Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Toplotna črpalka presežkov

Toplotna črpalka WPL 15/25 AC(S) je ena izmed inovacij podjetja Stiebel Eltron, ki premikajo meje na trgu. Ponuja namreč številne možnosti sodobnega ogrevanja ter prednosti, ki jih je vredno izkoristiti tako pri novogradnjah kot pri prenovi starejših objektov.
Avtor
22.02.2016 22:30
Čas branja: 2 min
Toplotna črpalka presežkov
Toplotna črpalka zrak-voda Stiebel Eltron WPL 15/25 AC(S) je bila v Švici pri preizkusu na terenu (FAWA - Študija zveznega švicarskega urada za energijo) ocenjena kot najboljša toplotna črpalka za posodobitev ogrevalnega sistema.

Nemško podjetje Stiebel Eltron že od leta 1924 razvija visoko učinkovite ogrevalne naprave, ki jih odlikujejo visoka zanesljivost, kakovost in dolgotrajnost. Njihova inovativna toplotna črpalka WPL 15/25 AC(S) s svojo celostno zasnovo omogoča najvišje udobje z izjemno majhno porabo energije in nizkimi stroški obratovanja.

Uporabi toploto iz zraka, ko drugi potrebujejo dodatno ogrevanje

Zunanja toplotna črpalka zrak-voda WPL 15/25 AC(S) zaradi izjemno kakovostnih sestavnih elementov ter posebne tehnologije inverter 3.0 tudi pri temperaturah precej pod točko ledišča dosega prvorazredno učinkovitost. Naprava pri temperaturah predtoka 55 in 35 stopinj Celzija dosega razred energijske učinkovitosti A++ (podatki so v skladu z Uredbo EU št. 811/2013), pri preizkusu na terenu v Švici (FAWA - Študija zveznega švicarskega urada za energijo) pa je bila ocenjena kot najboljša toplotna črpalka za posodobitev ogrevalnega sistema.

Visoko učinkovita, skoraj neslišna in izjemno elegantna

Lep in moderen dizajn naprave z učinkovito tehnologijo omogoča umestitev toplotne črpalke v vsako okolje. Nameščena je zunaj in zavzame zelo malo prostora. Njene vrhunske komponente zagotavljajo skoraj neslišno delovanje, saj je jakost hrupa, ki ga naprava oddaja pri svojem delovanju, le 33 decibelov na oddaljenosti petih metrov. Zaradi dobro premišljenega koncepta montaže in hidravličnega priključka sta namestitev in priklop toplotne črpalke zelo preprosta.

Tudi s funkcijo hlajenja

toplotna-crpalka-3.1456164456.jpg.o.240px.jpg
Toplotna črpalka WPL 15/25 AC(S) s kombiniranim hranilnikom HSBC 200 v praksi: zadovoljen lastnik iz Gorenjske je kotlovnico preuredil v lično sobo za goste.

Izvrstna oprema inverterski toplotni črpalki omogoča doseči visoke temperature ogrevanja (do 65 stopinj Celzija), s čimer ta postane idealna rešitev za vgradnjo v starejše objekte z radiatorskim sistemom. Izjemna prilagodljivost naprave glede na dejanske potrebe po ogrevanju objekta ponuja tudi številne druge možnosti vgradnje. Primerna je tako za novogradnje, manjše in večje objekte kot eno- ali večdružinske hiše.

Naprava WPL 15/25 AC(S) ogreva prostore ter pripravlja toplo sanitarno vodo, z integrirano funkcijo hlajenja pa tudi učinkovito hladi prostore in s tem poskrbi za prijetno temperaturo v vašem domu prek vsega leta.

Prihranek prostora in kotlovnica prihodnosti

Idealna rešitev za shranjevanje toplote navadno zahteva kombinacijo hranilnika ogrevalne vode in grelnika sanitarne vode. Vendar pa povsod ni na voljo dovolj prostora za postavitev dveh enot. Stiebel Eltron s kombiniranim hranilnikom HSBC ponuja prostorsko varčno rešitev, pri kateri sta hranilnik in grelnik nameščena drug nad drugim v eni sami napravi. Poraba prostora se tako rekoč zmanjša za polovico, preostali del kotlovnice pa se lahko uporabi za povsem druge namene.

Kompakten, zanesljiv in energijsko varčen hranilnik HSBC je natančno prilagojen za kombinacijo s toplotno črpalko WPL 15/25 AC(S) in pokriva vse potrebe po toploti in topli sanitarni vodi v enodružinski hiši.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.