Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Ena naprava - štiri funkcije

Nova generacija kompaktne naprave Stiebel Eltron LWZ 504 je idealna izbira za energijsko varčne hiše
Avtor
07.03.2016 22:30
Čas branja: 2 min
Ena naprava - štiri funkcije
Kompaktna naprava Stiebel Eltron LWZ 504 dosega izjemno energijsko učinkovitost, saj pri temperaturah predtoka 55 in 35 stopinj Celzija dosega celo razred energijske učinkovitosti A++.

Vse več investitorjev stavi na dobro izolirane stavbe, saj si s tem precej znižajo stroške ogrevanja in energije ter izboljšajo bivalno udobje. S kakovostno gradnjo, debelo izolacijo in večslojnimi okni se poskušajo v največji možni meri preprečiti toplotne izgube in obremenitve. Toda, debelejša ko je izolacija, toliko težja je naravna izmenjava zraka, ki preprečuje nastanek vlage in plesni. Hkrati se lahko začne kopičiti tudi ogljikov dioksid.

V novogradnjah, nizkoenergijskih in pasivnih hišah ima zdrava bivalna klima osrednjo vlogo. Kompaktne naprave Stiebel Eltron LWZ 504 so bile ustvarjene prav s tem namenom. Zgolj v eni napravi so izredno učinkovito združene štiri funkcije - ogrevanje prostorov, avtomatsko centralno prezračevanje, priprava tople sanitarne vode ter hlajenje prostorov v poletnih dneh. Nova generacija naprave LWZ 504 postavlja udobje in učinkovitost na prvo mesto in je idealna izbira za energijsko varčne hiše.

Srce naprave je toplotna črpalka zrak/voda

Ogrevalno-prezračevalni sistem LWZ 504 nemškega proizvajalca Stiebel Eltron izredno učinkovito opravlja štiri različne funkcije - ogrevanje prostorov, prezračevanje, pripravo tople sanitarne vode in hlajenje prostorov v poletnih dneh.

Za ogrevanje hiše poskrbi v napravi vgrajena toplotna črpalka zrak/voda, ki preprosto in učinkovito uporablja toploto zunanjega zraka in tudi pri nizkih zunanjih temperaturah dosega visoke ogrevalne vrednosti. Sodoben centralni prezračevalni sistem poskrbi za enakomerno visoko kakovost zraka. Popolnoma avtomatsko prezračevanje se prilagaja trenutnim vrednostim vlage v prostoru in poskrbi, da toplota ostaja v hiši. Izkoristi do 90 odstotkov toplote, ki bi se drugače izgubila skozi odprta okna.

Del toplote, ki se odvzame zunanjemu zraku, se izkoristi tudi za pripravo tople sanitarne vode. Velik in izvrstno izoliran 235-litrski vgrajen grelnik sanitarne vode ima minimalne toplotne izgube in pokriva vse potrebe po topli vodi. Hkrati ima naprava energijsko učinkovito vgrajeno funkcijo hlajenja za sveže ozračje v poletnih dneh.

Največje udobje na majhnem prostoru

Ogrevalno-prezračevalni sistem LWZ 504 se namesti v notranjosti hiše in prek dovodnih cevi zajema brezplačno energijo zunanjega zraka, s pomočjo katerega proizvaja zadostno količino toplote v zimskem času oziroma hladu v poletnem času. Naprava je primerna predvsem za nizkoenergijske in pasivne objekte, velike do okoli 260 kvadratnih metrov, ki imajo vgrajeno nizkotemperaturno ogrevanje do 35 stopinj Celzija.

LWZ 504 zavzame le nekaj več kot kvadratni meter prostora, odlikuje pa jo tudi zelo tiho delovanje. Zaradi svoje odlične izolacije sodi med najtišje prezračevalne naprave na trgu.

Tehnologija, ki zmore več

Vrhunska zasnova kompaktne naprave, ki združuje že omenjene štiri funkcije, deluje tako učinkovito in elegantno kot noben drug model. Gre za edinstven dosežek, ustvarjen z inteligentno uporabo inverterske tehnologije. Naprava dosega izjemno energijsko učinkovitost, saj pri temperaturah predtoka 55 in 35 stopinj Celzija dosega celo razred energijske učinkovitosti A++.

Kombiniramo jo lahko s sprejemniki sončne energije

Z nadgradnjo sistema s sprejemniki sončne energije se izkorišča toplota solarne energije tako za pripravo tople sanitarne vode kot tudi za podporo ogrevanju objekta. S tem se stroški porabe objekta še dodatno znižajo. Celotni sistem upravlja intuitivna upravljalna enota, ki je lahko nameščena tudi v dnevni sobi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.