Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Povezava komunikacijskih kanalov dobrodošla tudi v izobraževanju

Študent lahko prek spleta hkrati spremlja predavatelja in si ogleduje njegovo predstavitev
Avtor
31.08.2008 22:30
Dopolnjeno: 01.09.2008 23:05
Čas branja: 1 min

Nepovezanost komunikacijskih kanalov in poti je nočna mora sodobnih podjetij. Kljub napredku v poslovnih komunikacijah imajo podjetja še vedno težave, kako združiti ločena svetova telefonije in informacijskih sistemov.

študent računalnik
Študent lahko doma pred računalnikom v živo spremlja predavanja. Fakulteta pa lahko predavanje tudi posname in študentom pošlje sporočilo, da si ga lahko ogledajo skupaj z vsemi pripadajočimi gradivi.

Neorganizirane in neučinkovite komunikacije so vir komunikacijskih blokad, jalovih zvez in otežene sledljivosti kontaktov. To v podjetje velikokrat prinaša zmedo in slabo voljo. Iskratel in Microsoft sta razvila rešitev, ki je lahko v veliko pomoč pri premoščanju omenjene vrzeli. Imenuje se Iskratel Unified Communications (IUC). Gre za poslovno informacijsko-komunikacijsko rešitev, ki veča zmogljivost, funkcionalno nadgrajuje in združuje komunikacijske kanale podjetja.

Je predstavnica zadnjega rodu sistemov za poenoteno komuniciranje. Ti so namenjeni hitremu in učinkovitemu združevanju klasičnih govornih storitev (mobilna in klasična telefonija ter faks) in delovnih aplikacij (odjemalci za elektronsko sporočanje, urejevalniki besedil in tabel, takojšnje sporočanje ter oddaljeni dostop do delovnih vsebin in projektov).

Nešteto možnosti

In kaj vse ta tehnologija omogoča uporabnikom? Zaposleni ima s pomočjo IUC celosten pregled nad svojo korespondenco, na svojem računalniku lahko vsak trenutek vidi, kdo od sodelavcev je v pisarni in ali ima prost telefon, za vsakega sodelavca ve, ali dela od doma, je v službi ali pa morda na službeni poti. Naslednja prednost je, da se lahko s sodelavci in zunanjimi partnerji pogovarja prek videotelefona in si hkrati z njimi izmenjuje elektronske dokumente (denimo predstavitve v Power Pointu).

Primerno za izobraževalne ustanove

Nova tehnologija omogoča organizacijo virtualnih sestankov, v katere se lahko zaposleni po potrebi vključujejo z različnih lokacij. Sistem je primeren tudi za izobraževanje na daljavo in prav v tem pogledu je rešitev odlična za izobraževalne ustanove, zlasti visokošolske. Tehnologija namreč fakultetam omogoča videospremljanje in snemanje predavanj. Študent lahko doma pred računalnikom v živo spremlja predavanja.

Hkrati lahko spremlja predavatelja in si ogleduje njegovo predstavitev. Fakulteta lahko predavanje tudi posname in študentom pošlje sporočilo, da si ga lahko ogledajo skupaj z vsemi pripadajočimi gradivi. Za študente je zelo zanimiva tudi možnost, da ena oseba upravlja računalnik druge osebe in ji na njenem računalniku kaže določene vsebine, vse to pa je mogoče tudi posneti.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.