Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Hibridni sistem zniža stroške do skoraj 45 odstotkov

S sinergijskim delovanjem hibridne toplotne črpalke in plinske kondenzacijske enote lahko ob razmeroma majhnem vložku prihranimo zelo veliko energije in s tem znižamo stroške ogrevanja. Naložba v takšen hibridni sistem ogrevanja se po preračunih, ki temeljijo na povprečnih stroških ogrevanja med letoma 2012 in 2015, povrne v manj kot petih letih.
Avtor
07.03.2016 22:30
Čas branja: 1 min

Pameten sistem vključuje dva vira ogrevanja - hibridno toplotno črpalko in plinski kondenzacijski kotel na zemeljski ali utekočinjen naftni plin (UNP). Naravnan je tako, da v vsakem trenutku uporablja tisti energetski vir, ki v trenutnih razmerah omogoča najboljši energetski izkoristek.

Hibridna rešitev ogrevanja

Hibridna toplotna črpalka s plinsko kondenzacijsko enoto je primerna za vse vrste ogrevalnih sistemov in bo glede na temperaturne razmere samostojno izbrala najvarčnejše delovanje. Ob izredno nizkih zunanjih temperaturah, ko delovanje toplotne črpalke ni več ekonomično, se bo objekt denimo ogreval zgolj na plin.

Hibridno toplotno črpalko je mogoče dopolniti z notranjo enoto, ki ponuja možnost hlajenja v poletnem času. Pomembni prednosti hibridnega sistema ogrevanja sta poleg prihrankov tudi tiho delovanje in preprosto upravljanje.

Dograditev na star sistem

Z dograditvijo hibridne toplotne črpalke lahko porabo energije zmanjšamo tudi za polovico. S kombinacijo toplotne črpalke in ogrevanja na utekočinjen naftni plin so prihranki kar trojni. Ne le čas in denar, lastnik si prihrani tudi veliko skrbi. Toplotna črpalka odlično poskrbi za ogrevanje v prehodnih obdobjih, ko temperature še niso zelo nizke. V mrzlih dneh, ko so potrebe po toploti zelo velike, pa za udobje in primerno topel dom poskrbi plinski kotel.

Strokovnjaki družbe Butan plin znajo svetovati in predlagati optimalne rešitve za vsak dom. Novo hibridno rešitev ogrevanja ali dograditev toplotne črpalke na stari sistem izvedejo na ključ.

Graf-prihranki-Rotex-RGB.1457376016.jpg
Toplotna črpalka deluje v določenih temperaturnih območjih. Ko temperatura upade pod mejne vrednosti, sistem samodejno začne ogrevati na zemeljski ali utekočinjen naftni plin, s čimer zagotavlja največji energetski učinek.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.