Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Računsko sodišče z vrsto priporočil glede upravljanja državnih stanovanj

Računsko sodišče je revidiralo upravljanje ministrstev za obrambo in za notranje zadeve ter vladne stanovanjske komisije s stanovanji v državni lasti
Avtor
12.10.2008 22:30
Čas branja: 1 min

Računsko sodišče je revidiralo upravljanje ministrstev za obrambo in za notranje zadeve ter vladne stanovanjske komisije s stanovanji v državni lasti v letih 2006 in 2007. Izreklo je vrsto priporočil za gospodarnejše upravljanje stanovanj, podrobnosti pa so predstavniki računskega sodišča predstavili na novinarski konferenci.

Omenjeni upravljavci so v letu 2006 in v prvi polovici minulega leta upravljali 3.081 oziroma 97 odstotkov stanovanj (v tem obdobju je bilo stanovanj v državni lasti 3.167), namenjenih pripadnikom Slovenske vojske, policije in drugim javnim uslužbencem. Pri pregledu evidenc stanovanj je računsko sodišče ugotovilo, da so upravljavci stanovanja popisali, vendar niso usklajevali knjigovodskih in drugih evidenc o njih, zato ni bilo mogoče ugotoviti točnih podatkov o številu in stanju stanovanj. Za vodenje evidenc so upravljavci naročili enotno aplikacijo, ki naj bi bila podlaga za povečanje gospodarnosti upravljanja stanovanj; ministrstvo za obrambo je v letu 2007 še ni uporabljalo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.