Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Elektrika lahko prijetno in poceni greje

V zadnjem času je talno ogrevanje vse bolj priljubljeno. Podjetje Egro Zorman pri prenovi stavb priporoča vgradnjo električnega talnega ogrevanja. Poudarjajo predvsem nizke stroške in zelo preprosto vgradnjo, pri čemer ti sistemi ne potrebujejo nobenega vzdrževanja.
Avtor
07.03.2016 22:30
Čas branja: 2 min
Elektrika lahko prijetno in poceni greje
V podjetju Egro Zorman ponujajo tudi sisteme za odtajevanje žlebov in odtočnih cevi.

Takšne ogrevalne sisteme lahko namestimo v estrihe in v izravnalno maso pod končno oblogo ali kar neposredno pod vse vrste talnih oblog.

Preprosto upravljanje

Delovanje električnih ogrevalnih sistemov lahko upravljamo bolj natančno kot druge sisteme. Vsak prostor ima svoj termostat s tipalom temperature zraka in tlaka, prav tako lahko ogrevanje prostora, ki ga ne uporabljamo, izključimo. Sisteme je mogoče upravljati tudi s pametnimi časovnimi termostati in mobilnimi napravami.

Najudobnejše ogrevanje

V podjetju Egro Zorman ocenjujejo, da ti sistemi zagotavljajo najudobnejše ogrevanje, saj nas grejejo tam, kjer gretje najbolj potrebujemo - pri nogah. To je najbolj zdravo in do človeka prijazno ogrevanje brez neprijetnega vpihovanja zraka v prostor. Gre za nizkotemperaturno ogrevanje in stoodstotni izkoristek, zato so stroški nizki, še posebej če je objekt dobro toplotno izoliran. V večini primerov zahtevni ogrevalni sistemi z zalogovniki, črpalkami in toplovodnim razvodom dolgoročno ne povrnejo večjega začetnega vložka.

Pri električnem talnem ogrevanju z grelnimi kabli gre za nizkotemperaturno ogrevanje, kjer temperatura tal ne presega 27 stopinj Celzija. Toploto akumulirajo tla, zato dodatna ogrevala niso potrebna. Toplota se enakomerno porazdeli po celotni površini tal in ne prihaja do lokalnih pregrevanj. Ker gre za talno gretje, lahko lastnik nepremičnine bolje izkoristi razpoložljiv prostor.

Taljenje ledu in snega

Čeprav se zima poslavlja, pa v podjetju Egro Zorman tudi spomladi veliko poudarjajo pomen sistemov za odtajevanje zunanjih površin. Tako imajo več sistemov za odtajevanje pohodnih površin, kot so dovozi, terase, stopnišča in druge sorodne površine. Vsi sistemi imajo več različnih izvedb. Večinoma pa se razlikujejo glede na uravnavanje njihovega delovanja.

Sisteme je mogoče uravnavati ročno ali avtomatsko. Zadnji način zaznava zunanjo temperaturo in vlažnost, zato lahko vklopi sistem takrat, ko je potrebno. To je koristno predvsem ob nočnih poledicah in sneženjih, saj sistem samodejno stali sneg in led s površin, ne da bi moral lastnik ponoči karkoli uravnati. Sisteme za odtajevanje je mogoče vgraditi pod vse končne tlake - asfalt, beton, tlakovce, kamen, keramiko in druge.

Taljenje žlebov in cevi

cev-Nelson-SR005.1457376748.jpg.o.240px.jpg
V podjetju Egro Zorman ponujajo tudi sisteme za odtajevanje izoliranih cevovodov.

Poleg sistemov za odtajevanje površin ponujajo v podjetju Egro Zorman tudi sisteme za odtajevanje žlebov in odtočnih cevi. Zaradi snega in ledu nastanejo težave, deformacije in nevarnosti za stanovalce in mimoidoče. Žlebovi se napolnijo z ledom, nastanejo lahko ledene sveče. Odtočne cevi zaledenijo, zaradi česar voda ne more odtekati, v frčadnih žlotah se pojavijo ledene gmote, kar lahko povzroči zamakanje objekta.

Preventivna vgradnja kabelskih grelnikov v žlebove, žlote in odtočne cevi prepreči opisane nevšečnosti in nevarnosti. Tudi v tem primeru se lahko vgradi elektronski sklop s senzorji, ki zaznavajo nastajanje ledu v žlebu in vključijo ogrevanje, ko je to potrebno.

Obstajajo tudi sistemi za odtajevanje izoliranih cevovodov, ki preprečijo zmrzovanje in omogočijo pretočnost cevi tudi ob nizkih temperaturah. Grelna napeljava instalacije ob ceveh nadomesti toplotne izgube in zagotovi pretok medijev pri želeni temperaturi. Sistem nadzorujejo temperaturni regulatorji s tipali na cevovodu, ki vzdržujejo želeno temperaturo na nastavljeni vrednosti.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.