Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Kager bo predstavil vse koncepte leseno-steklenih hiš

Kager Hiša, eden najbolj kakovostnih proizvajalcev hiš v Sloveniji, bo na letošnjem sejmu Dom predstavil blagovno znamko Vita Nova, ki z leseno-stekleno konstrukcijo ustvarja sožitje med bivanjem v stavbi in zunaj nje. Z izjemnim občutkom za odprtost, svobodo in neskončnost dajejo bivanju povsem nov pomen, ročna obdelava lesa in dovršeni detajli pa ji dajejo neprecenljivo eleganco.
Avtor
07.03.2016 22:30
Čas branja: 2 min
Kager bo predstavil vse koncepte leseno-steklenih hiš
Družina hiš Vita Nova Urbana predstavlja moderen videz, ujet v klasično arhitekturo, in omogoča gradnjo v vsakem mestnem, primestnem ali vaškem okolju.

Vita Nova ima toliko prednosti, da jo v podjetju Kager Hiša želijo približati vsakomur. Zato so razvili štiri družine leseno-steklenih hiš, ki omogočajo gradnjo na vseh geografskih območjih. Za sodobne potrebe in zahteve bivanja so razvili sistem skeleta, ki omogoča najboljše rešitve z dveh pomembnih stališč - s stališča trajnosti in ekonomike ter topline in prijaznosti do stanovalcev. Razvili so skelet, ki je z zunanje strani trajno zaščiten pred vremenskimi vplivi, zato je tudi vzdrževanje zelo enostavno. Znotraj so ohranili domačnost in toplino vidnega lesa. Pri razvoju hiš prihodnosti pa ne zanemarjajo pomena kakovosti bivanja. V hišo pride veliko naravne svetlobe, stanovalci imajo odprte poglede, všečni ter arhitekturno skladni objekti pa se zelo lepo skladajo z okolico.

Vita Nova Urbana

kager-vita-nova-urbana-interier.1457370085.jpg
Vita Nova Urbana je namenjena vsem, ki si želijo odprtih pogledov v okolico in pravi odmerek intimnosti.

S tem konceptom so v podjetju Kager Hiša zlili najboljše detajle iz družine hiš Vita Nova Classic in Modern. Predstav­lja moderen videz, ujet v klasično arhitekturo, in omogoča gradnjo v vsakem mestnem, primestnem ali vaškem okolju. Namenjena je vsem, ki si želijo odprtih pogledov v okolico in pravi odmerek intimnosti.

Nastala je v iskanju izboljšave ekonomičnosti gradnje na ravni začetnih stroškov investicije in dolgoročnega vzdrževanja. Proizvajalec je s tem ustvaril pravo mero odprtosti in intime, ki si jo želi vsaka družina in jo je mogoče ustvariti tudi na manjših zemljiščih v mestnem ali primestnem okolju. Z vhodne strani je delno zaprta, kjer se za elegantnimi vhodnimi vrati skriva družinsko življenje v povezanem tlorisu in se prek steklenih površin zliva z neposredno okolico.

Zlitje modernega videza in klasične arhitekture so ustvarili s tehničnega in vizualnega stališča. Celotna zasteklitev je zasnovana z zunanje strani lesene konstrukcije, s čimer so dosegli enovito ravno linijo steklenih površin in lesene konstrukcije. Ravna linija omogoča višje sončne pribitke, saj ne prihaja do senčenja v nivojih okenskih špalet, hkrati pa manjše površine lesene konstrukcije zahtevajo manj dolgoročnega vzdrževanja.

S čistimi konstrukcijskimi linijami so še povečali elegantnost interierja, saj se tudi z notranje strani steklena in lesena konstrukcija nevidno prelivata druga v drugo in tako ustvarjata izjemno udobje bivanja.

Hiše arhitektov

Na sejmu Dom bodo v podjetju Kager Hiša predstavili tudi program individualnih projektov, ki jih tržijo pod blagovno znamko Hiše arhitektov. Ti projekti so nastali s sodelovanjem med kupcem, arhitektom in Kagerjevimi strokovnjaki. Poosebljajo zaupanje, spoštovanje, nadgradnjo in dopolnjevanje. Arhitektu je zaupano oblikovanje idejne zasnove, ki sledi kupčevim željam, potrebam in življenju. »Naše delo je projektiranje in izvedba teh individualnih projektov po natančnih željah in potrebah naročnika,« pravijo v podjetju Kager Hiša.

Vita Nova Modern

S tem sistemom želijo stekleno hišo približati vsakomur in v vseh okoljih. Zasnova konstrukcije in detajlov omogoča revolucionarno arhitekturno in tehnično izvedljivost. Gre za moderen videz interierja brez vidne nosilne konstrukcije, izvedbo zasteklitev od tal do stropa, zasnovo tako klasičnih dvokapnih streh z napuščem ali brez kot tudi izvedbo ravnih ali večkapnih streh, dovršene detajle, zaščito zunanje lesene konstrukcije z alumaskami, kar omogoča trajno zaščito in minimalni obseg vzdrževanja.

Vita Nova Classic

Ta pristop je postal sinonim gradnje z lesom in steklom ter je odlično izhodišče za snovanje novih objektov, katerih prioriteta so svetloba, narava, dom in življenje. Če bi želeli strniti lastnosti tega pristopa v nekaj vrstic, bi napisali, da jo vizualno zaznamuje klasično umirjena podoba, zelo lepo ji pristojijo tako nevtralne pokrivne barve kot tudi tople lazurne barve, ki še dodatno poudarijo toplino lesa.

Vita Nova Edition

Gre za poosebljeno eleganco in presežek v sistemu stekleno-lesene gradnje. Je nadgradnja sistema Vita Nova Classic. Njena superiorna zasnova se kaže tako ob pogledu na fasado kot ob pogledu na interier, kjer se dovršenost konstrukcije in detajlov popolnoma izrazi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.