Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Kranjcani neenotni glede stanovanjske gradnje na Mlaki

Avtor
07.09.2008 22:30
Čas branja: 1 min

Krajani Mlake v občini Kranj, kjer je predvidena gradnja stanovanjskih blokov, so v zadnjih tednih javne razgrnitve prostorskih aktov opozorili, da takšna gradnja ni primerna. Kot je pojasnil kranjski župan Damijan Perne, lahko vsi, ki imajo pripombe na prostorske akte za pozidavo obmocja Mlaka zahod, te posredujejo še do konca tedna.

Zagotovil je, da bodo vse predloge in želje obravnavali, se do njih opredelili in jih, ce se bo dalo, tudi upoštevali. Tu je poudaril predvsem konstruktivne pripombe glede odmika novih objektov od obstojecih hiš, višine predvidenih objektov in spremljevalne infrastrukture. Nekatere stvari, predvsem zasedenost poslovno-trgovskih površin, pa niso odvisne od obcine, ampak komercialnega zanimanja, je pojasnil župan. Krajani, ki so se zbrali v civilni iniciativi, gradnji sicer ne nasprotujejo, so pa proti velikemu blokovskemu naselju.

Za Mlako bloki niso primerni in bi bili tujek, menijo. Prepricani so, da se morajo na tem obmocju graditi stanovanjske hiše. Clan civilne iniciative Vojko Šiler je poudaril, da se lahko zgradijo stanovanja za tisoc novih prebivalcev in ne za tri tisoc, kot predvideva gradnja visokih stanovanjskih blokov z vec kot 800 stanovanjskimi enotami.

"Take gradnje v vaškem oziroma primestnem okolju ne dovoljujejo niti obcinski odloki," je opozoril. Kranjski župan Perne pa je pojasnil, da si želijo v Kranju pospešiti stanovanjsko gradnjo in pridobiti 2.500 stanovanj. S tem bi nadoknadili vse tisto, kar so v zadnjih letih zamudili, imeli pa so tudi manjše število prebivalcev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.