Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna
Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Vloga občin pri odločanju o podelitvi rudarske pravice oziroma pri odločanju o njenem podaljšanju, kot jo ureja ZRud-1, je neprimerna.
Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Varnost pri načrtovanju zagotavlja en človek, odgovorni projektant gradbene konstrukcije, pri tem pa zakon ne predvideva nadzora. To je v popolnem nasprotju z vsemi znanimi sistemi zagotavljanja kakovosti, kjer je nadzor bistveni del

Študenti želijo gradbeni stroki povrniti ugled

Čas branja: 1 min
18.04.2016  11:05
Na mednarodni konferenci, ki bo do četrtka potekala na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, želijo zagnani slovenski študenti kolegom iz srednje in jugovzhodne Evrope pokazati, da je v naši državi veliko gradbeniškega in geodetskega znanja.
Študenti želijo gradbeni stroki povrniti ugled

Obveščaj me o novih člankih:  

Danes se na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo (UL FGG) začenja 1. mednarodna konferenca študentov gradbeništva, geodezije in vodarstva L​SC 2016, ki bo potekala do četrtka. Organizirajo jo Študentski svet UL FGG, Študentska organizacija FGG ter Študentska društva vodarstva, geodezije in gradbeništva na FGG. Odprtje bo danes ob 15. uri, delo pa bodo začeli jutri. Na konferenci bo prek 50 udeležencev.

Zagnani študenti o gradbenih problemih

»Rdeča nit konference, kot tudi predavanj in strokovnih diskusij, je pomagati povrniti vsaj del ugleda, ki si ga slovensko gradbeništvo upravičeno zasluži. V ta namen si bomo z udeleženci ogledali tudi gradbišče novega hotela, po katerem nas bodo strokovno vodili predstavniki izvajalca CGP Novo mesto,« pravi eden od organizatorjev Dejan Bolarič.

Na konferenci bodo zbrani najbolj dejavni in inovativni študenti gradbeniške in geodetske stroke priznanih univerz srednje in jugovzhodne Evrope. Ti bodo na različnih predavanjih, okroglih mizah in projektnih delavnicah ​razpravljali o trenutnem položaju gradbeništva v Evropi, se učili o najnovejših pristopih k reševanju problemov v gradbeništvu, vodarstvu in geodeziji ter spoznavali največje dosežke slovenske gradbene stroke​.

Okrogle mize in strokovna predavanja

Prvi dan konference bodo tri okrogle mize:

- analiza oblik študentskega organiziranja po različnih državah in njegove učinkovitosti;

- vpliv sodelovanja pri obštudijskih dejavnostih na strokovnost in gradnjo karierne poti inženirja ter

- analiza sistemov gradbenega, stvarnega in civilnega prava v različnih državah, s poudarkom na urejenosti postopkov graditve in zemljiške politike.

Prvi dan konference bo namenjen predvsem visokošolski in pravni problematiki, potekalo pa bo tudi zelo aktualno predavanje o protipotresni gradnji. Preostali dnevi bodo posvečeni strokovnim vprašanjem, ki bodo podkrepljena s predavanji in diskusijami strokovnjakov s področij gradbeništva, geodezije in vodarstva. Med drugim bodo potekale predstavitve in diskusije o projektu drugega tira Divača-Koper (družba DRI), gradnje odlagališč radioaktivnih odpadkov nuklearne elektrarne v Vrbini in še mnoge druge predstavitve.

Njihov namen je pokazati tujim udeležencem velikansko znanje, ki ga slovenska stroka premore, vendar je bilo z upadom gradbenega sektorja v zadnjem obdobju pozabljeno.Preberite tudi:

20.04.2016
22.04.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Nova gradnja v Ljubljani: Kje boste lahko rešili svoje stanovanjsko vprašanje?

Pregledali smo stanovanjske projekte, ki v kratkem prihajajo na trg

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator S predlogi Levice bi lahko slovenski stanovanjski trg postal podoben vietnamskemu 109

»Česar Američani v njihovem glavnem mestu niso uničili z bombami, so to pozneje storile oblasti, ki so omejile najemnine stanovanj,«...

OGLAS
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Ljubljana bo dobila 230 stanovanj po več kot pet tisočakov za kvadratni meter 19

V Ljubljani bodo letos končno začeli graditi tri stanovanjske objekte v središču mesta, ki jih lahko uvrstimo v kategorijo top ponudbe...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna

GRADBENIŠTVO
To so poslovne stavbe, ki se trenutno gradijo v Ljubljani 1

Po letih velike gospodarske rasti so se le zbudile tudi investicije v poslovne stavbe

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija To so Jankovićevi največji projekti za obnovo infrastrukture 2

Ker pri Jankoviću ne znajo navesti petih največjih projektov v obnovo infrastrukture, smo jih poiskali sami