Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Vgradnja oljne peči je lahko racionalna rešitev

De Dietrich je predstavil nove oljne kotle, ki ustrezajo strogim evropskim direktivam, uporabnikom pa omogočajo, da si s cenovno ugodno naložbo zagotovijo najvišje udobje bivanja.
Avtor
21.03.2016 22:30
Čas branja: 2 min
Vgradnja oljne peči je lahko racionalna rešitev
De Dietrichov hibridni sistem s toplotno črpalko zrak-voda in oljnim kotlom omogoča ekonomično obvladovanje porabe energije v daljšem časovnem obdobju. Je izjemno komforten sistem tudi za zahtevnejše porabnike energije in ekstremne razmere.

Sodobno ogrevanje čedalje bolj temelji na uporabi obnovljivih virov energije. Stare in tehnološko zastarele plinske in oljne kotle nadomeščajo kotli in druge ogrevalne naprave, ki dosegajo visoke izkoristke naprav. A marsikdo nima dostopa do mestnega plina, nima lastnih polen ali pa ogrevanje na polena ni smiselno, denarja za toplotno črpalko ali kakovosten kotel na pelete pa tudi ne. Velikokrat je zato vgradnja peči na olje še vedno edina smiselna rešitev, ki pa je lahko tudi racionalna, ekološka in v skladu z vsemi strogimi evropskimi direktivami.

Naložba v kakovost, prijazna do denarnice

Najnovejše De Dietrichove peči na olje NeOvo EcoNox in NeOvo Condens so rezultat bogatih izkušenj in stalnega razvoja na področju ogrevalne tehnike. Samo v Sloveniji je bilo do zdaj vgrajenih blizu deset tisoč oljnih peči De Dietrich, s katerimi imajo uporabniki resnično pozitivne izkušnje.

NeOvo Condens je kondenzacijska peč, ki po direktivi Erp dosega energijsko učinkovitost A, NeOvo EcoNox pa je klasična oljna peč, ki se uvršča v energijski razred B, njen letni izkoristek pa je višji od 86 odstotkov.

Naložba v klasični oljni kotel NeOvo EcoNox je še posebno prijazna do denarnice, hkrati pa proizvajalec zagotavlja najvišjo kakovost. Peč omogoča visoko stopnjo udobja, deluje izjemno tiho in je energijsko varčna. Je sodobne in elegantne oblike, v kotlovnici zasede malo prostora, njena vgradnja in uporaba pa sta povsem preprosti. Kakovost naprave potrjuje tudi zagotovljena petletna garancija na litoželezni del kotla.

Priprava tople sanitarne vode

Proizvajalec je za oljni kotel NeOvo EcoNox razvil 110- in 160-litrski grelnik za sanitarno vodo, ki se estetsko ujema s kotlom in se namesti neposredno pod ogrevalnim kotlom. Kotlu je seveda mogoče prigraditi tudi druge grelnike tople sanitarne vode različnih izvedb in velikosti.

Klasična oljna peč NeOvo EcoNox je dobavljiva v močeh 22 in 29 kilovatov, medtem ko je kondenzacijsko različico NeOvo Condens mogoče dobiti v močeh 19, 24 in 32 kilovatov.

Hibridni sistem, primeren za starejše objekte

De Dietrich je razvil tudi hibridni sistem, ki je izjemno primeren in praktičen predvsem v starejših hišah in objektih, kjer je potreba po toplotni energiji velika. Pametni sistem vključuje dva vira ogrevanja - toplotno črpalko zrak-voda Alezio in kotel na olje NeOvo. Ta kombinacija omogoča, da obratuje tisti modul, ki v danih vremenskih in drugih okoliščinah omogoča najboljši energetski izkoristek. Ta se določi na podlagi različnih parametrov, kot so denimo količnik zmogljivosti toplotne črpalke glede na zunanjo temperaturo, cene energentov in drugi. De Dietrich Alezio O hibrid je izjemno kompakten več­energijski sistem, saj je v enoti vgrajen tudi 180-litrski grelnik sanitarne vode, ki s kotlom omogoča takojšnjo in stalno pripravo tople sanitarne vode.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.