Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Vse več projektov v Sloveniji

Zagorje Tehnobeton je v dveh letih poslovanja na slovenskem trgu ustvaril lepe reference
Avtor
02.06.2013 22:30
Čas branja: 2 min

te-sostanj.1370198520.jpg.o.240px.jpg
Zagorje Tehnobeton je lani na slovenskem trgu pridobil kar nekaj projektov, med katerimi omenjajo zlasti armiranobetonsko konstrukcijo v hladilnem stolpu v Termoelektrarni Šoštanj.

Ključna konkurenčna prednost hrvaškega Zagorje Tehnobetona je sposobnost izpeljati najzahtevnejše projekte v zelo kratkem času in z vrhunsko kakovostjo. Pri nas so uspešno opravili nekaj večjih gradbenih projektov, potegujejo pa se za nove. Za zdaj še skupaj z lokalnimi partnerji, v prihodnje bodo morda nastopali tudi samostojno.

Hrvaško podjetje Zagorje Tehnobeton na slovenskem trgu nastopa dve leti. Izvajajo vsa gradbena dela, ki jih lahko opravljajo kot glavni izvajalci, proizvajajo pa tudi armiranobetonske montažne konstrukcije. Sposobni so izpeljati najzahtevnejše projekte v zelo kratkem času in z vrhunsko kakovostjo. Tudi zato, ker imajo enega najsodobnejših proizvodnih obratov v regiji. Na slovenskem trgu so se že lepo uveljavili, pričakujejo pa, da jim bo z vstopom Hrvaške v Evropsko unijo poslovanje zelo olajšano in da bodo na našem trgu še bolj konkurenčni.

Velik projekt za TEŠ

Prejšnje leto so na slovenskem trgu pridobili kar nekaj projektov, med katerimi omenjajo predvsem armiranobetonsko konstrukcijo v hladilnem stolpu v Termoelektrarni Šoštanj za glavnega izvajalca, trboveljski Rudis. Izdelali so specifično armiranobetonsko konstrukcijo iz specialnih kemično odpornih betonov. Armiranobetonski elementi so bili različnih nestandardnih oblik in dimenzij, kar je med proizvodnjo zahtevalo stalno spreminjanje kalupov, roki pa so bili zelo kratki.

Tudi projekti v Novem mestu in Žireh

Med večjimi projekti, ki so jih izpeljali, omenjajo še tri. Dva v Novem mestu, in sicer gradnjo trgovskega centra Mercator ter skladiščno-poslovnega objekta za podjetje Znass, transport. Pri prvem je šlo za armiranobetonsko konstrukcijo, veliko 14 tisoč kvadratnih metrov, naročnik pa je bilo podjetje CGP. Pri drugem projektu pa so gradili 4.500 kvadratnih metrov velik skladiščnoposlovni objekt. Tu so izdelali armiranobetonsko konstrukcijo s termo izoliranimi fasadnimi paneli. V Žireh pa so izdelali skladišče in avtopralnico, pri čemer gre za AB-konstrukcijo v velikosti 2.500 kvadratnih metrov.

Potegovanje za nove posle

Oddali so ponudbe za precej projektov v naši državi, konkretno pa se dogovarjajo za nekaj manjših z zasebnimi naročniki. Od večjih projektov omenjajo ponudbo pri gradnji nove zgradbe terminala T2 Aerodroma Ljubljana. Gre za javni natečaj, ki bo izpeljan v nekaj fazah. V tem času pričakujejo končanje druge faze natečaja, pri čemer bodo predvidoma v začetku junija predali finančno ponudbo. V omenjenem projektu nastopajo skupaj s partnerjem iz Hrvaške.

Za zdaj s slovenskimi partnerji

Do zdaj so se v družbi Zagorje Tehnobeton v naši državi za posel potegovali skupaj s slovenskimi partnerji. Na vprašanje, ali bodo v prihodnje nastopali samostojno, pa odgovarjajo, da je to odvisno od kompleksnosti projektov. V zadnjih letih so si ustvarili zelo dobre reference na vseh področjih gradnje in lahko samostojno nastopajo tudi pri večjih projektih. Ker so na slovenskem trgu še novinci, pa nastopajo še z domačimi partnerji.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.