Nepremičnine
Oglasno sporočilo

V Pomurju je prostora veliko

Pomurje ima štiri industrijsko-poslovne cone regijskega pomena, ki so v Murski Soboti, Lendavi, Ljutomeru in Gornji Radgoni. Ob teh so investitorjem na voljo tudi druge manjše poslovne cone, opremljene s primerno in moderno infrastrukturo.
Avtor
02.06.2013 22:30
Čas branja: 1 min

Vse naštete industrijsko-poslovne cone so v bližini avtoceste Maribor-Pince in omogočajo hitro ter preprosto dostopnost. Sicer pa so prednosti Pomurja kot lokacije za morebitne vlagatelje predvsem v kvalificirani delovni sili in ugodnih cenah zemljišč, ki stanejo od deset kvadratnih metrov.

pomurje.1370197817.jpg.o.470px.jpg
Podjetja, ki iščejo prostor za nove dejavnosti, lahko primerne lokacije najdejo tudi v Pomurju. Poleg urejenih con lahko dobijo tudi zakonsko določene spodbude.

Spodbude za zaposlovanje

Poleg tega lahko podjetja dobijo dodatne spodbude, ki jih omogoča zakon o razvojni podpori pomurski regiji za obdobje 2010-2015. Podjetja, ki so registrirana in opravljajo dejavnost v Pomurju, lahko izkoristijo posebne spodbude za zaposlovanje ob novem zaposlovanju in davčno olajšavo za investiranje pri naložbah, potegujejo pa se lahko tudi za sredstva iz posebnih razpisov za sofinanciranje naložb. V okviru zakona o razvojni podpori pomurski regiji se je od leta 2010 sofinanciralo 132 projektov začetnih investicij in s tem pripomoglo k zaposlitvi 563 oseb.

Zanimivi tudi za tujce

Pomurje je zanimivo tudi za tuje vlagatelje. Od leta 2010 se je za Pomurje odločilo osem tujih investitorjev, ki so izvedli naložbe v skupni vrednosti skoraj 17 milijonov evrov in s tem ustvarili 451 novih delovnih mest.

Zaradi zanimanja investitorjev so pri pripravi Regionalnega razvojnega programa za obdobje 2014-2020 poudarek dali tudi širitvi že delujočih in razvoju novih poslovnih con, ki bodo zagotavljale primerno infrastrukturo za naložbe in s tem še dodatno povečale privlačnost Pomurja za vlagatelje.

Po pomoč na RRA Mura

Pomoč pri začetku poslovanja v Pomurju ponuja Regionalna razvojna agencija Mura, ki vodi tudi vstopno točko Vse na enem mestu in v okviru svojega delovanja podpira investitorje v vsaki fazi načrtovanja in izvedbe naložbe. Regionalna razvojna agencija Mura ponuja svojo podporo tako domačim kot tudi tujim podjetjem.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.