Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Nasvet: Premalo sredstev za vzdrževanje

V naši stolpnici sprejemamo načrt vzdrževanja. Ker je stolpnica stara, bomo morali postoriti veliko stvari, zapletlo pa se je kje drugje kot pri sredstvih, ki jih je na računu rezervnega sklada premalo, prenizka so tudi mesečna vplačila. Upravnik pravi, da je treba v tem primeru povišati vplačila v rezervni sklad in to tudi zapisati v sam načrt, po katerem se bo izvajalo vzdrževanje. Zanima me, ali je res, da je treba povišanje vplačil zapisati v omenjeni načrt.
Avtor
02.12.2012 22:30
Čas branja: 1 min

Da, vaš upravnik ima glede tega prav, saj je tako zapisano v 7. členu Pravilnika o upravljanju večstanovanjskih stavb. Ta med drugim opredeljuje, kaj storiti v primerih, ko zahteva načrt vzdrževanja višja sredstva od trenutno razpoložljivih sredstev rezervnega sklada in predvidenih minimalnih vplačil v rezervni sklad. Takrat mora načrt vzdrževanja opredeliti tudi naslednje:

- potrebna višja vplačila v rezervni sklad,

- večje akontativno zbiranje sredstev,

- druge možne finančne vire.

Obvezni sestavni deli načrta vzdrževanja so tudi ovrednotenje potrebnih sredstev za izvedbo tega načrta ter določitev dinamike izvedbe (če gre za obdobje, daljše od leta dni) in možnih drugih virov za izvedbo. Sprejeti načrt vzdrževanja stavbe je namreč za upravnika neposredna podlaga za izvedbo načrtovanih del v večstanovanjskih stavbah. Nato namreč upravnik, tako je zapisano v omenjenem pravilniku, opravi dela, določena v sprejetem načrtu vzdrževanja stavbe. Če pri izvedbi načrta vzdrževanja nastane zamuda, se lastniki lahko odločijo, da neizpeljane naloge prenesejo v nov načrt vzdrževanja večstanovanjske stavbe.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

12.11.2012
25.07.2012
10.06.2012