Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Spomladi na Škofljici 30 novih oskrbovanih najemnih stanovanj

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja na Škofljici gradi objekt s 30 oskrbovanimi najemnimi stanovanji, ki bo vseljiv spomladi 2016.
Avtor
23.11.2015 22:30
Čas branja: 2 min
Spomladi na Škofljici 30 novih oskrbovanih najemnih stanovanj
V objektu na Škofljici bo na voljo 30 različno velikih oskrbovanih najemnih stanovanj, primernih za bivanje ene ali dveh oseb z lastnim gospodinjstvom.

Stanovanja bodo oddajali z razpisom, na katerega se bodo lahko prijavili starejši od 65 let, ki so sposobni samostojnega bivanja in plačevanja stroškov.

Lokacija je zelo primerna za bivanje starejših, saj so v neposredni bližini nov dom za starejše, zdravstveni dom in lekarna. Avtobusna postaja, ki je od objekta oddaljena 200 metrov, zagotavlja povezavo do banke, pošte, trgovine in naprej do Ljubljane.

Rdeči gumb in dodatne storitve

Oskrbovana najemna stanovanja so arhitekturno prilagojena bivanju starejših oziroma gibalno oviranih stanovalcev. So različnih velikosti in primerna za bivanje ene ali dveh oseb z lastnim gospodinjstvom. Namenjena so starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje. V njih lahko stanovalci dobijo pomoč oskrbnika, ki obsega dnevno prinašanje obrokov hrane, vzdrževanje osebne higiene, gospodinjsko pomoč, čiščenje, pranje, likanje ter pomoč pri ohranjanju družabnih stikov. Za vrsto in obseg posameznih storitev se najemnik individualno dogovori z oskrbnikom.

Na voljo je tudi storitev rdeči gumb - klic v sili, ki omogoča, da ob življenjski ogroženosti oseba dobi ustrezno pomoč.

Na voljo bodo tudi visoke grede

V pritličju in dveh nadstropjih so stanovanja velikosti od 37 do 69 kvadratnih metrov. Prilagojena so gibalno oviranim osebam (dvigalo, širši prehodi, prilagojena oprema). Vsa stanovanja imajo ložo ali balkon, opremljeno kuhinjo (leseni del, hladilnik z zamrzovalnikom, električna kuhalna plošča) in kopalnico (arhitekturno prilagojena, s prho in držali) ter shrambo. V pritličju objekta so skupni prostor za druženje stanovalcev, kolesarnica in pralnica, v prvem nadstropju je tudi sušilnica.

Pred objektom je 25 parkirnih mest, od teh pet za invalide. V parku ob objektu, namenjenemu stanovalcem, so nameščene klopi in fitnes oprema za rekreacijo ter visoke grede - zeliščni vrt, v katerem bo vsak stanovalec dobil svoj prostor. To je novost v Sloveniji.

Sporočite podatke in obveščeni boste o razpisu

Stanovanja bodo končana predvidoma prihodnjo pomlad in se bodo oddajala z razpisom. Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja vse zainteresirane vabi, da sporočite svoje podatke, in o izidu razpisa vas bodo obvestili. Pogoji za najem so starost 65 let ali več, sposobnost samostojnega bivanja in zmožnost plačevanja stroškov.

skofljica2.1448303390.jpg.n.960px.jpg
Park ob objektu: klopi, oprema za rekreacijo in visoke grede - zeliščni vrt

O Nepremičninskem skladu PIZ

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja je (PIZ) družba v lasti Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. V svoji ponudbi ima 241 oskrbovanih najemnih stanovanj v 12 krajih po Sloveniji. Prvi objekt je bil zgrajen leta 2001 v Logatcu, letos poleti je bil v uporabo dan objekt s 30 oskrbovanimi stanovanji na Brdu v Ljubljani.

Zakaj v najemno oskrbovano stanovanje

Oskrbovana stanovanja omogočajo popolno zasebnost. Najemniki le občasno potrebujejo pomoč druge osebe ali ustanove, sicer so samostojni. Hkrati so v objektih skupni prostori, kjer se stanovalci družijo, klepetajo in tudi sklepajo nova prijateljstva. Prednost selitve iz hiše oziroma velikega stanovanja, kjer starostnik živi sam, je v arhitekturni prilagojenosti dvigal, držal, oznak, kopalnice, kuhinje in druge opreme.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.