Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Lumar sodeloval na največji mednarodni konferenci o pasivni gradnji

Lumar je sredi aprila sodeloval na 19. mednarodni konferenci o pasivni gradnji v Leipzigu. Nosilni temi letošnje konference sta bili trajnost in ekonomičnost pasivne gradnje.
Avtor
27.04.2015 22:30
Čas branja: 1 min

primus-d.1430156768.jpg.o.600px.jpg
V Lumarju so razvili kakovostne in cenovno sprejemljive pasivne hiše Primus, pasivni sistemi pa kupcem zagotavljajo najvišje subvencije Eko sklada.

Na posameznih panelih so predstavili veliko primerov dobrih praks, rešitev in zadnje smernice za certificiranje pasivnih komponent pri novogradnjah in sanacijah. Na konferenci so govorili tudi o navezovanju standarda pasivne hiše na razred skoraj ničenergijske hiše, ki bo v evropskem prostoru začel veljati leta 2021.

Opisali optimizacijo pasivne hiše Primus

Med predavanja o ekonomičnosti pasivne gradnje so uvrstili tudi primer podjetja Lumar. Njihov prispevek z naslovom »Optimizacija skozi razvoj: pasivna hiša je lahko dostopna« je opisal optimizacijo pasivne hiše Primus. Uspelo jim je optimizirati detajle za izvedbo kot tudi čas posameznega procesa. Z razvojem drugega konstrukcijskega sistema Lumar Pasiv Energy so ponudili še drug optimiziran certificiran konstrukcijski sistem za gradnjo pasivnih hiš. Tako so razvili kakovostne in cenovno sprejemljive pasivne hiše Primus, pasivni sistemi pa kupcem zagotavljajo najvišje subvencije Eko sklada. Omenjeno znanje in izkušnje v podjetju Lumar uspešno prenašajo na druge tipske in individualne pasivne hiše.

V Sloveniji več kot 60 hiš Primus

Hiša Primus ima racionalen tloris z odprtimi bivalnimi prostori v pritličju in dobro zasnovanimi spalnimi prostori v nadstropju, ki ponujajo največje bivalno ugodje. Čiste linije, sodobnost, kompaktno oblikovanje in veliko prostora za individualnost so na voljo na 120, 130, 137 in 150 kvadratnih metrih, izbirati pa je možno tudi med različnimi tipologijami izvedbe. Do danes so v Sloveniji zgradili več kot 60 hiš Primus, v Avstriji pa več kot deset. Podjetje je dve pasivni hiši Primus, eno v Sloveniji in eno v Avstriji, certificiralo tudi pri inštitutu Passivhaus.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.