajočimi je predvsem v tem, da proizvajajo vodno meglico iz različno velikih kapljic oziroma polidisperzne kapljice. V šobah zaradi umazanije ali drugih dejavnikov lahko pride tudi do deformacije in posledično do blokade vodnega toka. Poleg tega je vzdrževanje šobnih sistemov nekoliko dražje, pod šobami pa se lahko občuti kapljanje vode, kar je v nekaterih aplikacijah nezaželen pojav.

V cevovodih se lahko zaradi stoječe vode razvije tudi bakterija legionela. Zaradi omenjenih težav se je podjetje Balmar odločilo slovenskemu trgu ponuditi sodobne, učinkovite in široko uporabne sisteme Probe, ki ustrezajo vsem evropskim ekološkim standardom. Ta sistem za svoje delovanje izkorišča načelo ustvarjanja vodne meglice, njegova prednost pa je tudi, da poleg odstranjevanja prahu in smradu omogoča še hlajenje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.