Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Lonček in etiketa nastaneta hkrati

Tehnologija IML je podjetju Rotoprint omogočila izjemno posodobitev proizvodnje polipropilenske embalaže
Avtor
02.12.2012 22:30
Čas branja: 2 min

V podjetju Rotoprint samostojnega podjetnika Slavka Raspotnika izdelujejo embalažo iz materiala Block Copolymer Polipropilen (PP) po tehnologiji IML (»In Mould Labeling«), ki jim omogoča etiketiranje embalažnih lončkov v okviru brizgalnega procesa. Proizvodni proces je zaradi tega bistveno hitrejši in tudi veliko bolj prijazen do okolja.

[A] e5dbUntitled-9.1354470668.jpg
V podjetju Rotoprint so pri izdelavi plastične embalaže zelo napredovali, ko so se odločili za naložbo v najnovejšo tehnologijo etiketiranja embalažnih lončkov v okviru brizgalnega procesa.

Polipropilen je termoplastični material, pri katerem se masa ob segrevanju kemično ne spreminja, se pa zmanjša njegova trdota in postane plastičen, zaradi česar se laže oblikuje. Pomembno je tudi, da pri proizvodnji ali predelavi skoraj ni odpadka, saj se lahko vsi odpadni deli ponovno predelajo. Je eden izmed najlažjih termoplastov na trgu, ki je zelo odporen proti kemikalijam in podnebnim vplivom.

Etiketiranje v okviru brizgalnega procesa

V podjetju Rotoprint so pri izdelavi plastične embalaže zelo napredovali, ko so se odločili za naložbo v najnovejšo tehnologijo etiketiranja embalažnih lončkov v okviru brizgalnega procesa, imenovano IML (»In Mould Labeling«). Kupili so stroje in robote, ki so med seboj neposredno povezani in delujejo kot zaključena celota. Te naprave so stroj za brizganje umetne mase, orodja za omenjeni stroj, robot za podajanje etiket in kompletna zaključna avtomatska linija za zlaganje proizvodov.

[A] f719Untitled-8.1354470628.jpg

Tehnologija IML oziroma etiketiranje znotraj orodja pomeni, da pred brizganjem umetne mase poseben robot v orodje vloži etiketo iz polipropilena (torej iz istega materiala, iz katerega je narejen lonček), orodje se zapre, stroj brizgne umetno maso v orodje in ven pride gotov izdelek - lonček z etiketo. Zaradi takšnega postopka odpade celotna faza v proizvodnem procesu.

Preden so kupili to sodobno linijo, so najprej izdelali lončke in jih skladiščili, ko so dobili kupčevo naročilo za potiskane izdelke, pa so jih razpakirali, potiskali s posebnim tiskarskim strojem ter jih nato spet odpeljali v skladišče. Zdaj sta obe fazi združeni in lonček skupaj z nalepko nastane v enem samem procesu.

Hitreje, fleksibilneje in okolju prijazno

Prednosti tehnologije IML so naslednje:

- proizvodni proces je veliko krajši, saj so odpadli prenos embalaže do tiskarskega stroja, razpakiranje, tiskanje in vnovično pakiranje ter skladiščenje;

- zaradi popolne avtomatiziranosti celotne linije so časi nastavitev za posamezne izdelke bistveno krajši, zaradi česar je rok dobave krajši, serije pa so lahko tudi manjše;

- potrebujejo bistveno manj prostora, saj danes v skladišču hranijo samo gotove izdelke, nekoč pa so tudi polizdelke;

proizvodnja je prijazna do okolja, saj ne potrebujejo več barv, razredčil in čistil;

- končni izdelki so popolnoma homogeni, zato ni nevarnosti, da bi se etiketa na izdelku poškodovala ali odlepila;

- ker sta etiketa in lonček iz istega materiala, etiket pred recikliranjem ni treba odstranjevati z embalaže;

- popolna homogeniziranost izdelka pomeni popolno varnost glede izločanja barvil v vsebino embalaže;

- povečala se je zmogljivost proizvodnje na časovno enoto, manjša je poraba energije na enoto izdelka, hrup med obratovanjem linije je bistveno zmanjšan.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.