Nepremičnine
Oglasno sporočilo

IBM kmalu v novih poslovnih prostorih v Kristalni palači

V tretjem nadstropju bo deloval IBM-ov inovacijski center; gre za projekt, ki ga bodo lahko uresničili prav zaradi selitve v nove, večje prostore
Avtor
27.03.2011 22:30
Čas branja: 1 min

IBM Slovenija bo 100-letnico matičnega podjetja IBM zaznamoval z uradnim odprtjem novih poslovnih prostorov v novozgrajeni Kristalni palači, najvišji stavbi v Sloveniji. V njej bo začel delovati tudi IBM-ov inovacijski center.

[A] IBM_kristalna-palaca.1301245038.jpg
IBM Slovenija bo v Kristalni palači, ki je zgrajena skladno z najvišjimi okoljevarstvenimi standardi in opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, zasedal štiri nadstropja. V tretjem bo deloval IBM-ov inovacijski center.

V Kristalno palačo, ki jo gradi družba BTC, se bo IBM Slovenija iz zdajšnjih prostorov v poslovni stavbi na Trgu republike 3 začel seliti maja. Kot datum uradnega odprtja novih prostorov so si izbrali 16. junij, saj na ta dan korporacija IBM praznuje stoti rojstni dan. IBM Slovenija bo tako tudi s simbolično gesto v Sloveniji počastil ta izjemni dogodek. Slovesnega odprtja se bodo poleg zaposlenih udeležili tudi poslovni partnerji, stranke in vsi, ki sooblikujejo prihodnost IBM v Sloveniji.

Junija bo zaživel IBM-ov inovacijski center

IBM Slovenija bo v Kristalni palači, ki je zgrajena skladno z najvišjimi okoljevarstvenimi standardi in opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, zasedal štiri nadstropja. V tretjem bo deloval IBM-ov inovacijski center.

"Ta bo namenjen poslovnim partnerjem, akademikom, strankam in drugim, ki bodo lahko skupaj z IBM-ovimi strokovnjaki razvijali inovativne rešitve na podlagi IBM-ove tehnologije, se izobraževali, opravljali testiranja, si ogledali demopredstavitve novih informacijskih rešitev in drugo," je razložil Aco Vidovič, vodja IBM-ovih inovacijskih centrov za območje srednje in vzhodne Evrope. Inovacijski center v Ljubljani bodo odprli junija, ta projekt pa bodo lahko uresničili prav zaradi selitve v nove, večje prostore.

Kombinacija oceanskih in manjših pisarn

V IBM sledijo načelom ergonomske ureditve delovnega okolja. To pomeni, da morajo biti delovni prostori prostorni, zračni, svetli in udobni. V Kristalni palači so zasnovani po načelu oceanske pisarne in manjših pisarn ter združujejo prednosti obeh omenjenih tipov. Takšno ureditev delovnih prostorov uporabljajo tudi druga podjetja v panogi IT, saj oceanska pisarna med drugim olajša komunikacijo, spodbuja fleksibilnost in omogoča veliko bolj svetlo delovno okolje, medtem ko manjše pisarne ponujajo večjo zasebnost za poslovne sestanke.

O kristalni palači

Najvišja zgradba v Sloveniji

Celotna površina Kristalne palače, katere investitor je BTC, je 45.800 kvadratnih metrov, v višino pa meri 90 metrov. V njej je 20 nadstropij poslovnih prostorov s pritličjem, ki jih povezuje 10 dvigal. V najvišjem nadstropju je kavarna, v stavbi pa bodo še vrhunska restavracija, kongresni center, medicinsko-estetski in velneški center. Parkirišča bodo v treh podzemnih etažah, v okviru same palače pa bo še 618 parkirnih mest. Palača bo imela tudi svoj heliport.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.