Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Odvodnjavanje premostitvenih objektov

Že v antiki so se graditelji mostov zavedali pomembnosti odvajanja padavinskih voda, zato lahko še danes občudujemo nekatere dobro ohranjene konstrukcije mostov. Odvodnjavanje padavinskih vod z vozišč na mostovih je zato zahteva, ki jo je treba upoštevati že med načrtovanjem.
Avtor
02.06.2013 22:30
Čas branja: 2 min

Napeljave za odvodnjavanje so na mostovih sestavni del gradbenih del in morajo ustrezati strogim tehničnim zahtevam. Pritrditev napeljave za odvodnjavanje vode na mostovih mora biti izvedena tako, da se obtežitve varno prenesejo na dele za pritrditev in da se most lahko odvodnjava. Napeljave morajo zagotavljati varno prenašanje obtežb in odvodnjavanja, biti preproste za montažo in zadoščati estetskim merilom.

NI211-sikla3.1370198676.jpg.o.470px.jpg
Sikla je eden vodilnih evropskih ponudnikov sistema podtlačnega odvodnjavanja premostitvenih objektov z imenom Siaqua.

Siaqua

Sikla je eden vodilnih evropskih ponudnikov sistema odvodnjavanja premostitvenih objektov z imenom Siaqua. Več kot 40-letne izkušnje in visokokavostni izdelki in storitve strankam podjetja Sikla zagotavljajo gospodarne in učinkovite rezultate. V Sloveniji podjetje Sikla posluje že dolgo, skupaj z njim pa že nekaj časa za brezskrbno odvodnjavanje skrbi podjetje Jansik, d. o. o., ki je v Sloveniji vodilni ponudnik na tem področju.

Kot pravi direktor podjetja Ignac Jantelj, v podjetju pri vsakem projektu sodelujejo že v fazi projektiranja objekta in iskanja optimalnih in enostavnih rešitev skupaj s projektanti in izvajalci del: »Tako že sodelujemo pri študiji samega projekta, svetovanju, pripravi dokumentacije, vrisu sistema v projekt, detajlnem vrisu, pripravi dokumentacije za PZI ter v primeru montaže tudi pripravi dokumentacije za PID.«

Bogate izkušnje

Podjetje Jansik ima bogate izkušnje z odvodnjavanjem iz premostitvenih objektov in podtlačnega odvodnjavanja meteorne vode z ravnih streh, o kakovosti in strokovnosti sistema Siaqua pa priča dolg seznam referenc odvodnjavanja premostitvenih objektov, podjetje pa sodeluje tudi pri delih na trgovskih centrih, bolnišnicah, letališčih, šolah, industrijskih objektih ter še marsikje drugje z vgradnjo podtlačnega sistema odvodnjavanja meteorne vode. Tako so v podjetju rešili težavo podtlačnega odvodnjavanja že na več kot 650 objektih po Sloveniji in na območju nekdanje Jugoslavije.

NI211-sikla2.1370198674.jpg.o.470px.jpg
Napeljave za odvodnjavanje so na mostovih sestavni del gradbenih del in morajo ustrezati strogim tehničnim zahtevam.

Jantelj je dodal, da v podjetju poleg materiala ponujajo tudi pripravo tehnične dokumentacije po projektu, izračun izometrije za investitorje in projektante, montažne mape, montažo in nadzor montaže, tehnično dokumentacijo za prevzem ter izposojo strojev za spajanje cevi.

Poleg tega pa v podjetju Jansik ponujajo tudi specialne rešitve, kot so napeljave za odvodnjavanje na železniških mostovih, pritrditve in stabilizacija napeljav pri gradnji tunelov, namestitev napeljave v škatlaste profile pri prednapetih betonskih mostovih z zunanjimi prednapetimi členki ter v škatlaste profile jekleno-betonskih povezovalnih mostov.

Uporaba sistema Siaqua je visoko učinkovita v vseh fazah, tudi pri načrtovanju in montaži. Gradbeni elementi omogočajo predmontažo pritrditve in dobavo na gradbišče po sistemu »just-in-time«.

Prednosti sistema za odvodnjavanje

Uporaba cevi ter obešalnih materialov PE-HD, ki so del sistema Siaqua, prinaša precej prednosti pri odvodnjavanju premostitvenih objektov:

- nizka teža na tekoči meter,

- hitrejša in varnejša montaža sistema,

- večja trajnost - ne pozna korozije,

- odpornost proti UV-žarkom,

- dodatna površinska zaščita ni potrebna,

- cev lahko po potrebi razrežemo na mestu vgradnje,

- desetletna garancija.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.