Nepremičnine
Oglasno sporočilo

V Jelovici so razvili nov sistem COMPACT +

Jelovica bo na letošnjem sejmu Dom - njen razstavni prostor bo v hali A - premierno predstavila inovativen konstrukcijski sistem COMPACT +. Gre za prvi celostno prefabriciran konstrukcijski sistem pri nas, ki ima v svojem jedru leseno masivno križno lepljeno ploščo, oplemeniteno z izolativnimi materiali, fasado in vgrajenim stavbnim pohištvom. V Jelovici zagotavljajo, da bo gradnja z njim izjemno hitra in preprosta.
Avtor
07.03.2016 22:30
Čas branja: 2 min
V Jelovici so razvili  nov sistem COMPACT +
Bistvo novega sistema COMPACT + je visoka statična trdnost hiše, kar omogoča sodobno arhitekturo odprtih prostorov in velike razpone.

Jelovica je sejem Dom že večkrat izkoristila za predstavitev novosti, s katerimi potrjuje svojo razvojno usmerjenost in stik s prevladujočimi smernicami v panogi. Letošnja novost je konstrukcijski sistem COMPACT +, ki pomeni korak naprej v leseni montažni gradnji. Kot pravi direktor Janez Pucelj, je to prvi celostno prefabriciran konstrukcijski sistem pri nas, ki ima v svojem jedru leseno masivno križno lepljeno ploščo, oplemeniteno z izolativnimi materiali, fasado in vgrajenim stavbnim pohištvom. »Sistem je v celoti izdelan v naših proizvodnih prostorih v nadzorovanih razmerah, ki so neodvisne od trenutnih vremenskih razmer,« pravi sogovornik in dodaja, da nov konstrukcijski sistem strankam prinaša številne prednosti.

Drzna arhitektura za sprejemljivo ceno

Sistem COMPACT + odlikujeta dimenzijska stabilnost ter visoka požarna in potresna varnost. Njegovo bistvo je visoka statična trdnost hiše, kar omogoča sodobno arhitekturo odprtih prostorov in velike razpone. Kupec si lahko tako privošči inovativno in drzno arhitekturo za sprejemljivo ceno. Poleg tega ima hiša zaradi lesa in naravnih izolativnih materialov, kakršna je lesna volna, dobro energijsko učinkovitost in je brez toplotnih mostov.

»COMPACT + pomeni nov izbor za kupca z zahtevnejšo idejno zasnovo hiše. Kupci se lahko odločijo tudi za hibridne izbore oziroma mešanico naših certificiranih sistemov,« pravi Pucelj in dodaja, da ponujajo celo paleto konstrukcijskih sistemov v različnih energetsko varčnih razredih, vse do pasivnega.

Priljubljene modularno zasnovane hiše EVO

pucelj-janez.1457369644.jpg.o.240px.jpg
Janez Pucelj, direktor Jelovice:

Imamo znanje in številne izkušnje, ki kupcu zagotavljajo varnost nakupne odločitve.

Jelovica čedalje več hiš zgradi na podlagi individualnih zasnov in želja kupca. Vse več kupcev pa išče tipsko idejno zasnovo, ki si jo prilagodijo svojemu življenjskemu slogu. Zanje so v Jelovici razvili modularno zasnovane hiše EVO v osnovni velikosti 140 kvadratnih metrov. Hiše imajo funkcionalen tloris ter omogočajo individualno izbiro zunanjosti in oblike hiše - od klasične do moderne in take z ravno streho. »Pri naših kupcih so zelo priljubljene, saj dopuščajo dovolj svobode pri oblikovanju, ustrezajo večini lokacij pri nas in so cenovno optimizirane,« pravi sogovornik.

jelovica-evo.1457369643.jpg
Modularno zasnovane hiše EVO so zelo priljubljene, saj dopuščajo dovolj svobode pri oblikovanju, ustrezajo večini lokacij pri nas in so cenovno optimizirane.

Glavni izziv je hiša nove generacije

V Jelovici stalno iščejo nove rešitve za izboljšanje bivalne klime in energijske učinkovitosti objektov ter snujejo izvirne arhitekturne rešitve. Trenutno je njihov glavni izziv razvoj hiše nove generacije za široke množice uporabnikov. V osnovi gre za skoraj ničenergijsko hišo in aktivno hišo, več pa za zdaj še ne želijo razkriti.

Tuji trgi prinesejo dve tretjini prihodkov

»Imamo znanje in številne izkušnje, ki kupcu zagotavljajo varnost nakupne odločitve,« pravi sogovornik. Jelovica ima namreč več kot 70 let izkušenj. V tem času so postavili več kot 12 tisoč objektov na skoraj vseh celinah. Njihovi glavni trgi so poleg Slovenije še Italija, Avstrija, Švica in Nemčija, kjer so navzoči že 40 let. Zaupanje nemškega trga so si pridobili na podlagi znanja, zanesljivosti in dobrih poslovnih praks.

»Na tujih trgih ustvarimo več kot dve tretjini prihodkov,« pravi Pucelj in dodaja, da je Jelovica pomemben partner pri gradnji večnamenskih velikih objektov v Nemčiji in nosilec razvojnih kompetenc pri dansko-norveškem podjetju za gradnjo luksuznih naselij.

Vsi izdelki Jelovice imajo znak CE in vse druge potrebne certifikate, kakovost izdelkov pa večkrat letno preverjajo tako domače kot tuje ustanove.

Gradijo tudi javne objekte

V Jelovici že dolgo ne gradijo samo individualnih hiš. V zadnjih letih so poleg številnih eno- in večdružinskih hiš postavili več kot deset vrtcev, javnih in drugih večnamenskih velikih objektov. Med drugim so postavili prvi leseni pasivni vrtec v Preddvoru in prvi leseni nizkoenergijski dom za starejše občane v Kočevju.

Več informacij o hišah Jelovica lahko dobite na spletni strani [www.jelovica-hise.si] .

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.