Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Priložnosti v brežiških industrijsko-poslovnih conah

Občina Brežice s svojim delovanjem zagotavlja ugodne razmere za razvoj podjetništva in obrti.
Avtor
02.06.2013 22:30
Čas branja: 1 min

Investitorjem so po ugodnih cenah na voljo kakovostna komunalno opremljena zemljišča v industrijsko-poslovni coni Brezina (IPC Brezina), urejajo pa tudi območje industrijske cone Dobova. V prihodnje bodo investitorji lahko za nakup zemljišča v coni pridobili sofinancerska sredstva.

IPC Brezina

Industrijsko-poslovna cona Brezina je neposredno povezana z železnico (industrijski tir) in cesto. Obsega 43 hektarjev večinoma nepozidanih površin. Za gradnjo je pripravljenih 20 hektarjev komunalno opremljenih zemljišč z ustrezno infrastrukturo - cesta, voda, elektrika (20-kilovoltni kablovod) in kanalizacija.

Občina Brežice, lastnica dela komunalno opremljenih zemljišč, prihodnjim investitorjem že ponuja dva hektarja ustrezno urejenih zemljišč. Za IPC Brezina velja občinski podrobni prostorski načrt (OPPN), ki je izhodišče za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Industrijska cona Dobova

Odlična lega 16,6 hektarja velike cone v bližini železniške povezave, avtoceste in s tem desetega evropskega cestnega koridorja ter v neposredni bližini milijonskega Zagreba odpira neomejene možnosti za razvoj in poslovanje z jugovzhodno Evropo. Del cone je obrtna cona, ki bo po sprejetem občinskem prostorskem načrtu obsegala devet hektarjev zemljišč. Območje ima primarno cestno, vodovodno in kanalizacijsko omrežje.

Občina je lastnica petih gradbenih parcel s površino do 2.200 do 2.700 kvadratnih metrov. Izkazane so prostorske možnosti za povezavo čezmejnih proizvodnih območij vzdolž avtoceste ter posledično razvoj pomembne in privlačne čezmejne proizvodnologistične tranzitne lokacije vzdolž desetega panevropskega koridorja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.