Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Keter z dvema novima pogodbama na Hrvaškem

Avtor
10.04.2011 22:30
Čas branja: 1 min

Predstavniki podjetja Keter so na pomladnem sejmu v Gudovcu na Hrvaškem podpisali dve pogodbi v vrednosti 22 milijonov evrov. Prvo so podpisali s podjetjem El Paso, drugo pa s podjetjem Rizman. Podpisovanju pogodb sta prisostvovala hrvaški minister za kmetijstvo Petar Čobanković in hrvaški minister za turizem Damir Bajs. Po podpisovanju pogodb so se imeli predstavniki podjetja Keter Organica priložnost z ministroma pogovarjati glede nitratne direktive, s katero naj bi se več pozornosti posvečalo pravilni in ekološki oskrbi biološkega odpada, ter o možnostih in potrebah gradnje bioplinskih elektrarn na Hrvaškem.

podpis pogodbe

Zoran Alavanja, predstavnik podjetja Keter Organica na Hrvaškem, pravi, da je za bioplinsko elektrarno moči 2,4 megavata potrebnih približno 500 hektarjev zemlje in 900 tisoč evrov na leto za silažo. V sklopu sejma so imeli pogovore o morebitni gradnji bioplinske elektrarne prav v Gudovcu, s katero bi se lahko rešila problematika kmetijskih ostankov in odpadkov iz živinorejske proizvodnje v hlevih; v bližnji okolici imajo namreč proizvodnjo jajc in še nekaj drugih manjših živinorejskih kmetij.

Hrvaško gospodarstvo vidi v uvajanju novih tehnologij za pridobivanje energije iz obnovljivih virov predvsem možnost za povečanje ekonomske konkurenčnosti kmetovalcev, oživitev kmetijske panoge, zagotovitev povečane samooskrbe z energijo in hrano ter predvsem za čisto in ekološko usmerjeno varovanje zdravja in naravnih lepot.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

11.04.2011
17.04.2011