Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Kamniška Zarja varuje slavno Kofetarico

Pred kratkim so v Ljubljani odprli prenovljene prostore Narodne galerije. Kulturna dediščina ni naprodaj, zato se tudi denarne škode ob morebitnem uničenju ali kraji umetniških del tako rekoč ne da izračunati. Kdo torej varuje neprecenljivo?
Avtor
22.02.2016 22:30
Čas branja: 1 min

Zamenjavo in nadgradnjo sistema za zgodnje odkrivanje požara je v Narodni galeriji opravilo podjetje Zarja Elektronika. Odstranili so vse stare inštalacije in jih nadomestiti z novimi. Nadzorni sistem, vgrajen v Narodni galeriji, je plod znanja Zarjinih strokovnjakov, ki bedijo nad vsemi vidiki tehničnega varovanja. Na enem mestu lahko varnostno osebje tako spremlja protipožarne in protivlomne dogodke, nadzor pristopa obiskovalcev in zaposlenih, videonadzor in varovanje posameznih umetniških del.

Letališče, državni zbor in nuklearka

V Zarji so poleg tega ponosni na sistem gašenja z vodno meglo na Letališču Jožeta Pučnika, ki je eden največjih in tehnološko najzahtevnejših projektov v zadnjih letih. Pred leti je Zarja posodobila tudi sistem tehničnega varovanja stavbe državnega zbora, izvedla sistem javljanja, alarmiranja in gašenja v TEŠ 6, namestila rešitve v nuklearki Krško, Luki Koper, Leku, Heliosu, BTC, hotelu Kempinski Palace, pri policiji in javni upravi ter v mnogih drugih objektih.

Čeprav je glavni namen tehničnega varovanja v vseh primerih enak, so pristopi zelo različni. A naj bo Plečnikova hiša, cerkev, otroški vrtec, nuklearna elektrarna, prestižen hotel ali industrijski obrat, vsem je skupno, da so za ustrezno zaščito premoženja odločilni izkuš­nje in bogato znanje.

Prihodnost varovanja je digitalna

Naročnikom Zarja izdela celotne projekte. Ti se začnejo s svetovanjem in idejno zasnovo, čemur sledijo izdelava projekta, razvoj, proizvodnja in inženiring. Projekt se konča z montažo, sodelovanje pa se nadaljuje s servisiranjem in vzdrževanjem, saj še tako dobro načrtovan in vgrajen sistem ne bo deloval, če ne bo redno in pravilno vzdrževan.

»Ko gre za življenja, kompromisov ni, vse rešitve tehničnega varovanja morajo biti vrhunske. Svet je postal kompleksen, prav tako okolje, v katerem živimo. Okolje se nam ne bo prilagodilo, mi se mu moramo,« pravi direktor Zarje Elektronike Boris Grivić. Vsak proces, objekt ali postopek zahteva individualno obravnavo in rešitev tehničnega varovanja. Varnosti brez naprednih informacijskih tehnologij ni več in prihodnost tehničnega varovanja je vsekakor digitalna.

Vodilni v Sloveniji

Zarja Elektronika je vodilno slovensko podjetje na področju tehničnega varovanja. Podjetje, katerega izdelke in storitve je mogoče najti tudi v drugih državah, so ustanovili leta 1969, ko je majhna skupina navdušencev začela razvoj, proizvodnjo in montažo protivlomnih sistemov. Do danes se je Zarja Elektronika z vztrajnim delom, lastnim znanjem in razvojem, nenehnim strokovnim izpopolnjevanjem, sledenjem svetovnim smernicam in izpeljavo tehnično najzahtevnejših projektov razvila v dinamično podjetje z več kot 60 zaposlenimi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.