Nepremičnine na muhi slovenskih milijonarjev Nepremičnine na muhi slovenskih milijonarjev Nepremičnine so vabljiv pristan za presežne milijone, v njih slovenski multimilijonarji, ne glede na naravo osnovne dejavnosti, s katero so ustvarili svoje bogastvo, vidijo tudi priložnosti za zaslužek s hotelirstvom ali stanovanjsko gradnjo.
Kako lahko financiranje gradnje najemnih stanovanj skoraj podvoji najemnino Kako lahko financiranje gradnje najemnih stanovanj skoraj podvoji najemnino Na prvi pogled se sicer zdi, da financiranje ne more pomembno vplivati na izračun stroškovne najemnine, vendar preračuni pokažejo, da se lahko najemnina za isto stanovanje ob ekstremnih, vendar povsem možnih pogojih financiranja, skoraj podvoji
Vse Lumarjeve hiše so skoraj ničenergijske Vse Lumarjeve hiše so skoraj ničenergijske V podjetju Lumar so že na lanskem sejmu Dom kot prvi slovenski proizvajalec montažnih objektov ponudili bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj ničenergijske hiše (SNEH), v katere je standardno vgrajen prezračevalni sistem, ki zagotavlja vedno svež zrak, ki je bistvenega pomena za naše dobro počutje in bivalno ugodje
Nov evropski standard z normativi o dnevni svetlobi v stavbah Nov evropski standard z normativi o dnevni svetlobi v stavbah Štirje dejavniki naravne svetlobe v notranjosti stavb so količnik dnevne svetlobe, kakovost pogleda navzven, neposredna osončenost in zaščita pred bleščanjem
Oglasno sporočilo

Jutranji žarki za novo udobje bivanja

Čas branja: 3 min
31.05.2009  22:30
V naselju Brezovi trojčki na Brezovici pri Ljubljani je na voljo 23 sodobno zasnovanih družinskih hiš

Na obrobju Ljubljane le nekaj kilometrov od mestnega vrveža in že v objemu Krajinskega parka Ljubljansko barje gradi podjetje Spet Investicije, investicijska družba, d. o. o., stanovanjsko naselje Brezovi trojčki. Naselje ima izvrstno lego in stoji na eni najbolj zaželenih lokacij, ki je zdaj z ljubljansko obvoznico in redno linijo ljubljanskega potniškega prometa neposredno povezana s središčem Ljubljane. V neposredni bližini je osnovna šola, v bližini pa je tudi vsa druga socialna infrastruktura, ki omogoča visoko kakovost bivanja.

Naselje sestavlja sedem trojčkov in en dvojček etažnosti P + N + M, postavljenih v naselju Brezovica pri Ljubljani na obrobju Krajinskega parka Ljubljansko barje. Posamezna enota je zasnovana kot enodružinski objekt z dnevnimi prostori v pritličju, spalnimi prostori v nadstropju in večnamenskim prostorom v mansardi objekta.

nepremičnine hiše
Naselje Brezovi trojčki so zasnovali priznani slovenski arhitekti, ki so poskrbeli za optimalno izrabo prostora, sodobno funkcionalno razporeditev, predvsem pa za obilico naravne svetlobe.

Atrij za vse, za nekatere tudi bazen

Skupno je v naselju na voljo 23 sodobno zasnovanih stanovanjskih enot. Vsaki enoti pripada lasten ograjen atrij, na katerem sta poleg zelenih površin tudi z lesom obdelana terasa in električno upravljana tenda za zaščito pred soncem v najbolj vročih poletnih dneh. Izbrane enote imajo v osnovni ponudbi že vključen samočistilni masažni bazen priznanega ameriškega proizvajalca FreestyleSpa. Parkiranje bo urejeno na lastniških parkirnih mestih znotraj naselja, ki bo tudi fizično varovano.

Energetsko varčna tehnologija

Naselje so zasnovali priznani slovenski arhitekti, ki so poskrbeli za optimalno izrabo prostora, sodobno funkcionalno razporeditev, predvsem pa za obilico naravne svetlobe. Pri gradnji so uporabljeni najsodobnejši gradbeni materiali. V današnjih časih vedno večje ekološke ozaveščenosti ni zanemarljivo, da bodo imeli vsi objekti vgrajeno napredno, energetsko varčno tehnologijo, ki bo bodočim stanovalcem ponujala maksimalno ugodje bivanja pri optimalnih stroških.

nepremičnina hiša
V naselju Brezovi trojčki je na voljo 23 sodobno zasnovanih stanovanjskih enot. Vsaki pripada lasten ograjen atrij, na katerem sta poleg zelenih površin tudi z lesom obdelana terasa in električno upravljana tenda.

