Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Lumar BlackLine - moderno, edinstveno in energetsko učinkovito

Hiša je ogledalo življenjskega sloga in občutkov posameznika, povezanih z željami, navadami, načeli in vrednotami, ter zunanjih dejavnikov, kot so okolje, družina, družba in kultura.
Avtor
14.12.2014 22:30
Čas branja: 2 min

lumar-blackline2.1418583423.jpg.o.600px.jpg
Hiše iz linije BlackLine so interdisciplinarno načrtovani objekti, ki združujejo nove smernice in spoznanja s področij arhitekture, gradnje in inženirskega znanja.

Predstave o pravi hiši so tako različne, kot smo različni ljudje. Bivanjsko ugodje je individualen občutek, ki ne pozna standardov ali pravil. Zato je vsaka hiša Lumar iz linije BlackLine edinstvena, prilagojena željam in potrebam svojih stanovalcev.V hišah BlackLine Lumarjevi strokovnjaki ne prestavljajo samo tlorisov, ne spreminjajo samo barv in podobe hiš, se ne igrajo samo z različnimi vrhunskimi materiali, ampak ustvarjajo nove in edinstvene arhitekturne zasnove. Gre za dizajn brez kompromisov.

BlackLine je unikaten

Nič ni treba izvesti, kot je zasnovano, saj se vse lahko naredi, kot si zaželimo. Hiše iz linije BlackLine so ideje, vizije in fantazije arhitekturne ekipe biroja SoNo arhitekti, ki so skupaj z Lumarjem razvili linijo hiš BlackLine. Idejne zasnove hiš BlackLine so sodobne, svobodne in pomenijo tako rekoč neomejene možnosti gradnje sanjske hiše. Ustvarjalnost in izvirnost pri hišah BlackLine ne poznata meja. Naj si gre za delo arhitekta podjetja Lumar ali arhitekta, ki ga izbere naročnik.

BlackLine je tehnologija

lumar-blackline1.1418583424.jpg.o.600px.jpg
V hiše BlackLine je vgrajena najnovejša tehnologija, zato so večinoma sposobne tudi same pokrivati potrebe po energiji.

Kot druge Lumarjeve hiše so tudi hiše iz linije BlackLine interdisciplinarno načrtovani objekti, ki združujejo nove smernice in spoznanja s področij arhitekture, gradnje in inženirskega znanja. V hiše je vgrajena najnovejša tehnologija, zato se ne odlikujejo le zaradi svoje energetske učinkovitosti, trajnostne gradnje in prijetne bivanjske klime, temveč so večinoma sposobne tudi same pokrivati potrebe po energiji.

BlackLine je trajnosten

V Lumarju vsak dan prevzemajo odgovornost tako za ljudi, ki v hišah bivajo, kot za okolje, v katerem delujemo in živimo. Zato uporabljajo izključno materiale, ki pri proizvodnji in skozi celoten življenjski cikel čim manj obremenjujejo okolje in ponujajo odlične bivalne razmere. Z razvojem hiš v Lumarju sledijo celoviti in trajni gradnji.

Hiša BlackLine Pure EE

Hišo Pure EE iz linije BlackLine zaznamujejo čista linija fasad, naravni materiali, moderna zasnova, optimalna razporeditev prostorov in energetska učinkovitost. Sestavljena je iz treh monolitnih kubusov, postavljenih na prosojno zastekljeno bazo pritličja, kjer so odprti dnevni prostori. Velike steklene površine povezujejo notranji in zunanji, naravni prostor.Trije ločeni volumni nakazujejo tridelnost programa v nadstropju, ki združuje starševski del, otroški del in komunikacijski del z igralnico. Takšna zasnova kubusov omogoča pretočno in dinamično, hkrati pa kompleksno in nekonvencionalno domovanje, ki zagotavlja udobno in prijetno bivanje.Hišo krasi velika lesena terasa, ki se z ožjo in nekoliko nižjo leseno potjo nadaljuje okrog in okrog hiše. Teraso zaokrožujejo veliki kamniti bloki z neravno obdelanimi robovi. Takšni so bili predvideni v prvotni arhitekturni zasnovi in so jo lastniki takoj vzeli za svojo.

Po štirih dneh brez elektrike in ogrevanja v hiši še zmeraj 18 stopinj Celzija

Ob letošnjem žledu so bili lastniki štiri dni brez električne energije in ogrevanja. »Brez ogrevanja se je hiša v teh štirih dneh shladila le za tri do štiri stopinje Celzija (na 18 stopinj Celzija), medtem ko je temperatura v hiši staršev v enem dnevu upadla na 11 stopinj Celzija. Tudi zato, ne samo zaradi prijetnega počutja, lahko rečemo, da je bila naša odločitev pravilna,« so povedali lastniki.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.