Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Eko sklad razširil nabor upravičencev za najem brezobrestnega posojila

Avtor
31.08.2008 22:30
Dopolnjeno: 01.09.2008 23:07
Čas branja: 1 min

Ekološki sklad RS (Eko sklad) je zaradi ponavljajočih se neurij, ki povzročajo veliko škodo, v že objavljeni javni razpis za kreditiranje okoljskih naložb občanov, prizadetih v neurju z viharnim vetrom in točo 13. in 14. julija, vključil tudi upravičence oziroma občane, ki so bili prizadeti v zadnjih neurjih 8. in 15. avgusta.

Najvišji znesek posojila ne sme presegati trikratnika ocenjene škode. To pomeni, da najvišje posamezno posojilo znaša do 20 tisoč evrov, najnižji znesek pa se je s prvotnih dva tisoč znižal na 1.500 evrov. Skupaj je na voljo milijon evrov.

Občani bodo posojilo vračali v enakih mesečnih obrokih, ki praviloma ne smejo biti nižji od 40 evrov in ne višji od prostega dela ene tretjine povprečnih rednih dohodkov v zadnjih treh mesecih, s tem da mora po odbitju odtegljajev (upravnoadministrativne prepovedi, sodne izvršbe ali davčne prisilne izterjave) posojilojemalcu ostati za izplačilo najmanj znesek v višini minimalne plače, zmanjšane za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost.

Posojila so brezobrestna, odplačilna doba znaša največ 10 let. Razpis je podaljšan do 31. oktobra.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.