Stanovanjski sklad oddal vsa najemna stanovanja na Brdu v Ljubljani Stanovanjski sklad oddal vsa najemna stanovanja na Brdu v Ljubljani Poleti bodo na sosednji lokaciji začeli gradnjo novih 500 stanovanj.
Nemške nepremičnine čedalje bolj zaželene pri hongkonškem kapitalu Nemške nepremičnine čedalje bolj zaželene pri hongkonškem kapitalu Medtem ko so cene stanovanjskih nepremičnin v Londonu upadle, v drugih delih Anglije pa zrasle, postaja med vlagatelji z vsega sveta čedalje bolj priljubljena Nemčija.
Poglejte, skozi kaj vse se bodo prebijali gradbinci pod Karavankami Poglejte, skozi kaj vse se bodo prebijali gradbinci pod Karavankami Dars je pred približno mescem dni objavil razpis za predvidoma 150 milijonov evrov vredno gradnjo druge cevi karavanškega predora. Drugače od gradnje prve cevi bodo izvajalci precej bolj natančno vedeli, skozi katere plasti se bodo prebijali, saj je v projektu tudi dokaj podrobna geološka karta.
Oglasno sporočilo

IBM kmalu v novih poslovnih prostorih v Kristalni palači

27.03.2011  22:30
V tretjem nadstropju bo deloval IBM-ov inovacijski center; gre za projekt, ki ga bodo lahko uresničili prav zaradi selitve v nove, večje prostore

IBM Slovenija bo 100-letnico matičnega podjetja IBM zaznamoval z uradnim odprtjem novih poslovnih prostorov v novozgrajeni Kristalni palači, najvišji stavbi v Sloveniji. V njej bo začel delovati tudi IBM-ov inovacijski center.

[A] IBM_kristalna-palaca.1301245038.jpg
IBM Slovenija bo v Kristalni palači, ki je zgrajena skladno z najvišjimi okoljevarstvenimi standardi in opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, zasedal štiri nadstropja. V tretjem bo deloval IBM-ov inovacijski center.

V Kristalno palačo, ki jo gradi družba BTC, se bo IBM Slovenija iz zdajšnjih prostorov v poslovni stavbi na Trgu republike 3 začel seliti maja. Kot datum uradnega odprtja novih prostorov so si izbrali 16. junij, saj na ta dan korporacija IBM praznuje stoti rojstni dan. IBM Slovenija bo tako tudi s simbolično gesto v Sloveniji počastil ta izjemni dogodek. Slovesnega odprtja se bodo poleg zaposlenih udeležili tudi poslovni partnerji, stranke in vsi, ki sooblikujejo prihodnost IBM v Sloveniji.

Junija bo zaživel IBM-ov inovacijski center

IBM Slovenija bo v Kristalni palači, ki je zgrajena skladno z najvišjimi okoljevarstvenimi standardi in opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, zasedal štiri nadstropja. V tretjem bo deloval IBM-ov inovacijski center.

"Ta bo namenjen poslovnim partnerjem, akademikom, strankam in drugim, ki bodo lahko skupaj z IBM-ovimi strokovnjaki razvijali inovativne rešitve na podlagi IBM-ove tehnologije, se izobraževali, opravljali testiranja, si ogledali demopredstavitve novih informacijskih rešitev in drugo," je razložil Aco Vidovič, vodja IBM-ovih inovacijskih centrov za območje srednje in vzhodne Evrope. Inovacijski center v Ljubljani bodo odprli junija, ta projekt pa bodo lahko uresničili prav zaradi selitve v nove, večje prostore.

Kombinacija oceanskih in manjših pisarn

V IBM sledijo načelom ergonomske ureditve delovnega okolja. To pomeni, da morajo biti delovni prostori prostorni, zračni, svetli in udobni. V Kristalni palači so zasnovani po načelu oceanske pisarne in manjših pisarn ter združujejo prednosti obeh omenjenih tipov. Takšno ureditev delovnih prostorov uporabljajo tudi druga podjetja v panogi IT, saj oceanska pisarna med drugim olajša komunikacijo, spodbuja fleksibilnost in omogoča veliko bolj svetlo delovno okolje, medtem ko manjše pisarne ponujajo večjo zasebnost za poslovne sestanke.

O kristalni palači

Najvišja zgradba v Sloveniji

Celotna površina Kristalne palače, katere investitor je BTC, je 45.800 kvadratnih metrov, v višino pa meri 90 metrov. V njej je 20 nadstropij poslovnih prostorov s pritličjem, ki jih povezuje 10 dvigal. V najvišjem nadstropju je kavarna, v stavbi pa bodo še vrhunska restavracija, kongresni center, medicinsko-estetski in velneški center. Parkirišča bodo v treh podzemnih etažah, v okviru same palače pa bo še 618 parkirnih mest. Palača bo imela tudi svoj heliport.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Prihaja za skoraj milijardo evrov gradbenih projektov - kaj vse se bo gradilo?

Na Direkciji RS za infrastrukturo je pripravljenih 587 milijonov evrov za železnice in ceste, kar je 200 milijonov več kot leta 2016;...

GRADBENIŠTVO
Vsi diplomanti ljubljanske fakultete za gradbeništvo in geodezijo lahko takoj dobijo službo 40

»Danes lahko naši diplomanti izbirajo med ponujenimi delovnimi mesti in se zaposlijo takoj, ko opravijo diplomo,« pravi dr. Janko Logar,...

GRADBENIŠTVO
Članki
Članki Poglejte, skozi kaj vse se bodo prebijali gradbinci pod Karavankami 2

Dars je pred približno mescem dni objavil razpis za predvidoma 150 milijonov evrov vredno gradnjo druge cevi karavanškega predora....

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Gradnja je dražja in še dražja bo

Gradbinci po zadnjih podatkih vsak šesti evro zaslužijo na tujih trgih, medtem ko so v predkriznem obdobju zgolj vsakega osemnajstega.

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Stanovanjski sklad oddal vsa najemna stanovanja na Brdu v Ljubljani 7

Poleti bodo na sosednji lokaciji začeli gradnjo novih 500 stanovanj.

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Največji posli na trgu poslovnih nepremičnin v lanskih prvih devetih mesecih 1

Povprečna mesečna najemnina kvadratnega metra poslovnih prostorov je v Ljubljani deset, v Mariboru pa šest evrov.