(Intervju) Pred volitvami stranke nimajo jasnih odgovorov, kaj z najemnim trgom (Intervju) Pred volitvami stranke nimajo jasnih odgovorov, kaj z najemnim trgom Združenje lastnikov nepremičnin v Sloveniji se je v prejšnjih tednih srečalo s predstavniki nekaterih političnih strank in ugotovilo, da reševanje stanovanjske problematike ni na njihovem prednostnem seznamu. O tem smo se pogovarjali s predsednikom združenja dr. Edom Pirkmajerjem.
Pasti večanja energijske učinkovitosti v stanovanjih in poslovnih stavbah Pasti večanja energijske učinkovitosti v stanovanjih in poslovnih stavbah Pomanjkanje dnevne svetlobe v grajenem okolju negativno vpliva na uporabnika, njegovo počutje in zdravje.
Na CGS Labs Connect predstavili rešitve BIM za načrtovanje komunalne infrastrukture in vodotokov Na CGS Labs Connect predstavili rešitve BIM za načrtovanje komunalne infrastrukture in vodotokov Inovativne informacijske tehnologije vse bolj podpirajo celovit pristop k načrtovanju infrastrukture in njeno vključevanju v naravno okolje
Oglasno sporočilo

Po vgradnji prezračevanja je bivanje ugodnejše

08.02.2016  22:30
Zaradi dobre zrakotesnosti sodobnih in obnovljenih stanovanjskih objektov se vse bolj zavedamo pomena kakovosti zraka v naših prostorih. Hiter tempo življenja narekuje precejšnjo odsotnost z naših domov, večino preostalega časa, ko smo doma, pa prespimo.
Po vgradnji prezračevanja je bivanje ugodnejše
V sodobnih hišah je pomembno tudi tiho delovanje prezračevalnega sistema. Če bi bil prezračevalni sistem glasen, bi ga ponoči verjetno ugašali in tako prezračevanje ne bi doseglo svojega namena.

Tako za klasično prezračevanje z odpiranjem oken ostane zelo malo časa. Poleg tega oken ne želimo odpirati v neprijetnih razmerah, kot so neugodne zunanje temperature, hrup, pojav cvetnega prahu ali prašnih delcev s kurišč. Sodoben prezračevalni sistem rešuje ravno te težave, ponuja pa še marsikaj več.

model-na-kavcu-objava.1454952377.jpg.c.960px.jpg
V času pomladnega cvetenja je hiša, ki ima prezračevalni sistem, tudi zatočišče pred alergeni, saj vgrajeni filter F7 iz dovedenega zraka odstranjuje cvetni prah.

Uporabniki, ki so ob prenovi hiše vgradili centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo Helios, opažajo močno izboljšanje kakovosti zraka v prostorih. Zrak se namreč giblje usmerjeno od čistih proti obremenjenim prostorom. Spalnica, otroška in dnevna soba imajo vedno svež zrak z malo ogljikovega dioksida in vonjav, kar zagotavlja optimalne razmere za počitek in zbranost pri delu. Vlago in vonjave zaznamo le ob izvoru. Objekt, ki je stalno prezračevan, nima težav s presežno vlažnostjo. Tako sta vlaga na oknih in plesen po vogalih stvar preteklosti. Ker imajo sodobni centralni rekuperatorji velik izkoristek prenosa toplote iz odpadnega na svež vhodni zrak, so tudi prezračevalne izgube zelo majhne.

Cvetni prah, prašni delci in hrup

Ob pomladnem cvetenju je hiša, ki ima prezračevalni sistem, tudi zatočišče pred alergeni, saj vgrajeni filter F7 iz dovedenega zraka odstranjuje cvetni prah. Med kurilno sezono pa se na omenjenem filtru ustavijo drobni prašni delci s kurišč, o katerih se pozimi veliko govori.V podjetju Agregat, ki ponuja zanesljivo opremo in dobro tehnično podporo, pravijo, da je pomembno tudi tiho delovanje prezračevalnega sistema. Sodobna hiša namreč dobro izolira hrup iz okolice. Če bi bil prezračevalni sistem glasen, bi ga ponoči verjetno ugašali in tako prezračevanje ne bi doseglo svojega namena.

Naprave nikoli ne ugasnemo

Upravljanje prezračevalnega sistema se prilagaja potrebam današnjega uporabnika. Prezračevalne naprave Helios lahko upravljamo s pametnim telefonom ali tablico prek domačega brezžičnega omrežja. V enostavnem programskem okolju si nastavimo želeni urnik obratovanja naprave, pri čemer naprave nikoli ne ugašamo, le prilagajamo obratovanje našim dnevno-tedenskim potrebam. Delovanje naprave lahko dodatno avtomatiziramo s pomočjo senzorjev ogljikovega dioksida, relativne vlage in kakovosti zraka. Ob tem velja poudariti, da vse prezračevalne naprave Helios že vrsto let uporabljajo ventilatorje z elektronsko komutiranimi elektromotorji, s čimer porabo električne energije zmanjšajo na minimum.

Proti sušenju zraka

V naših podnebnih razmerah so lahko pozimi precej nizke temperature, zato je za nemoteno delovanje sistema pomembna protizamrzovalna zaščita izmenjevalnika. Ta zaščita z vgrajenim predgrelcem je najboljša rešitev, ki omogoča nemoteno delovanje tudi pozimi, pravijo v podjetju Agregat. Nizke zimske temperature pomenijo tudi močno razvlaževanje objekta ob stalnem prezračevanju. Zaradi tega boljši prezračevalni sistemi uporabljajo entalpijski izmenjevalnik, ki vrne delež vlage iz odpadnega zraka, s čimer se preprečijo prenizke vrednosti relativne vlage v notranjih prostorih. Sistem še vedno odvaja presežke vlage, higroskopen material v lamelah izmenjevalnika (sol) pa preprečuje preveliko izgubo vlage iz sistema brez prenosa vonjav.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.
radar Helios >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator V kakšno davčno past lahko stopi občan, ki nepremičnino oddaja kot podjetnik pavšalist 1

Če nepremičnino oddajamo kot podjetnik pavšalist (normirani s. p.), je obdavčitev prihodkov iz oddajanja nepremičnin dosti nižja, kot...

GRADBENIŠTVO
Članki
Članki Slovenski gradbinci kamionov ne kupujejo glede na ceno, temveč …

V Sloveniji so lani prodali 159 novih tovornih vozil, prirejenih za potrebe gradbeništva in komunalnih storitev, letos jih bodo skoraj...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Kako so ljubljanske nepremičnine v očeh tujih analitikov zanimive kot investicija za oddajanje

Slovenska prestolnica je po globalnih analizah povprečno mesto, če upoštevamo bruto letne donose stanovanjskih najemnin

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Skopje je naložbeno bolj zanimivo od Luksemburga

Rezultate analize o bruto letnih donosih vlaganj v nepremičnine v 83 mestih, ki jo je opravil spletni portal Global Property Guide, je...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Pasti večanja energijske učinkovitosti v stanovanjih in poslovnih stavbah 2

Pomanjkanje dnevne svetlobe v grajenem okolju negativno vpliva na uporabnika, njegovo počutje in zdravje.

GRADBENIŠTVO
Na CGS Labs Connect predstavili rešitve BIM za načrtovanje komunalne infrastrukture in vodotokov 1

Inovativne informacijske tehnologije vse bolj podpirajo celovit pristop k načrtovanju infrastrukture in njeno vključevanju v naravno...