Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Oprema omogoča medpredmetno povezovanje

Šolski laboratoriji niso specializirani
Avtor
31.08.2008 22:30
Dopolnjeno: 01.09.2008 23:24
Čas branja: 1 min

Laboratoriji na šolah so različni, nekdanje "specializirane " laboratorije za fiziko, kemijo in biologijo pa počasi nadomeščajo laboratoriji z opremo, ki omogoča medpredmetno povezovanje.

Na ministrstvu za šolstvo in šport pravijo, da oprema laboratorijev ni predpisana s podzakonskimi akti, sprejetimi na podlagi zakona, ki ureja področje financiranja vzgoje in izobraževanja, vendar so strokovne komisije na podlagi učnih načrtov in katalogov znanj vseeno določile potrebno opremo.

Pri manjši opremi so šole samostojne

"Če šola svoje laboratorije opremlja sama oziroma si sred stva za to zagotavlja iz drugih virov in ne le proračunskih, je pri opremi laboratorijev samostojnejša, seveda pa morajo šole tudi v tem primeru upoštevati ustrezne stro kovne podlage in se v ta namen obračajo na naše ministrstvo, Zavod za šolstvo ali druge ustanove, denimo na CPI za strokovna področja," pojasnjujejo na omenjenem ministrstvu.

Pri nakupih manjše in premične opreme, denimo učil in učnih pripomočkov, so šole dejansko samostojnejše. Več izbirnih vsebin pa pomeni tudi večjo različnost med šolami, zato ministrstvo za šolstvo in šport šolam v zadnjih letih za te namene zagotavlja dodatna sredstva, šole pa z njimi razpolagajo povsem samostojno.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.