Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Tehnologija toplotnih črpalk zrak-voda Mitsubishi Electric

Sistem s toplotno črpalko zrak-voda Mitsubishi Electric v deljeni izvedbi (split sistem) je ekološko naravnan, gospodaren ogrevalni sistem nove generacije z invertersko tehnologijo. Je prijazen do okolja, energetsko varčen in učinkovit.
Avtor
10.05.2015 22:30
Čas branja: 1 min

Inverterska tehnologija omogoča prilagajanje moči delovanja vso sezono ogrevanja, kar zagotavlja varčno ogrevanje in velike prihranke. Zaradi energetske varčnosti, izjemnega toplotnega udobja in preproste inštalacije so ogrevalni sistemi s toplotno črpalko vse bolj priljubljeni.

hydrobox.1431279805.jpg.o.240px.jpg
Ogrevalni kotel na plinsko olje porabi trikrat več energije kot toplotna črpalka. Naložba v učinkovito ogrevalno toplotno črpalko zrak-voda poveča udobje, zniža stroške in zagotavlja večjo odgovornost do okolja. Nakup z nepovratnimi sredstvi spodbuja tudi Eko sklad.

Patentirana inverterska tehnologija flash injection

Toploto ustvarja zunanja enota sistema toplotne črpalke zrak-voda Ecodan. Izbirati je mogoče med različnima tehnologijama kompresorja, vse pa je odvisno od objekta in želja uporabnikov. S patentirano invertersko tehnologijo flash injection je celotna zmogljivost sistema z zunanjo napravo serije Zubadan na voljo do zunanje temperature minus 15 stopinj Celzija, območje delovanja pa vse do zunanje temperature minus 28 stopinj Celzija, s čimer lahko grejemo tudi sanitarno vodo.

Majhne in estetske notranje enote

Notranje hidroenote sistema Ecodan so majhne in estetske, zato jih je možno namestiti v katerikoli prostor. Glavni sestavni deli so vgrajeni v enoto, pomembni pa so zaradi lažjega servisiranja nameščeni spredaj. Glede na potrebo po topli sanitarni vodi sta na voljo dve različici, z 200-litrskim rezervoarjem sanitarne vode ali brez njega.

Inovativno avtomatsko prilagajanje

Notranje hidroenote sistema Ecodan sanitarno vodo segrejejo do 60 stopinj Celzija, s programom za preventivno toplotno dezinfekcijo sanitarne vode (proti legioneli) do 70 stopinj Celzija, poleg tega naprave dovedeno ogrevalno vodo segrejejo do 60 stopinj Celzija. Inovativno avtomatsko prilagajanje meri sobno in zunanjo temperaturo, na podlagi česar izračuna potrebno moč za ogrevanje prostora. Temperatura dovedene vode se avtomatsko prilagodi zahtevani zmogljivosti ogrevanja, s čimer v prostoru stalno vzdržujemo želeno temperaturo. S tem se zagotavlja najprimernejša moč ogrevanja in poraba energije. Poleg tega sistem predvideva spremembe sobne temperature in preprečuje nepotrebno dvigovanje in zniževanje temperature dovoda. Samodejno prilagajanje brez dodatnih nastavitev povečuje udobje in energetski prihranek.

Pri ogrevalnem sistemu z dvema vrstama oddajnikov toplote (talno gretje in radiatorji) sistem Ecodan nastavi dva različna ogrevalna kroga. Urnik delovanja za vsako območje je možno nastaviti za daljinskim upravljalnikom.

ecodan-na-hisi.1431279807.jpg.o.600px.jpg
Toploto ustvarja zunanja enota sistema toplotne črpalke zrak-voda Ecodan.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.