Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Nova pravila pri opravljanju izpita za nepremičninsko licenco

Program strokovnega izpita ne bo bistveno odstopal od sedanjega
Avtor
31.08.2008 22:30
Dopolnjeno: 01.09.2008 23:59
Čas branja: 1 min

Strokovni izpit za pridobitev licence za opravljanje poslov nepremičninskega posredovanja se bo po novem izvajal na podlagi predpisov, ki urejajo nacionalno poklicno kvalifikacijo. To je po poročilu ministrstva za okolje in prostor skladno s spremembami zakona o nepremičninskem posredovanju.

Strokovnega izpita ne bo več izvajala upravna akademija. Ministrstvo za okolje in prostor pripravlja skupaj z nekaterimi drugimi ustanovami prehod na opravljanje tega izpita v skladu s predpisi, ki urejajo nacionalno poklicno kvalifikacijo. Novi izpitni roki bodo razpisani letos jeseni. Program strokovnega izpita predvidoma ne bo bistveno odstopal od sedanjega. Vse spremembe in podrobnejše informacije, vključno z razpisanimi izpitnimi roki, pripravami na izpit, stroški in prijavo, bodo takoj, ko bodo znane, objavljene na spletni strani MOP.

V Sloveniji 1.400 licenciranih posrednikov

Trenutno je v imenik nepremičninskih posrednikov pri ministrstvu za okolje in prostor vpisanih 1.399 nepremičninskih posrednikov z veljavno licenco za opravljaje poslov nepremičninskega posredovanja. Od zahtevka za izdajo licence, ki ga mora posameznik vložiti pri omenjenem ministrstvu, do izdaje odločbe traja povprečno mesec dni. Vpis v imenik se izvede po dokončnosti odločbe o izdaji licence za opravljanje poslov posredovanja v prometu z nepremičninami. Z odločbo in vpisom v imenik nepremičninskih posrednikov posameznik pridobi status nepremičninskega posrednika in lahko začne opravljati posle posredovanja. Izkaznico in licenco prejme približno mesec do dva po vpisu v imenik.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.