Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna
Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Vloga občin pri odločanju o podelitvi rudarske pravice oziroma pri odločanju o njenem podaljšanju, kot jo ureja ZRud-1, je neprimerna.
Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Varnost pri načrtovanju zagotavlja en človek, odgovorni projektant gradbene konstrukcije, pri tem pa zakon ne predvideva nadzora. To je v popolnem nasprotju z vsemi znanimi sistemi zagotavljanja kakovosti, kjer je nadzor bistveni del
Oglasno sporočilo

Kakovostna arhitektura je sinonim za Lumar

Čas branja: 2 min
11.04.2016  22:30
V podjetju Lumar skupaj s hišno ekipo arhitektov in številnimi zunanjimi arhitekti ustvarjajo hiše, ki so in bodo tudi v prihodnje spreminjale pogled ljudi na montažno gradnjo. Zato bodo arhitekturi, ob drugih značilnostih hiš Lumar, še dajali poudarek, saj jih tudi arhitektura ločuje od preostalih ponudnikov.
Kakovostna arhitektura je sinonim za Lumar
Lumar v okviru načel trajnostne arhitekture zagovarja sodobne arhitekturne sloge, ki na eni strani zadovoljujejo visoka pričakovanja naročnikov, na drugi pa v obravnavani prostor vnašajo novo dodano vrednost. Na fotografiji je hiša BlackLine Individual 01.

Želje, zahteve in prioritete naročnikov, danosti in omejitve ter druge vrednostne posebnosti konkretne situacije so pri izdelavi novih, izvirnih in enkratnih arhitekturnih rešitev za mariborsko podjetje Lumar poseben ustvarjalni izziv. V okviru načel trajnostne arhitekture v procesu projektiranja uresničujejo sodobne arhitekturne sloge, ki na eni strani zadovoljujejo visoka pričakovanja naročnikov, na drugi pa v obravnavani prostor vnašajo novo dodano vrednost.

Vsak lahko uresniči sanje

»Verjamemo, da, drugače kot nekoč, zaradi različnih življenjskih slogov in prepričanj individualizem postaja vodilni arhitekturni izziv,« pravi direktor podjetja Lumar Marko Lukić in poudarja, da ob pestri kataloški ponudbi sodobnih arhitekturnih rešitev ponujajo široko izbiro možnosti dodatnega individualnega prilagajanja. Te s funkcionalnimi in oblikovnimi posegi upoštevajo individualne zahteve, skladnost posameznih lokacij z okoljem in negujejo tesen odnos do prostorskih značilnosti.

Izvirne arhitekturne rešitve v naboru njihovih tipskih hiš so zasnovane s skrbnim premislekom v odprti, preprosti in logični strukturi, ki z nadzorovanimi posegi omogočajo raznovrstne prilagoditve brez zmanjšanja bivalnih, energetskih ali estetskih kakovosti osnovnega konceptualnega izhodišča. Možnosti individualne obravnave izbora materialov, stavbnega pohištva in dodatnih arhitekturnih elementov ponujajo preobrazbo vseh tipiziranih rešitev v povsem individualno, arhitekturno skladno celoto.

BlackLine-Individual-Hisa-Re.1460398082.jpg.n.960px.jpg
Hiša RE iz družine BlackLine je leta 2013 dobila nagrado hiše awards in se uvrstila med 50 najlepših hiš z vsega sveta, zgrajenih v zadnjih treh letih.

Lumar BlackLine - popoln preplet arhitekturne in tehnološke dovršenosti

V podjetju Lumar ob izjemni ponudbi kakovostnih, sodobnih in energetsko učinkovitih tipskih in številnih zgrajenih individualnih hišah ponujajo avantgardistično, moderno in funkcionalno zasnovano linijo hiš Lumar BlackLine. Vsaka hiša iz linije Lumar BlackLine, ki so jih zasnovali v arhitekturnem biroju SoNo arhitekti, je unikatna, edinstvena in povsem prilagojena željam ter potrebam njenih stanovalcev. S hišami Lumar BlackLine v podjetju ne spreminjajo samo tlorisov, barv ali se igrajo z uporabo različnih kakovostnih novih materialov, ampak ustvarjajo nove in edinstvene arhitekturne zasnove. Pri hišah Lumar BlackLine gre za dizajn brez kompromisov, ki je dopolnjen z visokimi standardi energetsko učinkovite in trajnostne gradnje. Več informacij na www.lumar.si.

Nagrajeni dizajn in arhitekturne rešitve

Idejne zasnove in hiše Lumar so redne prejemnice domačih in tujih nagrad za arhitekturo in energetsko učinkovitost. V Lumarju so ponosni na nagrado hiše awards 2011, ki jo zavod Big podeljuje za kakovostno arhitekturo na področju gradnje hiš po vsem svetu. Nagrajena hiša Lumar Avant 169 dokazuje, da je lahko tudi tipska pasivna hiša arhitekturni dosežek. Nagrado hiše awards je leta 2013 prejela tudi Hiša RE iz družine BlackLine, ki se je uvrstila med 50 najlepših hiš z vsega sveta, zgrajenih v zadnjih treh letih. Leta 2014 je nagrado revije Hiše prejela še Aktivna hiša Lumar, ki je bila uvrščena med 50 najlepših lesenih hiš sveta, zgrajenih v zadnjih dveh letih. Dokaz kakovostnega oblikovanja in izjemnih arhitekturnih rešitev sta uvrščanje in predstavitev njihovih hiš v priznanih specializiranih evropskih revijah za gradnjo in bivanje, kot so Casamia, H.O.M.E, L

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Nova gradnja v Ljubljani: Kje boste lahko rešili svoje stanovanjsko vprašanje?

Pregledali smo stanovanjske projekte, ki v kratkem prihajajo na trg

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator S predlogi Levice bi lahko slovenski stanovanjski trg postal podoben vietnamskemu 109

»Česar Američani v njihovem glavnem mestu niso uničili z bombami, so to pozneje storile oblasti, ki so omejile najemnine stanovanj,«...

OGLAS
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Ljubljana bo dobila 230 stanovanj po več kot pet tisočakov za kvadratni meter 19

V Ljubljani bodo letos končno začeli graditi tri stanovanjske objekte v središču mesta, ki jih lahko uvrstimo v kategorijo top ponudbe...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna

GRADBENIŠTVO
To so poslovne stavbe, ki se trenutno gradijo v Ljubljani 1

Po letih velike gospodarske rasti so se le zbudile tudi investicije v poslovne stavbe

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija To so Jankovićevi največji projekti za obnovo infrastrukture 2

Ker pri Jankoviću ne znajo navesti petih največjih projektov v obnovo infrastrukture, smo jih poiskali sami