Nepremičnine
Oglasno sporočilo

V Škocjanu urejajo Gospodarsko-tehnološki center

Občina Škocjan za razvoj gospodarskih dejavnosti na 234 tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču ureja Gospodarsko-tehnološki center (GTC).
Avtor
27.11.2011 22:30
Čas branja: 1 min

Zemljišče za poslovno cono leži na zelo dobri lokaciji na pol poti med Zagrebom in Ljubljano, neposredno ob izvozu z avtoceste v Dobruški vasi.

Za tehnološki center je bil sprejet občinski podrobni prostorski načrt, ki že določa velikosti posameznih parcel. Obstoječi objekti imajo vodovod in elektriko, druga zemljišča pa še niso komunalno opremljena. Ureditveno območje občinskega podrobnega prostorskega načrta je razdeljeno na 13 funkcionalnih enot, ki so namenjene gradnji stavb in drugih objektov s pripadajočo zunanjo, prometno in komunalno ureditvijo. Hkrati so zemljišča namenjena tudi ureditvi odprtih in zelenih površin, zadrževalnikov za padavinske vode in prometnih površin ter prostih zelenih površin ob cestah. Načrtujejo tudi gradnjo transformatorske postaje.

Funkcionalne enote, ki so namenjene gradnji stavb, so razdeljene na več gradbenih parcel. Dovoljena je gradnja stavb za trgovsko, storitveno, gostinsko, upravno in pisarniško dejavnost, stavb za promet, stavb za izvajanje elektronskih komunikacij ter dopolnilne dejavnosti (gostinska in druga nestanovanjska dejavnost).

Občina bo sama ali v sodelovanju s podjetjem za inženiring cono opremila z vso potrebno komunalno in cestno infrastrukturo. Vsekakor so odprti za pogovore o potrebah morebitnih investitorjev, ki bi bili pripravljeni vlagati v privlačen prostor, z željo, da bi to prineslo predvsem nova delovna mesta.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.