Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Marles bo odprl vrata treh trajnostno zasnovanih hiš

Marles bo v soboto, 16. maja 2015, organiziral dan odprtih vrat, na katerem bo predstavil tri trajnostno zasnovane hiše.
Avtor
10.05.2015 22:30
Čas branja: 1 min

S tem se bo pridružil festivalu Odprte hiše Slovenije (OHS), ki bo potekal od 15. do 17. maja, glavna tema pa bo trajnostna gradnja kot prednostna strategija za oživitev slovenskega gradbeništva.

Marles bo predstavil pasivno hišo Veritas v Radomljah, nizkoenergijsko visokoučinkovito individualno zasnovano hišo v Mariboru pod Pohorjem in večfunkcionalen počitniški objekt KalasContemporary v Cirkulanah. Osrednji namen izbora je približati dobro arhitekturo širšim množicam, uveljavljati odličnost v arhitekturni stroki in visoke standarde v praksi.

kalas-contemporary2.1431279683.jpg.o.600px.jpg
Zaupanje v leseno gradnjo in njeno trajno rabo z dotikom preteklosti je dobilo epilog v večfunkcionalnem počitniškem objektu KalasContemporary.

Hiša Veritas

Sodobno oblikovana hiša Veritas, grajena v pasivnem standardu na ključ, je primer po meri zasnovanega in do okolja prijaznega doma, ki je hkrati najboljši spoj dovršene arhitekture in tehnologije, saj je v hišo vgrajen najsodobnejši sistem pametnega in povezanega doma. Obiskovalci bodo imeli možnost seznanitve z vizijo pametnega doma prihodnosti, s pametnimi inštalacijami in z aktivno vodeno vremensko postajo.

marles-montazna-hisa.1431279684.jpg.o.600px.jpg
S povsem individualno zasnovanim objektom, ki stoji v Mariboru pod Pohorjem, želi Marles obiskovalcem približati stilsko oblikovano enodružinsko hišo.

Individualna hiša pod Pohorjem

S povsem individualno zasnovanim objektom, ki stoji v Mariboru pod Pohorjem, pa želi Marles približati stilsko oblikovano enodružinsko hišo, ki se ponaša s kreativno in veličastno arhitekturo. Tehnološko jo dopolnjujeta uporaba najkakovostnejših naravnih materia­lov in gradnja v visokoučinkovitem nizkoenergijskem standardu.

marles-veritas-domzale.1431279685.jpg.o.600px.jpg
Hiša Veritas, grajena v pasivnem standardu na ključ, je primer po meri zasnovanega in do okolja prijaznega doma, ki je hkrati najboljši spoj dovršene arhitekture in tehnologije.

Počitniški objekt KalasContemporary

Z uvrstitvijo objekta KalasContemporary v sobotni dan odprtih vrat pa želijo predstaviti zgodbo, ki se je tenkočutno razvila med oblikovalcem in investitorjem Aleksandrom Brezlanom, arhitektom Matevžem Grando in podjetjem Marles hiše. Zaupanje v leseno gradnjo in njeno trajno rabo z dotikom preteklosti je dobilo epilog v večfunkcionalnem počitniškem objektu, izdelanem iz ekoloških materialov, z najnovejšo Marlesovo tehnologijo in ekskluzivno oblikovanim interjerjem. Z objektom, v katerem stojijo muzejska zbirka starih predmetov iz kmečkega življenja, galerija sodobne umetnosti in atelje, želi Marles poudariti, da omejitev v montažni gradnji pravzaprav ni. In prav to je odločilnega pomena za trajnostno gradnjo in obnovo projektov, kot je ta.

Več informacij je na spletni strani ([www.marles.com]).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.