Nepremičnine
Oglasno sporočilo

AS system - mlado podjetje, ki se hitro odziva na potrebe trga

Podjetje AS system iz Šmarja pri Jelšah se ukvarja s prodajo vijačnega blaga in ročnega reznega orodja na debelo ter s proizvodnjo jeklenih sider za pritrjevanje v beton. Glavnino prodaje ustvarijo na trgih Evropske unije, največ v Nemčiji, Španiji, Poljski in Italiji, ter na trgih nekdanje Jugoslavije. Lani jim je uspelo prvi posel skleniti tudi v Katarju.
Avtor
21.03.2016 22:30
Čas branja: 1 min
AS system - mlado podjetje, ki se hitro odziva na potrebe trga
Podjetje AS system je lani zgradilo nov tri tisoč kvadratnih metrov velik proizvodno-skladiščni objekt.

Približno 40 odstotkov izvoza podjetja AS system je usmerjenega na nemški trg. Tam so s svojimi izdelki navzoči pri veletrgovcih, ki se ukvarjajo s prodajo pritrjevalnega blaga. V Nemčiji se vsako leto predstavljajo na sejmih, in sicer eno leto v Kölnu, drugo leto pa v Stuttgartu.

Nemški solastnik pozitivno vpliva na poslovanje

20 %

več prihodkov je lani ustvarilo 42 zaposlenih v podjetju AS system. Podobne načrte imajo tudi letos.

Nemški je tudi polovični lastnik podjetja. To je družba Verbindungselemente Engel. Druga polovica podjetja je v lasti slovenske družine Seidl. Kot pravi direktor Aleš Seidl, nemški solastnik pozitivno vpliva na poslovanje, saj lahko uporabijo njegovo znanje, nabavne vire in veliko skladišče. »V prejšnjih letih so nam zelo veliko pomagali tudi finančno,« dodaja Seidl.

Glavna prednost je hiter odziv

Kot pravi sogovornik, je AS system mlado podjetje, ki se zelo hitro privaja potrebam trga. Zaposluje 42 sodelavcev, ki so lani ustvarili 3,3 milijona evrov prihodkov, kar je 20 odstotkov več kot predlanskim. Podobno rast načrtujejo tudi letos.

Njihovi glavni konkurenčni prednosti sta hitro odzivanje in možnost proizvodnje tudi manjših količin. »Kupcem ponujamo možnost izbire pakiranja v našo embalažo pod našim imenom, v njihovo embalažo pod njihovim imenom ali pa v nevtralni karton,« pravi Seidl in dodaja, da je eden izmed njihovih ciljev poiskati še nekaj novih partnerjev, s katerimi bi sklenili dolgoročno sodelovanje.

as3.1458580610.jpg.w.960px.jpg

Z novim izdelkom še hitreje na tuje trge

V podjetju AS system dajejo velik poudarek razvoju novih izdelkov. Prav zdaj pridobivajo certifikat za nov izdelek - jekleno zatezno sidro TX1, ki jim bo omogočil še večji prodor na tuje trge. Lani so zgradili nov tri tisoč kvadratnih metrov velik proizvodno-skladiščni objekt in dogradili logistični sistem v skladišču, ki bo po novem še bolj učinkovit. Letos pa bodo večino aktivnosti usmerili v zagon proizvodnje v novem objektu in priprave na začetek proizvodnje novih izdelkov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.