Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Marles čedalje več hiš zgradi na ključ

V Marlesu, vodilnem, največjem in najstarejšem slovenskem proizvajalcu lesenih montažnih objektov, so lani povečali število objektov, ki so jih dokončali na ključ. Tako so lahko kupcem zagotovili optimalne cene in pogoje za popolno izvedbo njihovega doma.
Avtor
11.04.2016 22:30
Čas branja: 3 min
Marles čedalje več hiš zgradi na ključ
Vsak slovenski kupec dobi objekt popolnoma enake kakovosti in lastnosti kot kupci v Švici, Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji in drugih državah Evropske unije.

Ker čedalje več objektov gradijo na ključ, si lahko pri dobaviteljih izposlujejo optimalne nabavne pogoje za material in storitve, kar na koncu omogoča ugodno končno ceno njihovih objektov. V Marlesu še pravijo, da so pri vseh dobaviteljih in podizvajalcih zaradi izjemne plačilne discipline ter bonitete zelo zaželen poslovni partner. Minulo leto so kljub zelo zaostrenim razmeram na trgu končali z dobičkom, saj so racionalizali poslovanje na vseh ravneh, svoj produkt pa so še optimizirali in ga še bolj približali kupcem.

Od začetka do konca gradnje ob strani kupca

Čedalje več kupcev se odloča za hišo v visoko učinkovitem nizkoenergijskem razredu oziroma za takšno, ki je zgrajena v pasivnem konstrukcijskem sistemu in lahko zanjo prejmejo tudi nepovratna finančna sredstva Eko sklada.

V Marlesu v sodelovanju s kupcem uskladijo načrte za hišo z lokacijo, jo sodobno oblikujejo, izvedejo po najsodobnejših merilih varčnosti ter izdelajo iz popolnoma naravnih in do okolja prijaznih materialov. Če se kupec odloči za gradnjo na ključ, lahko že v osnovno ponudbo vključijo tudi izdelavo armiranobetonske temeljne plošče in celotnega projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja, tako da njihov pogodbeni partner pridobi tudi vsa soglasja, izdela vodilno mapo in opravi vse potrebne postopke. Kupcem ponujajo tudi izvedbo idejne zasnove z znanimi arhitekti in izdelajo projekte za izvedbo del.

Več kot polstoletne izkušnje so zagotovilo kakovosti

Marles je podjetje z več kot 70-letno zgodovino. Dolgoletne izkušnje so jamstvo, da bo hiša postala dom, v katerem se boste počutili res prijetno. Zaradi večdesetletne tradicije je namreč v Marlesu zbranega ogromno znanja, ki se kaže v obvladovanju skritih detajlov, dovršenih tehnoloških pristopov in postopkov, česar morebitni kupec niti ne zazna. »Prav ti detajli in postopki pa dolgoročno zagotavljajo optimalne bivanjske razmere in trajnost naših objektov. Ni namreč zanemarljivo, da je kar nekaj naših objektov starih že več kot 50 let in se v njih ljudje izjemno dobro počutijo,« pravijo v Marlesu. Zgovoren je tudi podatek, da so na trgu rabljenih nepremičnin Marlesovi objekti izjemno iskani in cenjeni, saj so jih uporabniki skozi daljše obdobje prepoznali kot izjemno prijetne in udobne za bivanje, energetsko varčne in nezahtevne za vzdrževanje.

Izvažali so, še preden je bil to hit

Marles je v več kot polstoletni zgodovini gradil objekte po vsem svetu, posebej pa je zanimiva pot, ki jo je prehodil v zadnjih desetletjih. Po razpadu Jugoslavije so se usmerili predvsem na prodajo objektov na najzahtevnejše zahodnoevropske trge. Največjo prodajo so dosegli na trgih Avstrije in Nemčije, kamor so pred desetletjem prodali več kot 90 odstotkov svoje proizvodnje. »Marles hiše so bile izvoznik, še preden je to postalo popularno,« poudarja direktor Bogdan Božac in dodaja, da so se morali v tem obdobju v celoti prilagoditi pogojem najzahtevnejših zahodnoevropskih trgov, kar prav tako pomeni neprecenljivo izkušnjo.

Slovenski kupec obravnavan enako kot tuji

»Danes lahko ponosno zagotovimo, da dobi sleherni slovenski kupec objekt popolnoma enake kakovosti in lastnosti kot kupci v Švici, Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji in drugih državah Evropske unije. Zato je za nas samoumevno, da imamo vse najpomembnejše certifikate kakovosti na trgih, na katerih nastopamo, hkrati pa to tudi pomeni, da uporabljamo zgolj certificirane in preverjene materiale najvišje kakovosti, ki izpolnjujejo najstrožje zahteve na območju celotne Evropske unije in s katerimi se zagotavlja maksimalno varna gradnja v smislu potresne, požarne in poplavne varnosti objektov,« razlaga sogovornik.

Ohranjanje tehničnega jedra se obrestuje

V Marlesu so vseskozi ohranjali tehnično jedro, tako da je to danes sposobno slediti vsem smernicam, ki jih postavlja trg, in izpolniti še tako zahtevne želje kupcev. Zaposleni v proizvodnji so se skozi leta dela z lesom navadili zaznavati in prepoznavati najmanjše anomalije v lesu in ga obdelovati tako dolgo, da doseže mejo popolnosti. »Tak pristop so opazili tudi v tujini, kjer se je že večkrat zgodilo, da so bili tudi ljudje iz stroke presenečeni nad natančnostjo obdelave materialov in izvedbo detajlov, ki jo doživijo v naši proizvodnji,« pravi Božac.

Mnenja ljudi iz različnih oddelkov, torej poglede z različnih zornih kotov, v Marlesu izkoristijo za to, da svoje izdelke dopolnjujejo in izboljšujejo, kar je tudi njihov glavni cilj: postati še boljši. »Neprecenljive so pobude naših prodajalcev, ki vztrajajo in hočejo nove in nove izboljšave izdelkov, hočejo, da mi narekujejo smernice, saj imamo tako konkurenčno prednost na trgu. Neprecenljive so tudi pobude tehničnega sektorja, ki zahteva boljše, natančnejše in popolnejše vhodne podatke, saj je le tako mogoča optimalna izvedba objektov,« opisuje sogovornik. Po njegovem mnenju je prav sodelovanje posameznih oddelkov v podjetju, ki tudi drug od drugega veliko zahtevajo, najboljše zagotovilo za kakovost izdelka. Hkrati direktor Božac ne pozabi omeniti pomembnega prispevka zaposlenih, ki so tik pred upokojitvijo ali so se celo že upokojili in jim je bil Marles vse življenje edini delodajalec. »Gre za izkušnje ljudi, ki jih danes skoraj ni več mogoče zaslediti,« pravijo v Marlesu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.