Sodobne komunikacije, visoka stopnja varnosti

V vseh stanovanjskih enotah bo vgrajena sodobna komunikacijska mreža s posebnim vozliščem, vse pa bo pripravljeno tudi za priklop hišnega avdiosistema, varnostnih IP-kamer in klimatskih naprav. V vseh enotah je že v osnovni ponudbi nameščen sistem varovanja s pomočjo IR-senzorjev, vključno s tipkovnicami in javljalniki nevarnosti. Vgrajeni bodo najsodobnejši dizajnerski energetsko varčni konvektorski radiatorji belgijskega proizvajalca Jaga in vrhunske plinske peči Vaillant.

V kopalnicah bo polega radiatorskega sistema ogrevanja zagotovljeno tudi talno gretje. Strehe objektov bodo zaščite s sodobno aluminijasto strešno kritino avstrijskega proizvajalca Prefa, ki daje 40-letno garancijo. Vse stavbno pohištvo (okna, panoramske stene, vhodna vrata) bo izdelano iz energetsko varčnih aluminijastih profilov priznanega proizvajalca Alu K.

Na večjih steklenih površinah so že v osnovni ponudbi nameščene ustrezne aluminijaste žaluzije na motorni pogon. Fasada objektov je kombinacija prezračevane in tankoslojne fasade izbranih vzorcev in barv. Prezračevana fasada je obdelana s priznanim in uveljavljenim materialom Fundermax Exterior in bo dajala objektom sodoben videz s pridihom domačnosti. Izolacija zunanjih sten objektov je izvedena s 120-milimetrsko zaščito Tervol.

Infrastruktura na dlani

Naselje Brezovi trojčki se odlikuje z najsodobnejšo, na novo zgrajeno komunalno, telekomunikacijsko in socialno infrastrukturo. Ob robu naselja je vhod v osnovno šolo Brezovica pri Ljubljani, kar bo staršem in njihovim šoloobveznim otrokom omogočilo malce daljši jutranji spanec. Za prevoz do mestnega središča bodo stanovalci lahko uporabljali mestni avtobus LPP (proga št. 6B), ki ima postajališče v neposredni bližini naselja Brezovi trojčki.

V neposredni bližini sta tudi poštni urad in trgovina. Po skorajšnji adaptaciji Podpeške ceste in zgraditvi novega avtocestnega izvoza na Logu pri Ljubljani bo pot do mesta še hitrejša in varnejša. Za najmlajše je v naselju predvideno otroško igrišče z igrali. Urejenost, nemoteno delovanje in vzdrževanje skupnih delov naselja bo zagotavljal izbrani upravnik naselja.

Sprehodi v neokrnjeno naravo

Morda največja prednost naselja Brezovi trojčki pa se kaže v njegovi mikro legi, že zgrajeni socialni infrastrukturi in bližini neokrnjene narave Krajinskega parka Ljubljansko barje ter njegove okolice, ki je idealna za mirne sprehode, tek ali kolesarjenje.

Zainteresirani kupci si lahko ogledajo že zgrajeno vzorčno hišo. Investitor obljublja, da lahko ob nakupu pomaga zagotoviti ugodno financiranje. Več informacij o naselju Brezovi trojčki lahko dobite na spletni strain www.gradimodom.si.

[A] f4d7Untitled-5.1243790351.jpg
Posamezna enota je zasnovana kot enodružinski objekt z dnevnimi prostori v pritličju, spalnimi prostori v nadstropju in večnamenskim prostorom v mansardi objekta.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Nimamo sreče, da bi davek na nepremičnine plačali že leta 2020 5

Vladne napovedi, da bomo lastniki po novem obdavčeni že leta 2020, so na zelo trhlih nogah

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija Ali lahko skoraj ničenergijski standard izrine pasivnega? 1

Za zdaj še ne, lahko pa se to zgodi v prihodnjih letih, ko bo začela veljati evropska direktiva o skoraj ničenergijski gradnji

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija V stavbah, ki potresno niso varne, živi skoraj 50 tisoč ljudi

Statistika pravi, da rušilni potres udari vsakih 500 let; Slovenija dela zelo veliko napako, ker ob prenovi stavb preskoči sanacijo...

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija Gradili bomo manj stavb, vendar bodo te večje

Podatki statističnega urada kažejo na upad števila gradbenih dovoljenj, vendar ni vse tako črno

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Sonce še ni obdavčeno, pretvorite ga v elektriko 1

Sistemi električnega kabelskega ogrevanja so zelo zanimivi, vendar so primerni le za pasivne in skoraj ničenergijske hiše.

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Naslednji konec tedna si boste lahko ogledali okrog 20 pasivnih hiš

Na ogled bodo tudi hiše, ki se še gradijo, zato bodo elementi, ki definirajo standard pasivne hiše, še vidni

GRADBENIŠTVO
Srednješolci zavzeli ljubljansko gradbeno fakulteto

Na 5. Dnevu odprtih vrat na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani so srednješolci spoznavali delo gradbenikov,...