Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Najnižje cene zemljišč za poslovne namene na Gorenjskem

Stavbna zemljišča na izjemni lokaciji v občini Radovljica podjetje Maksimilijan prodaja tudi do sto evrov ceneje, kot so podobne lokacije stale včasih.
Avtor
10.11.2013 22:30
Čas branja: 1 min

Družba Maksimilijan je pred petimi leti začela projekt spreminjanja namembnosti in izdelave občinskega podrobnega prostorskega načrta za zemljišča, katerih izjemna lokacija je že takrat vabila morebitne investitorje. Med avtocesto in regionalno cesto, ki povezujeta Ljubljano z Avstrijo, na prvovrstni lokaciji leži 5,6 hektarja zemljišč. Ta so po veljavnem prostorskem načrtu občine Radovljica namenjena »centralnim dejavnostim«, na njih pa se lahko zgradijo poslovni, obrtni, trgovski, turistični ali logistični objekti.

Na območju, ki ga obravnava občinski podrobni prostorski načrt (TANC3), je družba Maksimilijan že prodala približno hektar veliko zemljišče za živilsko trgovino, na okoli 1,7 hektarja pa bo investitor zgradil trgovski center z gradbenim materialom.

Posebna ponudba za celotno zemljišče

V družbi so nam povedali, da zanimanje za nakup zemljišča sicer obstaja, bi si pa želeli, da ga kot sklenjeno celoto prodajo kupcu, ki bo območje obravnaval celostno. Zato so pripravili izjemno ugodno ceno in zagotovili financiranje. Kvadratni meter zemljišča so pripravljeni prodati že za 69 evrov, kar je kar 111 evrov ceneje, kot so se podobna zemljišča na slabših lokacijah prodajala še pred nekaj leti. Ker se v družbi zavedajo, da je večina investitorjev zaradi togosti bank pri financiranju nepremičninskih projektov s finančnimi sredstvi izjemno omejena, ponujajo tudi možnost financiranja nakupa zemljišča, in sicer z 20-odsotnim pologom in podloženim plačilom preostanka tudi do pet let.

Seveda pa so pripravljeni prodajati tudi manjše zaključene celote v izmerah od 3.500 kvadratnih metrov, pri tem pa se je treba z njimi dogovoriti za natančnejše pogoje prodaje in financiranja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.