Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Jeseni z energijskimi nalepkami tudi ogrevalna tehnika

Od 26. septembra bodo morali biti izdelki s področja ogrevalne tehnike obvezno opremljeni z energijsko nalepko, na kateri bo označen energijski razred, v katerega sodi izdelek.
Avtor
14.06.2015 22:30
Čas branja: 2 min

Hkrati bodo morali tega dne proizvajalci ustaviti vso proizvodnjo in prodajo nekondenzacijskih kotlov.Energijske nalepke bodo podobne tem, s katerimi so že nekaj let opremljeni pralni stroji, hladilniki in drugi gospodinjski aparati, ki porabljajo vodo in energijo. Najprej bodo z njimi opremljeni plinski in oljni kotli, toplotne črpalke, grelniki sanitarne vode, hranilniki toplote in naprave za soproizvodnjo toplote in elektrike. Nalepke se bodo uporabljale tako za posamezne izdelke kot tudi za sistemske pakete. To pomeni, da bo celotni ogrevalni sistem, sestavljen iz različnih energetskih sestavnih delov, imel svojo kombinirano nalepko, na kateri bo navedena učinkovitost celotnega sistema.Osnova za označevanje so smernice uredbe Evropske unije, predvsem direktiva o označitvi porabe energije 2010/30/EU. Namen te regulative, imenovane tudi direktiva ErP (Energy Related products), je enotno označevanje izdelkov na trgu in preglednost glede pričakovane porabe energije.

De Dietrich Naneo: najvišja kakovost v mini formatu

Stenski plinski kondenzacijski kotel De Dietrich Naneo po direktivi ErP sodi v energijski razred A, v katerega so uvrščene energijsko najbolj učinkovite ogrevalne naprave. Naneo je tehnično enako zasnovan za celoten evropski trg. Tako pri ogrevanju objekta kot pri pripravi tople sanitarne vode ga odlikujejo izjemni rezultati. Moduliran gorilnik deluje v razponu od 24 do 100 odstotkov moči kotla, kondenzacijska tehnologija z izkoriščanjem toplote vodne pare pa zagotavlja najvišje izkoristke delovanja (do 109 odstotkov) kotla. Zaradi tega so prihranki veliki, emisije pa nizke.

naneo.1434302832.jpg.o.600px.jpg
S sodobnim dizajnom v mini formatu se kotel Naneo poda v vsak prostor in je izjemno primeren za prenovo kotlovnice.

Poda se v vsak prostor

Najbolj kompakten kotel na trgu je požel veliko uspeha, predvsem v Angliji, Franciji in na Nizozemskem. S sodobnim dizajnom v mini formatu (višina 56, širina 37, globina 36 centimetrov ter teža 25 kilogramov), se poda v vsak prostor in je izjemno primeren za prenovo kotlovnice. Poleg vseh konkurenčnih prednosti navdušuje še z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo.

Topla voda vselej, ko odprete pipo

Kotlu Naneo je mogoče prigraditi 80- ali 130-litrski grelnik, zato je topla sanitarna voda vedno na razpolago. Na voljo je tudi Naneo, ki poleg ogrevanja lahko pripravi toplo sanitarno vodo s pretočnim grelnikom iz nerjavnega jekla, ki ima veliko izmenjevalno površino. Topla voda je pripravljena vsakič, ko odpremo pipo.

Zadovoljni uporabniki in obrtniki

porabniki najnovejšega stenskega plinskega kotla De Dietrich hvalijo predvsem njegovo brezhibno in tiho delovanje, prihranke pri stroških ogrevanja v primerjavi s klasičnimi kotli ter majhne dimenzije, kar jim je omogočilo lažjo adaptacijo prostorov. Poleg enostavnega upravljanja poudarjajo tudi izredno sprejemljivo ceno.

Obrtnikom, ki so plinski kotel vgrajevali, so najbolj všeč preprosta montaža, minimalna teža ter dejstvo, da je kotel polno opremljen z vsemi elementi (ventili) za takojšnjo vgradnjo oziroma priklop na hišno inštalacijo. Komponente najvišje kakovosti zagotavljajo zanesljivost delovanja, obenem pa dobra izolacija kotla pripomore k dodatnim prihrankom energije ter tihemu delovanju.

Akcija: do konca leta inovativni sobni upravljalnik brezplačno

z podjetja Veto, ki v Sloveniji zastopa proizvajalca De Dietrich, sporočajo, da kupci kotla Naneo do konca leta brezplačno prejmejo inovativni sobni upravljalnik z velikim LCD-zaslonom in prikazom v slovenskem jeziku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.