Nepremičnine

Nova oskrbovana najemna stanovanja na Škofljici

Mesečna najemnina brez obratovalnih in drugih stroškov znaša 257-470 evrov.

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
11.04.2016 15:29
Čas branja: 2 min
Nova oskrbovana najemna stanovanja na Škofljici
Vsa stanovanja imajo ložo, opremljeno kuhinjo in kopalnico ter shrambo. V parku za objektom so nameščene klopi, fitnes oprema, namenjena rekreaciji, in zeliščne grede, ki so novost na slovenskem trgu.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja je prejšnji teden na Škofljici odprl objekt s 30 oskrbovanimi najemnimi stanovanji. Lokacija je zelo primerna za bivanje starejših, saj so v neposredni bližini nov dom za starejše, zdravstveni dom, lekarna in avtobusna postaja s povezavo do trgovine, banke in pošte ter naprej do Ljubljane.

Objekt obsega pritličje in dve nadstropji. Deset stanovanj je velikih od 38 do 42 kvadratnih metrov, 15 stanovanj od 50 do 52 kvadratnih metrov pa stanovanj pa je velikih od 58 do 69 kvadratnih metrov. Mesečna najemnina brez obratovalnih in drugih stroškov znaša od 257 do 470 evrov.

Energijsko varčen objekt

Vsa stanovanja imajo ložo, opremljeno kuhinjo in kopalnico ter shrambo. V pritličju objekta so skupni prostor za druženje stanovalcev, kolesarnica in pralnica, v prvem nadstropju je tudi sušilnica. Pred objektom je 25 parkirnih mest, od tega pet za invalide. V parku za objektom so nameščene klopi, fitnes oprema, namenjena rekreaciji, in zeliščne grede, ki so novost na slovenskem trgu. Objekt je energijsko varčen, saj spada v energetski razred A2 (letna poraba energije je 12 kilovatnih ur na kvadratni meter).

Naložba je stala 3,7 milijona evrov

Gradnja objekta na Škofljici je trajala 14 mesecev, investicija je je stala 3,7 milijona evrov. Skupna površina objekta znaša 2.107 kvadratnih metrov, od katere je 1.468 kvadratnih metrov stanovanjskih površin. Sklad ima več kot tri tisoč namenskih najemnih stanovanj za upokojence in ostale starejše, od katerih je v 13 krajih 271 oskrbovanih najemnih stanovanj. Prvi objekt z oskrbovanimi stanovanji so leta 2001 zgradili ob domu starejših v Logatcu. Lani so zgradili objekt s 30 oskrbovanimi stanovanji na Brdu v Ljubljani. Podpisani sta tudi pogodbi za gradnjo 60 oskrbovanih najemnih stanovanj v Izoli in 12 v Brežicah, ki bodo predvidoma vseljiva prihodnje leto.

Na voljo so vse dodatne storitve

Stanovalci oskrbovanih stanovanj, ki so popolnoma prilagojena bivanju starejših oseb, lahko dobijo pomoč Doma starejših Škofljica, ki stoji zraven oskrbovanih stanovanj. Pomoč obsega dnevno prinašanje obrokov hrane, vzdrževanje osebne higiene, gospodinjsko pomoč, čiščenje, pranje, likanje in pomoč pri ohranjanju družabnih stikov. Za vrsto in obseg posameznih storitev se najemnik individualno dogovori z domom.

Na voljo je tudi storitev rdeči gumb - klic v sili in omogoča, da v primeru življenjske ogroženosti oseba dobi ustrezno pomoč.

Oskrbovana stanovanja omogočajo popolno zasebnost, saj najemniki le občasno potrebujejo pomoč druge osebe ali ustanove, sicer so samostojni. Prednosti selitve iz hiše oziroma velikega stanovanja, kjer starostnik živi sam, so v arhitekturni prilagojenosti (dvigalo, držala, oznake, prilagojena kopalnica, kuhinja), druženju, možnosti pomoči in oskrbe ter bližini trgovine, zdravstvenega doma in avtobusne postaje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Nepremičnine
Najemnih oskrbovanih stanovanj je premalo
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Najemnih oskrbovanih stanovanj je premalo (OGLAS)

Po podatkih ministrstva za delo je v Sloveniji blizu 870 oskrbovanih stanovanj, od katerih je 275 lastniških; povpraševanje po najemnih stanovanjih močno presega ponudbo, veliko pa je praznih lastniških stanovanj

FINANCE
Nepremičnine
V Logatcu po dolgem času spet nova stanovanja
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR V Logatcu po dolgem času spet nova stanovanja

Podjetje AA Invest je v Logatcu zgradilo več novih stanovanj. Poudarjajo, da so to ena redkih novozgrajenih stanovanj na tem območju. Nekaj so jih že prodali, druga so še na trgu.

FINANCE
Članki
Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?
Finance
FinanceAlbina Kenda Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Članki
Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine
Finance
FinanceAlbina Kenda Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane knjige in tiskani časopisi; ministrstvo za finance spremembo podpira

FINANCE
Subvencije
 Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk
Subvencije
SubvencijeAlbina Kenda Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 5

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko financiranega projekta; pogledali smo, kdo in kako se lahko prijavi

FINANCE
Nepremičnine
Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več
PRO
Nepremičnine
GRADNJA IN BIVANJE
NepremičnineFinance PRO Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več (PRO)

Odgovor boste našli v tiskani tematski izdaji Gradnja in bivanje, ki si jo lahko na spletu preberete tudi v formatu PDF.