Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Jutri odpira vrata sejem Dom

Na našem največjem sejmu graditeljstva si bodo obiskovalci ogledali številne novosti in iskali nasvete z različnih področij
Avtor
09.03.2014 22:30
Čas branja: 1 min

Jutri se na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču odpira že 53. sejem Dom, največja specializirana mednarodna sejemska prireditev graditeljstva v Sloveniji in njeni okolici. Najbolj bosta zastopani področji sanacij in energetske učinkovitosti.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali ponudbo za dom, gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice. Pod sloganom Ključne rešitve se bo na sejmu z novostmi predstavilo 585 podjetij iz 33 držav.

Sejem-Dom-utrinki-11-.1394391050.jpg.o.600px.jpg
Na sejmu Dom si bodo lahko obiskovalci ogledali novosti iz graditeljstva in se udeleževali številnih predavanj, na voljo jim bo tudi brezplačno svetovanje.

Podelitev priznanj

Na odprtju bodo podelili priznanja znak kakovosti v graditeljstvu. S tem znakom Gospodarsko razstavišče skupaj s pokroviteljem, Gospodarsko zbornico Slovenije, Gradbenim inštitutom ZRMK in pristojnimi ministrstvi spodbuja razvoj stroke in ozavešča kupce. Kot organizator sejma hkrati omogoča, da so pod njegovo streho tudi razna strokovna srečanja, kot so konference, posveti, predstavitve in podobno.

Predavanja, delavnice, brezplačno svetovanje

V šestih dneh bo v okviru sejma in v organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK 130 predavanj in štiri strokovne delavnice. Vsak dan bo od 10. ali 12. ure ter do 18. ure brezplačno strokovno svetovanje za občane, in sicer s področja energije v stavbah in gospodinjstvih, energetskih izkaznic stavb, saniranja objektov za posledicami naravnih nesreč, trajnostne gradnje ter drugih tem graditeljstva.

Poleg tematskih predavanj bodo od torka do petka še krajša strokovna predavanja s številnih področij - trajnostne gradnje in načrtovanja, energijske učinkovitosti gospodinjskih aparatov, energijsko učinkovite gradnje in prenove večstanovanjskih stavb. Predavanja bodo tudi v zvezi z energetskimi izkaznicami stavb, mreženjem in usposabljanjem strokovnjakov za izdelavo energetskih izkaznic in energetskih pregledov ter okoljskega in trajnostnega vrednotenja stavb, s poudarkom na zelenem javnem naročanju ter metodah LCA in LCC, v zvezi z nizkoenergijskimi stavbami, izboljšanjem potresne odpornosti stavb ter možnostmi financiranja na energetskem področju.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.