Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Kakovost, varnost in ekološka primernost

Lakirnica je lahko samostojen sestavni del tehnološkega procesa proizvodnje izdelkov ali tehnološki postroj za opravljanje storitev površinske zaščite - lakiranja. Razlikujejo se glede na namen in uporabljene premaze.
Avtor
04.12.2011 22:30
Čas branja: 2 min

Želja vsakega investitorja in uporabnika je lakirnica z najmanjšim finančnim vložkom in najnižjimi stroški obratovanja. Pri tem pa ne smemo zapostaviti kakovosti izdelka ter pogojev varnega dela za zaposlene in okolje. Sodobne smernice zahtevajo vedno večjo avtomatizacijo postopkov, saj s tem zagotovimo stalno kakovost izdelka, velik poudarek pa je tudi na ekonomiji proizvodnje. Lakirnice so velik potrošnik energije, pozimi predvsem toplotne, zato je velik poudarek na obnovitvi toplote z vračanjem skozi ploščne ali rotacijske regeneratorje.

Prezračevanje zagotavlja varnost

Temelj varnosti in ustreznih delovnih razmer v lakirnici je prezračevanje naprav lakirne linije. Ventilacijska oprema mora biti načrtovana tako, da ne omogoča nastanka eksplozijskih koncentracij hlapnih organskih snovi ali koncentracij, ki so večje, kot jih zahtevajo predpisi o ustreznih delovnih razmerah.

Zato imajo komore ali kabine za nanašanje premazov odsesovalni sistem, ki vključuje sistem za izločanje odpadnih premazov in sistem za izločanje prašnih delcev pod koncentracijo, dopustno za izpust v ozračje.

Priprava obdelovancev

S peskanjem obdelovanca čistimo mehansko s curkom kremenčevega peska, jeklenega sekanca, steklenih kroglic, žlindre ali drugih materialov, s tem pa postane površina hrapava. Prednost obdelave je popolna odsotnost kemije, preprečiti pa je treba prekomerno emisijo prašnih delcev v delovni prostor in okolico.

Za lesene obdelovance je primerno tudi suho brušenje v napravah z odsesavanjem in zbiranjem prahu. Prav tako suh sistem je priprava površin, izravnanih s kitanjem.

Kjer je videz površine pomemben, se uporablja kemijska priprava. Površine kovinskih obdelovancev so običajno zamaščene z maščobami iz strojne izdelave in obdelave ter prijemanja z rokami. Te površine je treba odmastiti, površine izdelkov, ki so po izdelavi gladke, pa kemijsko nahrapaviti (jedkati, fosfatirati, brezkromatno zaščititi) in s tem povečamo stično površino med obdelovancem in premazom.

Mokro ali suho

Premazna sredstva ločimo na mokra in suha ali praškasta. Sestava mokrih premaznih sredstev temelji na mešanici pigmentov in topil, redčimo pa jih z organskimi redčili ali vodo. Ti premazi so zračno ali prisilno sušeči, odvisno od namena obdelovanca in vrste proizvodnje. Suha oziroma praškasta premazna sredstva so različnih sestav, odvisno od namena in potrebe po kakovosti zaščite, utrdijo pa se pri povišani temperaturi s postopkom polimerizacije.

Skoraj za vse materiale obdelovancev obstajajo premazi na vodni osnovi, uporaba pa je odvisna od mesta vgradnje in uporabe obdelovancev. Razvoj premazov je stalen, tako da je pred izbiro premaza potreben posvet s proizvajalcem, upoštevanje njegovih izkušen iz prakse, priporočljiv pa je tudi praktični preizkus.

Ekološki vidik lakiranja

Pri lakiranju se v atmosfero sproščajo snovi, ki jo onesnažujejo. Zato je treba upoštevati cilje za zmanjšanje vpliva na okolje z uporabo premazov s čim manjšo vsebnostjo nevarnih snovi. Nevarne snovi v lakirnicah so predvsem razmaščevalci na kisli ali bazični osnovi ter organska topila in razredčila.

Izpusti in skladiščenje nevarnih snovi so urejeni s prepisi, ki določajo pogoje glede na vrsto, sestav, nevarnost in količino. Odpadne vode iz kemijske priprave površin se pred izpustom nevtralizirajo ali se s postopkom regeneracije vračajo v tehnološki postopek. V postopkih lakiranja v napravah z vodnim čiščenjem se voda in odpadni premazi ločujejo.

Tehnologije, ki so velik potrošnik premazov, pa zahtevajo še dodatne ukrepe za zmanjšanje sproščanja nevarnih snovi v ozračje, kot sta regeneracija in sežiganje hlapov topil.

Stane Kvartuh, ETE, d. o. o.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.