Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Prezračevalni sistem z rekuperacijo

V podjetju Klivent so specializirani za izvedbo celotnega sistema strojnih inštalacij prezračevanja v stanovanjskih in poslovnih objektih, hkrati pa imajo tudi svoj razvoj in izdelavo prezračevalnih elementov.
Avtor
15.02.2015 22:30
Čas branja: 1 min

Uporabljajo najnovejše tehnologije, kakovostne in do okolja prijazne materiale, inovativne rešitve ter hkrati ponujajo visoko kakovost za najzahtevnejše uporabnike.

Sodobni trendi gradnje so se v zadnjih letih močno spremenili. Pri gradnji hiš ljudje veliko časa namenimo izbiri kakovostnega vira ogrevanja, oken in izolacije, na prezračevanje prostorov pa pogosto pozabljamo. S kakovostno gradnjo, novimi izolacijskimi materiali, tesnjenjem stavb in zrakotesnimi okni smo skoraj hermetično zaprli prostor, v katerem bivamo, kar povzroča, da prostoru primanjkuje svežega zraka. Majhna izguba toplotne energije skozi ovoj stavbe in okna zadrži v prostoru tudi vso vlago, to pa vodi k slabšemu počutju ljudi in pripomore k pojavljanju raznih bolezni dihal. Prihranek energije je dobrodošel, slab zrak v prostoru pa ne, še posebej v kombinaciji z zdravju izjemno škodljivo plesnijo.

klivent-helios.1424026326.jpg.w.600px.jpg
S sistemom prezračevanja z rekuperacijo odpadne toplote dolgoročno prihranimo energijo, poleg tega pa poskrbimo tudi za izboljšanje kakovosti življenja.

Znižajmo stroške in izboljšajmo kakovost življenja

Najboljša rešitev za naštete težave je sistem prezračevanja z rekuperacijo odpadne toplote, s katerim dolgoročno prihranimo pri energiji, poleg tega pa poskrbimo tudi za izboljšanje kakovosti življenja. Prisilno prezračevanje z rekuperacijo odpadne toplote je mogoče vgraditi pri novogradnjah kot tudi pri adaptaciji starih objektov. Pri adaptacijah je pomembno predvsem to, da se načrtovanja lotimo dovolj zgodaj.

Rekuperatorji toplote so prezračevalne naprave, ki imajo vgrajen zračni prenosnik toplote, s katerim zmanjšamo energijske prezračevalne izgube na minimum. Prezračevalna naprava je v okviru preostalih elementov prezračevalnega sistema v prvi vrsti namenjena zagotavljanju kakovostnega bivalnega okolja in dovodu svežega zraka (bogatega s kisikom) v prostor.

Popolna prilagoditev potrebam uporabnika

Sodobni prezračevalni sistem nam omogoča popolno avtomatizacijo in prilagoditev našim potrebam, saj deluje povsem samodejno in ni odvisen od naše vestnosti odpiranja oken ter navzočnosti v objektu. Hkrati sistem prečisti zrak skozi zračne filtre, ohranja toplotno energijo v prostorih ter zadržuje mrčes in hrup zunaj objekta. Zaradi uporabe sodobnih EC-ventilatorjev je prezračevalni sistem tudi izredno varčen in skrbi le za takšno prezračenost prostorov, kot je potrebno - brez odvečne glasnosti in brez občutka prepiha.

Klivent se bo predstavil tudi na sejmu Dom

S pomočjo poslovnih partnerjev vam v podjetju Klivent izvedejo celoten projekt strojnih in elektroinštalacij na objektu, opravljajo pa tudi dejavnosti čiščenja in vzdrževanja prezračevalnih sistemov, regulacije, vgradnje toplotnih črpalk ter montaže klimatskih naprav.

Obiščite jih tudi na sejmu Dom, ki bo od 10. do 15. marca na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Našli jih boste v dvorani Povodni mož (B2-klet) na razstavnem prostoru številka 21.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.