Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Tudi na Dolenjskem sledijo potrebam podjetnikov

Podjetniki morajo biti pripravljeni na hitre spremembe, čemur mora slediti tudi njihovo podporno okolje. Razvojni center Novo mesto, d. o. o., spremlja novosti in tako podpira to področje na Dolenjskem.
Avtor
23.03.2014 22:30
Čas branja: 1 min

Jedro je Podjetniški inkubator Podbreznik, v katerem delujejo inovativna mlada podjetja, inkubator pa jim ponuja infrastrukturo in podporo za razvoj.

Na dogodku Start:up roadshow Novo mesto so konec februarja v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik predstavili tudi nove prostore za coworking. To je spodbudno in sodobno delovno okolje za učinkovit razvoj mladega podjetja. Storitev vključuje vso infrastrukturo, kot so miza, stol, brezžični internetni dostop, skupna uporaba tiskalnika in drugo.

Veliko razlogov za vstop v coworking

COWORKING-NM-logo.1395600961.jpg.o.600px.jpg

Ugodna nizka cena storitve mora biti dostopna mlademu podjetniku na začetku njegove poslovne poti. Sodelovanje in druženje v prostoru za coworking odpirata nove možnosti za povezovanje, razvoj in inovativno razmišljanje uporabnikov in Podjetniškega inkubatorja Podbreznik. Profesionalno in ugledno okolje inkubatorja novemu podjetniku pomaga k dvigu ugleda in kredibilnosti pri morebitnih strankah. Nova pisarna je podjetjem na voljo že za 55 evrov na mesec.

Iniciativa StartUP Novo mesto

STARTUP-NM-logo.1395600963.jpg

Ta skupina v inkubatorju deluje že dobro leto dni ter z dogodki in programi postavlja start-up podjetništvo in daje mladim možnosti, da razvijajo svoje ideje.

PODJETNO-NM-logo.1395600963.jpg

Lani so začeli tudi program Podjetno v svet podjetništva, ki spodbuja podjetništvo med mlajšimi brezposelnimi z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe. Udeležencem, izbranim na javnih razpisih, ponujajo strokovno pomoč in dodatna usposabljanja, ki jih potrebujejo pri razvoju podjetniške ideje. Cilj je, da kandidati po štirimesečnem usposabljanju odprejo svoje podjetje ali se zaposlijo. Rezultati prvih dveh skupin so odlični, 70 odstotkov dolenjskih kandidatov je cilje že doseglo.

Start:up Slovenija

V projekt Start:up Slovenija se je Razvojni center Novo mesto vključil lani. V tem okviru organizirajo startup vikende, ki potekajo hkrati v petih slovenskih mestih. Prvi startup vikend je novembra privabil več kot 400 slovenskih študentov. Drugi stratup vikend Novo mesto bo v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik 4. in 5. aprila 2014. Spodbuditi želijo inovativne podjetniške ideje, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so odločilna za podjetniško oziroma inovativno delovanje.

Startup-weekened.1395600957.jpg.o.600px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.