Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Sodobno čiščenje manj obremenjuje okolje

Kljub upoštevanju okoljskih zahtev so sodobna čistilna sredstva zadosti učinkovita pri čiščenju
Avtor
04.12.2011 22:30
Čas branja: 2 min

Ker je raven higiene v objektu ena izmed prvih stvari, ki jo opazi vsak obiskovalec, je zelo pomembno, da njenemu vzdrževanju namenimo potrebno pozornost. S sodobnimi sredstvi pa higieno zagotavljamo ob manjših vplivih na okolje.

Profesionalna čistilna sredstva lahko razdelimo na vzdrževalna sredstva in sredstva za generalno oziroma občasno čiščenje. Delimo jih tudi po področjih uporabe: sredstva za zgornje površine (mize, pohištvo, steklene površine, oprema), sredstva za vsakodnevno čiščenje talnih površin ter sredstva za sanitarno higieno.

Za generalno čiščenje potrebujemo temu primerna sredstva, kot so odstranjevalci oblog na opremi in pohištvu, odstranjevalci madežev (črnilo, žigi, ostanki lepilnih trakov, flomastri), odstranjevalci talnih premazov ter zaščitni premazi za talne površine, odstranjevalci raznih organskih oblog, kot so vodni in urinski kamen, rja in podobno.

Kot je dejal Miha Macarol iz podjetja Irbis, pa pri objekti higieni ne smemo pozabiti še na dezinfekcijo vseh izpostavljenih površin ter osebno higieno zaposlenih. Zelo pomembna sredstva pri objektni higieni so tudi odstranjevalci neprijetnih vonjav.

Profesionalna čistila so učinkovitejša

Največja razlika med profesionalnimi in gospodinjskimi sredstvi je v vsebnosti aktivnih snovi v sredstvu. »V profesionalnih sredstvih je teh bistveno več, kar poveča učinkovitost, skrajša čas do začetka delovanja in daje brezhiben rezultat čiščenja. Prihranek je v primerjavi z uporabo gospodinjskih sredstev večkraten, predvsem se prednosti pokažejo pri hitrosti dela, učinku, v logistiki in manipulaciji. Ker so bistveno bolj koncentrirana, je še ena prednost tudi manjša količina embalaže, s tem pa tudi manjša obremenitev okolja,« je razložil Macarol.

Danes so čistila okolju bolj prijazna

V preteklosti sta bili glavni značilnosti čistilnih sredstev zgolj učinkovitost in hitrost delovanja. Na tem področju je bilo čim boljše rezultate mogoče doseči s prekomerno uporabo agresivnih, okolju neprijaznih sestavin. A kot je dejal Macarol, se bazična kemijska industrija (proizvajalci surovin) zelo hitro prilagaja sodobnim težnjam in zahtevam trga po okolju prijaznih sestavinah, ki zamenjujejo ali dopolnjujejo paleto sestavin za novodobna čistilna sredstva. Kljub upoštevanju vseh okoljskih zahtev pa so sodobna sredstva s pomočjo vrhunskega razvoja na tem področju narejena tako, da z njimi dosegamo tudi popolno higieno.

Vsaka čistilna snov, pripravek oziroma kemikalija so obremenilni za okolje, razlikujejo pa se v tem, kakšna je stopnja obremenilnosti za okolje, kako »razgradljive« so te snovi in kako »prijazne« so do čistilnih naprav. »Ker danes vedno bolj skrbimo za naravo, se pojavljajo nove surovine z maksimalno učinkovitostjo in najvišjo možno stopnjo razgradljivosti. Veliko k temu pripomorejo tudi vedno strožja zakonodaja glede sestave čistilnih sredstev in predpisi oziroma seznami nekaterih po najnovejših dognanjih neprimernih surovin. Vsa sredstva, ki se prodajajo in uporabljajo na področju EU, morajo zato dosegati zakonsko predpisane stopnje razgradljivosti,« je še pojasnil Macarol.

IRBIS

Popolna higiena

Podjetje Irbis svojim strankam ponuja profesionalne izdelke za popolno higieno njihovih objektov ter enostavno in ekonomično vzdrževanje čistoče. Njihov sistem je podprt z vrhunsko oskrbovalno in svetovalno mrežo ter strokovno izšolano servisno službo za montažo in kontrolo sistemov higiene Irbis.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.