Letos naval na montažne hiše Letos naval na montažne hiše Potem ko so bili proizvajalci lesenih montažnih objektov že z lanskim letom zelo zadovoljni, jim gre letos še precej bolje. Nekateri poročajo, da se jim je prodaja v primerjavi z lanskim prvim polletjem povečala tudi za polovico.
Samodejna senčila še niso pameten dom – pamet se skriva drugje Samodejna senčila še niso pameten dom – pamet se skriva drugje Tako imenovani pametni sistemi se sami prilagodijo potrebam človeka, v prihodnje pa bodo porabo električne energije prilagodili proizvodnji.
Petrič in Škrabec, zmagovalca razpisov na železnicah Petrič in Škrabec, zmagovalca razpisov na železnicah Pri gradnjah in obnovah železnic se obračajo milijoni, gradbinci pa nabirajo reference za drugi tir
Kakšna je prihodnost hrvaških trgovskih središč Kakšna je prihodnost hrvaških trgovskih središč Kljub velikim težavam Agrokorja lastniki trgovskih središč ne bodo doživeli velikih pretresov, saj je Agrokor plačeval nadpovprečne najemnine, na morebitne izpraznjene lokacije pa že čakajo novi trgovci.
Oglasno sporočilo

IBM kmalu v novih poslovnih prostorih v Kristalni palači

27.03.2011  22:30
V tretjem nadstropju bo deloval IBM-ov inovacijski center; gre za projekt, ki ga bodo lahko uresničili prav zaradi selitve v nove, večje prostore

IBM Slovenija bo 100-letnico matičnega podjetja IBM zaznamoval z uradnim odprtjem novih poslovnih prostorov v novozgrajeni Kristalni palači, najvišji stavbi v Sloveniji. V njej bo začel delovati tudi IBM-ov inovacijski center.

[A] IBM_kristalna-palaca.1301245038.jpg
IBM Slovenija bo v Kristalni palači, ki je zgrajena skladno z najvišjimi okoljevarstvenimi standardi in opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, zasedal štiri nadstropja. V tretjem bo deloval IBM-ov inovacijski center.

V Kristalno palačo, ki jo gradi družba BTC, se bo IBM Slovenija iz zdajšnjih prostorov v poslovni stavbi na Trgu republike 3 začel seliti maja. Kot datum uradnega odprtja novih prostorov so si izbrali 16. junij, saj na ta dan korporacija IBM praznuje stoti rojstni dan. IBM Slovenija bo tako tudi s simbolično gesto v Sloveniji počastil ta izjemni dogodek. Slovesnega odprtja se bodo poleg zaposlenih udeležili tudi poslovni partnerji, stranke in vsi, ki sooblikujejo prihodnost IBM v Sloveniji.

Junija bo zaživel IBM-ov inovacijski center

IBM Slovenija bo v Kristalni palači, ki je zgrajena skladno z najvišjimi okoljevarstvenimi standardi in opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, zasedal štiri nadstropja. V tretjem bo deloval IBM-ov inovacijski center.

"Ta bo namenjen poslovnim partnerjem, akademikom, strankam in drugim, ki bodo lahko skupaj z IBM-ovimi strokovnjaki razvijali inovativne rešitve na podlagi IBM-ove tehnologije, se izobraževali, opravljali testiranja, si ogledali demopredstavitve novih informacijskih rešitev in drugo," je razložil Aco Vidovič, vodja IBM-ovih inovacijskih centrov za območje srednje in vzhodne Evrope. Inovacijski center v Ljubljani bodo odprli junija, ta projekt pa bodo lahko uresničili prav zaradi selitve v nove, večje prostore.

Kombinacija oceanskih in manjših pisarn

V IBM sledijo načelom ergonomske ureditve delovnega okolja. To pomeni, da morajo biti delovni prostori prostorni, zračni, svetli in udobni. V Kristalni palači so zasnovani po načelu oceanske pisarne in manjših pisarn ter združujejo prednosti obeh omenjenih tipov. Takšno ureditev delovnih prostorov uporabljajo tudi druga podjetja v panogi IT, saj oceanska pisarna med drugim olajša komunikacijo, spodbuja fleksibilnost in omogoča veliko bolj svetlo delovno okolje, medtem ko manjše pisarne ponujajo večjo zasebnost za poslovne sestanke.

O kristalni palači

Najvišja zgradba v Sloveniji

Celotna površina Kristalne palače, katere investitor je BTC, je 45.800 kvadratnih metrov, v višino pa meri 90 metrov. V njej je 20 nadstropij poslovnih prostorov s pritličjem, ki jih povezuje 10 dvigal. V najvišjem nadstropju je kavarna, v stavbi pa bodo še vrhunska restavracija, kongresni center, medicinsko-estetski in velneški center. Parkirišča bodo v treh podzemnih etažah, v okviru same palače pa bo še 618 parkirnih mest. Palača bo imela tudi svoj heliport.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Novice
Novice TOP GRADBINCI: Spoznajte največje in najboljše v najbolj sušnem letu slovenskega gradbeništva

Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2016. Panoga je po dveh spodbudnih letih lani sicer...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice 5 »zidarjev«, ki hodijo v zelje velikim

To so zasebna gradbena podjetja, ki so začela z ničle in niso nasledniki pozneje privatiziranih podjetij iz nekdanje države.

GRADBENIŠTVO
Članki
Članki Petrič in Škrabec, zmagovalca razpisov na železnicah 8

Pri gradnjah in obnovah železnic se obračajo milijoni, gradbinci pa nabirajo reference za drugi tir

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Gradbinci bi skakali čez planke. Hit je Hrvaška 3

Z izjemo ponudnikov montažnih hiš in nekaterih inženiringov je izvoz gradbenih podjetij pičel, vendar njihove ambicije naraščajo.

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Nova gradbena zakonodaja (3. del): Kako po novem do gradbenega dovoljenja, tako za hiše kot za večje posege?

Postopki bodo poenostavljeni, večinoma boste za dovoljenje čakali manj, boste pa tudi za hiše potrebovali uporabno dovoljenje

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Slabo pripravljeni gradbeni projekti so voda na mlin populizma civilnih iniciativ

V Sloveniji smo že nekaj let priča močnemu upadanju zaupanja v institucije, saj se ob predstavitvi dobesedno vseh večjih gradbenih...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Kakšna je prihodnost hrvaških trgovskih središč

Kljub velikim težavam Agrokorja lastniki trgovskih središč ne bodo doživeli velikih pretresov, saj je Agrokor plačeval nadpovprečne...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Sedem zlatih pravil pri selitvi v nove poslovne prostore 1

Predstavljamo koristne napotke, da se bo selitev zgodila pravočasno in da bo najemnina za ustrezne prostore primerna.