Čas branja: 1 min
21.03.2016  22:30
Podjetje AS system iz Šmarja pri Jelšah se ukvarja s prodajo vijačnega blaga in ročnega reznega orodja na debelo ter s proizvodnjo jeklenih sider za pritrjevanje v beton. Glavnino prodaje ustvarijo na trgih Evropske unije, največ v Nemčiji, Španiji, Poljski in Italiji, ter na trgih nekdanje Jugoslavije. Lani jim je uspelo prvi posel skleniti tudi v Katarju.
AS system - mlado podjetje, ki se hitro odziva na potrebe trga
Podjetje AS system je lani zgradilo nov tri tisoč kvadratnih metrov velik proizvodno-skladiščni objekt.

Približno 40 odstotkov izvoza podjetja AS system je usmerjenega na nemški trg. Tam so s svojimi izdelki navzoči pri veletrgovcih, ki se ukvarjajo s prodajo pritrjevalnega blaga. V Nemčiji se vsako leto predstavljajo na sejmih, in sicer eno leto v Kölnu, drugo leto pa v Stuttgartu.

Nemški solastnik pozitivno vpliva na poslovanje

20 %

več prihodkov je lani ustvarilo 42 zaposlenih v podjetju AS system. Podobne načrte imajo tudi letos.

Nemški je tudi polovični lastnik podjetja. To je družba Verbindungselemente Engel. Druga polovica podjetja je v lasti slovenske družine Seidl. Kot pravi direktor Aleš Seidl, nemški solastnik pozitivno vpliva na poslovanje, saj lahko uporabijo njegovo znanje, nabavne vire in veliko skladišče. »V prejšnjih letih so nam zelo veliko pomagali tudi finančno,« dodaja Seidl.

Glavna prednost je hiter odziv

Kot pravi sogovornik, je AS system mlado podjetje, ki se zelo hitro privaja potrebam trga. Zaposluje 42 sodelavcev, ki so lani ustvarili 3,3 milijona evrov prihodkov, kar je 20 odstotkov več kot predlanskim. Podobno rast načrtujejo tudi letos.

Njihovi glavni konkurenčni prednosti sta hitro odzivanje in možnost proizvodnje tudi manjših količin. »Kupcem ponujamo možnost izbire pakiranja v našo embalažo pod našim imenom, v njihovo embalažo pod njihovim imenom ali pa v nevtralni karton,« pravi Seidl in dodaja, da je eden izmed njihovih ciljev poiskati še nekaj novih partnerjev, s katerimi bi sklenili dolgoročno sodelovanje.

as3.1458580610.jpg.w.960px.jpg

Z novim izdelkom še hitreje na tuje trge

V podjetju AS system dajejo velik poudarek razvoju novih izdelkov. Prav zdaj pridobivajo certifikat za nov izdelek - jekleno zatezno sidro TX1, ki jim bo omogočil še večji prodor na tuje trge. Lani so zgradili nov tri tisoč kvadratnih metrov velik proizvodno-skladiščni objekt in dogradili logistični sistem v skladišču, ki bo po novem še bolj učinkovit. Letos pa bodo večino aktivnosti usmerili v zagon proizvodnje v novem objektu in priprave na začetek proizvodnje novih izdelkov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
NEP&GRAD
Nepremičninske agencije pri najemnih razmerjih zaračunavajo storitve, ki jih pred spremembo zakona niso 4

Ker se je s spremembami nepremičninskega zakona znižalo plačilo za posredovanje, nepremičninski posredniki pri sklepanju najemnih...

NEP&GRAD
Nepremičnine
Nepremičnine Kako daleč je še do nepremičninskega davka in kaj lahko naredite do takrat

Preden bo mogoče nepremičnine obdavčiti, bo treba zagotoviti prave podatke

NEP&GRAD
V Kranju pričakujejo manj prometa s stanovanji, cene rabljenih ostajajo že dobro leto enake 1

Od leta 2013 so v Kranju zgradili okoli 50 stanovanj, ponudbe je premalo in ne sledi povpraševanju, zato cene novih stanovanj segajo do in...

NEP&GRAD
Preverili smo najemnine v Ljubljani, Mariboru in Kopru

Študentski domovi so prijave za bivanje za prihodnje študijsko leto nehali zbirati 16. avgusta, iskanje študentskih sob pri zasebnikih...