Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Weishauptova toplota prihodnosti

Čeprav so si stalne podražitve energentov privoščile krajši premor, se lastniki hiš še vedno želijo uspešno in predvsem trajno spopasti z visokimi stroški ogrevanja. Toplotna črpalka Weishaupt je lahko zanimiva rešitev ogrevanja, če so na kraju namestitve izpolnjeni določeni pogoji za dober izkoristek teh generatorjev toplote.
Avtor
07.03.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Weishauptova toplota prihodnosti
Če je moč glede na toplotne izgube objekta pravilno izbrana, so toplotne črpalke v bivalentno-paralelnem obratovanju sposobne pokriti do 98 odstotkov vseh potreb po ogrevanju.

Če je letno delovno število (razmerje med pridobljeno in vloženo energijo) prenizko, stroški naložbe pa previsoki, so lahko plinski ali oljni kondenzacijski kotli ugodnejša izbira.

Toplotne črpalke zrak-voda

Za potrebe ogrevanja se vgradi največ toplotnih črpalk zrak-voda, ki za vir toplote izkoriščajo zrak, saj so pri njih investicijski stroški najnižji. Učinkovitost takšnih črpalk se je v zadnjih letih precej izboljšala. Če je moč glede na toplotne izgube objekta pravilno izbrana, so toplotne črpalke v bivalentno-paralelnem obratovanju sposobne pokriti do 98 odstotkov vseh potreb po ogrevanju, le dva odstotka pa je treba zagotoviti s sekundarnim generatorjem toplote, ki je ponavadi električni grelec. Lahko je tudi kondenzacijski kotel ali drug vir toplote. Toplotne črpalke imajo tudi to prednost, da je z njimi poleg ogrevanja možno tudi hlajenje objekta.

Kondenzacijski sistemi kot alternativa

Toplotne črpalke sicer lahko dosegajo visoke temperature dvižnega voda, vendar najučinkoviteje delujejo takrat, ko so vgrajene v kombinaciji z nizkotemperaturnimi sistemi ogrevanja. Ko vgrajena ogrevalna telesa (stari radiatorji, konvektorji) zahtevajo visoke temperature vode ali če izolacija in okna objekta ne ustrezajo novejšim standardom, so idealna rešitev kondenzacijski kotli.

Vir energije (oljna cisterna ali plinski priključek) je uporaben tudi v kombinaciji z novim kondenzacijskim kotlom, zato lastnik z naložbo nima dodatnih stroškov. Stroški ogrevanja s kondenzacijskimi kotli so v primerjavi s klasičnimi in nizkotemperaturnimi kotli nižji, saj kondenzacijski sistemi precej bolje izkoriščajo energijo plina oziroma olja. Inovativna regulacija kisika (sistem SCOT) zagotavlja konstantno velik izkoristek, tudi pri spreminjajoči se kakovosti plina.

Še bolje se pri znižanju stroškov ogrevanja izkaže kombinacija kondenzacijskega kotla s sončnimi zbiralniki, katerih vgradnjo vsako leto subvencionira Eko sklad.

Weishaupt na sejmu Dom

toplotna-crpalka.1457376285.jpg.o.240px.jpg

Weishaupt je svetovno podjetje, ki proizvaja ogrevalne sisteme in gorilnike. Tudi letos se bodo predstavili na sejmu Dom v Ljubljani. Poudarek Weishauptove predstavljene palete bo temeljil na vrhunskih kondenzacijskih oljnih in plinskih kotlih, solarnih sistemih ter toplotnih črpalkah. Kot novost bo Weishaupt predstavil najnovejšo različico toplotnih črpalk zrakvoda. Obiskovalci bodo poleg tega na njihovem razstavnem salonu lahko dobili nasvete izkušenih tehničnih svetovalcev, ki ponujajo široko paleto rešitev za varčno in zanesljivo ogrevanje. Poleg tega se bodo lahko dogovorili za brezplačen ogled svojega objekta, na podlagi česar bodo pri Weishauptu izdelali brezplačno idejno rešitev in ponudbo. Obiščite jih na sejmu Dom na razstavnem prostoru 13 v hali B.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.