Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Pri Marlesovi stojnici se bo veliko dogajalo

Marlesovi strokovnjaki bodo obiskovalcem letošnjega sejma Dom svetovali o gradnji nizkoenergijskih, pasivnih in aktivnih lesenih montažnih hiš
Avtor
09.03.2014 22:30
Čas branja: 2 min

Marlesovi strokovnjaki bodo obiskovalcem letošnjega sejma Dom svetovali o gradnji nizkoenergijskih, pasivnih in aktivnih lesenih montažnih hiš. Na njihovem razstavnem prostoru v hali A2 bodo med drugim vsak dan svetovali priznani slovenski arhitekti, strokovnjaki pa bodo predstavljali različne pametne sisteme, ki lahko zagotavljajo velike prihranke energije.

Arhitekti bodo na Marlesovem razstavnem prostoru svetovali o izbiri arhitekture montažnih hiš, ki najbolj ustreza izbranim lokacijam, ter predstavljali novosti na področju gradnje aktivnih, pasivnih in visoko učinkovitih nizkoenergijskih objektov.

Predstavitev ekosistemov in delovanja pametnih napeljav

Ker v Marlesu zaznavajo vse več povpraševanja po ekosistemih, kjer so toplotne izolacijske plošče narejene iz čistih naravnih lesenih vlaken, so v svoj prodajni program umestili tudi več sistemov Natura, pri katerih je glavni izolacijski material celuloza. Izvedbo in certificirane sisteme si boste lahko ogledali na njihovem razstavnem prostoru. Predstavili bodo tudi novosti na področju zvočne izolativnosti notranjih sten in stropov. Izvedeli boste, katera tehnologija zagotavlja odlično dušenje udarnega zvoka v stropu in preprečuje stranski prenos zvoka. Poleg tega bodo nadaljevali prikaz delovanja in razvoja pametnih inštalacij, ki uporabnikom omogočajo izjemno udobje in optimalne energetske prihranke.

Videli boste, kakšna je pasivna stena

Na sejmu bo predstavljen tudi nov pasivni sistem, ki je narejen izključno iz ekoloških materialov. Najpomembnejša novost je, da je nosilna konstrukcija zunanjih sten zasnovana tako, da so toplotni mostovi minimalni oziroma jih sploh ni. Glavni element v tem pasivnem sistemu je pokončnik, ki je rezultat Marlesovega lastnega znanja. Medtem ko je na trgu množica konstrukcijskih elementov, ki jih proizvajalci kupujejo v tujini, je njihov pokončnik izdelan izključno iz slovenskih materialov. Prednost je, da je njegova vertikalna dopustna nosilnost do trikrat večja kot denimo pri pokončnikih FJI in TJI (prefabricirani I-nosilci), ki jih uporabljajo drugi proizvajalci montažnih hiš. Pomembna je tudi končna cena, ki je v povprečju 20 odstotkov nižja kot pri primerljivih izdelkih.

Omenjeni konstrukcijski nosilni element pasivne stene nadomešča konstrukcijski element iz polnega lesa dimenzije 60 krat 360 milimetrov. Ker les v dobro izoliranih stenah pomeni toplotni most, je ta konstrukcijski element sestavljen iz treh elementov, kar pomeni, da je v srednjem (tankem) delu namesto lesa izolacija. Element je zasnovan tako, da je kot izolacijo mogoče uporabiti katerokoli naravno izolacijo v razsutem stanju - na primer celulozna vlakna, lesna vlakna, kokos, lan, konopljo in druge.

Pomladne sejemske ugodnosti

Obiskovalci sejma Dom se bodo lahko na Marlesovem razstavnem prostoru seznanili tudi s pomladnimi sejemskimi ugodnostmi. Med njimi je posebno darilo, ki čaka vse kupce, ki se bodo odločili za nakup Marlesove hiše v času sejemskih ugodnosti. Predstavili bodo tudi celostno ponudbo 50 hiš na ključ, pri katerih so dali velik poudarek sodobni arhitekturi, razgibani in funkcionalni razporeditvi prostorov, energijski učinkovitosti in gradnji iz najkakovostnejših certificiranih materialov. Kupci bodo dobili tudi informacije o možnostih pridobivanja nepovratnih finančnih sredstev ekosklada.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.