Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Gorenjska je kljub krizi zanimiva za gradnjo poslovnih objektov

Na Gorenjskem je precej lokacij, ki bi bile zanimive za poslovno gradnjo. Gorenjska ima namreč dobro razvito cestno infrastrukturo, železniške povezave so skladne s slovenskimi danostmi, na Brniku pa je največje letališče v državi.
Avtor
10.11.2013 22:30
Čas branja: 1 min

Če k temu dodamo še gospodarsko razvitost in bližino italijanske ter avstrijske meje, je povsem logično, da so upravljavci na dobrih lokacijah v okolici razvili več poslovnih con, kamor zdaj vabijo podjetja in jih nagovarjajo k selitvi dejavnosti.

poslovna-cona-komenda.1384109312.jpg.o.600px.jpg
Poslovna cona Komenda dobiva končno podobo, vendar so pogajanja za vsak kvadratni meter zelo trda in neusmiljena.

Zanimanje za selitve v poslovne cone obstaja

Kljub krizi se vendarle investira, potrjuje Matic Romšak, direktor Poslovne cone Komenda, a dodaja, da so slovenska podjetja v teh negotovih časih zelo previdna pri širjenju dejavnosti oziroma vlaganjih v nove proizvodne ali poslovne objekte. Dodatno jih ovira tudi težavno pridobivanje primernih finančnih virov na slovenskem trgu. Kljub temu sta se za selitev dejavnosti v njihovo poslovno cono pred kratkim odločili dve slovenski podjetji, pogajajo pa se še z nekaterimi. Poslovanje želijo na njihovo lokacijo preseliti podjetja, ki delujejo na mednarodnih trgih in imajo s tujimi s partnerji sklenjene dolgoročne pogodbe.

Tujci so zelo zadržani

Romšak še poudarja, da se za investiranje zanima kar nekaj tujih podjetij, čeprav jih moti zelo nestabilno gospodarsko okolje. Prejšnji mesec so Poslovno cono Komenda predstavili na mednarodnem sejmu ­REAL­ EXPO in prav zdaj se s tujim partnerjem pogajajo o nakupu deset hektarjev velikega zemljišča. »Drugače pri nas povprašujejo tudi avstrijski, nemški in ruski investitorji, saj ocenjujejo, da je naša cona po svoji legi dobra izhodiščna točka za države nekdanje Jugoslavije in druge balkanske države,« razlaga Romšak in dodaja, da so najbolj zanimivi za distributerje in prevoznike, zaradi zelo dobre infrastrukture pa lahko investitor na tej lokaciji postavi tudi zahtevnejše proizvodne objekte.

Kvadratni meter komunalno opremljenega zemljišča v Poslovni coni Komenda stane 80 evrov, pri čemer je treba poudariti, da cena vključuje tudi komunalni prispevek.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.